onsdag 7 april 2021

Skatteåterbäring

SMIDIGT DET HÄR! För första gången på många år kunde jag deklarera via webben UTAN att redovisa bostadsförsäljning eller behöva lämna in NE-bilaga (haft mindre egen firma för ett antal år sedan, och jag blev typ aldrig av med den där jäkla bilagan). Detta innebär att mina stålar som skulle åter till mig redan IDAG trillade in på kontot! Jo, jag tackar jag, pengarna sattes omedelbart i arbete med en mindre investering i Investor och en påfyllning i Tele2. En liten del blev buffert också, i väntan på bättre tider.

TILLSAMMANS MED DE hittills mottagna utdelningarna känns det som en märkbar summa som ökat på de blå Avanza-siffrorna. Mycket trevligt! Fler utdelningar är dessutom på gång, så jag upprepar: Det känns som bollen äntligen börjat rulla utför backen!

NU TILLHÖR JAG i och för sig de som tror att en rejäl nedgång på börsen är att vänta. Men det är ändå okej. Som många andra så gillar jag när börsen går upp (=känner mig rik) såväl som när den går ner (=läge att fylla på).

GJORDE ÄVEN EN DEAL med min dotter idag. Jag erbjöd mig, för att få igång hennes sparintresse, att för varje hundralapp hon sparar/investerar så dubblar jag den summan. Så spar hon 200 kronor/månad så blir det 400 som landar i Avanza Global (eller annan fond hon väljer). Tror att jag såg en svag ljusglimt i hennes blå gluggar minsann...! Tänk att barnen inte verkar förstå vilka möjligheter de har om de bara lär sig hantera sina köpimpulser och tänka ekonomiskt...

JOBB? Nja, det kommer nog. Men ännu är inget klart.
Längsta rekryteringsprocesserna ever, I know.Hur gammal måste man vara för att exakt veta vilken replik jag är ute efter genom denna bild?

:-)


14 kommentarer:

 1. Även små barn kollar väl fortfarande Kalle på julafton? Men 51,20 och 18 iallafall/Hea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men kanske inte så koncentrerat att de memorerat alla repliker :-)

   Radera
 2. Hej,
  Vad skönt att deklarationen blev en smidig process. Förra året fick jag deklarera såld bostad och jag gör också momsdeklaration. I år blir det NE och jag går och skjuter på det. Har gjort några avyttringar med vinst och placerat om lite så jag tror jag åker på lite mer restskatt än jag räknat med. Men det är bara att blunda och betala :-)

  Så fint att du matchar det din dotter sparar! I USA gör arbetsgivare så och det kallas för 401K-plan. Toppen!

  Jamen, det låter verkligen som en lång anställningsprocess. Jag är ju så otroligt nyfiken på vilken bransch det är i men förstår om du inte vill dela med dig av det.

  Kramen och ha det gott!

  Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vissa utgifter är det bara att hantera tyvärr, även om det är mindre kul.

   Vad roligt att det finns ett namn för den typen av plan, och en bra grej av arbetsgivaren ju! Det borde man ta efter i Sverige på något sätt!

   Bransch...tja, det välbetalda jobbet är i ett multinationellt megaföretag inom bilindustrin. Fast mitt arbete handlar inte primärt om bilarna, utan om processen att verka för att köpa miljövänliga bilar över nätet i framtiden. Det är en urtjusig titel, men jag kan kanske översätta den lite enkelt med "projektledare" :-).

   Det andra jobbet är som sagt på ett mindre företag som sysslar med djurens välfärd.

   Detsamma till dig!
   Kram.

   Radera
 3. Vi fick också in totalt 13 000 kr sköna stålars på kontot igår. Hel summan läggs på att hyra ett hus en vecka i sommar är tanken. Skönt när inte sommarens planer äter för mycket på vardagsbudgeten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättebra prioritering ju! Vi har inte kommit fram till vad vi vill göra i sommar ännu. Kanske blir det "bara" landet igen. Förra året hittade jag ett boende för halva priset på Öland, men sån tur har jag inte haft i år....!

   Radera
 4. Sådär började jag med min son också för några månader sen. Jag hoppas innerligt att han ser värdet med att spara när vi sen slutar göra det " gemensamt ".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, gjorde du? Kul! Hoppas vi får till det med kidsen! :-)

   Radera
 5. Allmänpension blir inte bättre för barnen, bra att dom lär sig spara

  SvaraRadera
  Svar
  1. En ren nödvändighet, eller hur!?

   Radera
 6. Fick kvarskatt som vanligt. Har länge tänkt gå ur svenska kyrkan, och bara där sparar jag 5500 kr. Min fru fick tillbaka 3000 kr så vi gick plus totalt, våra arbetsgivare är duktiga på att betala rätt skatt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, att gå ur svenska kyrkan kan ju vara ett alternativ! Sen får man väl resonera att plus/minus noll är bättre än bara minus ;-)

   Radera
 7. Bästa repliken! Tror inte min avkomma har någon koll alls, sorgligt nog. Trots att jag tvingar dem att sitta still i soffan och titta varje jul. :-)

  Härligt med bollen! Pengar rullar in som de ska...

  Himla bra idé med sparmatchning, din dotter kommer att vara dig evigt tacksam om några år. Här går det för tillfället åt heeelt fel håll. Sonen har en dator och vill köpa grejer i sina spel...

  Trevlig helg!
  Kram Fumlan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag HOPPAS att min dotter kommer vara tacksam i sinom tid! Men just nu är hon mest "suck-jag-låtsas-att-jag-lyssnar"-intresserad :-).

   Datorer och grejer däromkring är svindyrt! Han får lära sig bygga egna datorer! Eller alltså, svindyrt det också, men då lär han sig något som han kan tjäna pengar på samtidigt i alla fall!

   Detsamma till dig!

   :-)
   Kram Louise

   Radera

Då var det klart!

DÅ VAR DET KLART MED JOBBET! Jag har tackat ja till det "välbetalda" jobbet (som jag redan börjar tycka är halvdåligt betalt, är d...