Ekonomiska mål

onsdag 7 april 2021

Skatteåterbäring

SMIDIGT DET HÄR! För första gången på många år kunde jag deklarera via webben UTAN att redovisa bostadsförsäljning eller behöva lämna in NE-bilaga (haft mindre egen firma för ett antal år sedan, och jag blev typ aldrig av med den där jäkla bilagan). Detta innebär att mina stålar som skulle åter till mig redan IDAG trillade in på kontot! Jo, jag tackar jag, pengarna sattes omedelbart i arbete med en mindre investering i Investor och en påfyllning i Tele2. En liten del blev buffert också, i väntan på bättre tider.

TILLSAMMANS MED DE hittills mottagna utdelningarna känns det som en märkbar summa som ökat på de blå Avanza-siffrorna. Mycket trevligt! Fler utdelningar är dessutom på gång, så jag upprepar: Det känns som bollen äntligen börjat rulla utför backen!

NU TILLHÖR JAG i och för sig de som tror att en rejäl nedgång på börsen är att vänta. Men det är ändå okej. Som många andra så gillar jag när börsen går upp (=känner mig rik) såväl som när den går ner (=läge att fylla på).

GJORDE ÄVEN EN DEAL med min dotter idag. Jag erbjöd mig, för att få igång hennes sparintresse, att för varje hundralapp hon sparar/investerar så dubblar jag den summan. Så spar hon 200 kronor/månad så blir det 400 som landar i Avanza Global (eller annan fond hon väljer). Tror att jag såg en svag ljusglimt i hennes blå gluggar minsann...! Tänk att barnen inte verkar förstå vilka möjligheter de har om de bara lär sig hantera sina köpimpulser och tänka ekonomiskt...

JOBB? Nja, det kommer nog. Men ännu är inget klart.
Längsta rekryteringsprocesserna ever, I know.



Hur gammal måste man vara för att exakt veta vilken replik jag är ute efter genom denna bild?

:-)


26 kommentarer:

  1. Även små barn kollar väl fortfarande Kalle på julafton? Men 51,20 och 18 iallafall/Hea

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, men kanske inte så koncentrerat att de memorerat alla repliker :-)

      Radera
    2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, släppte han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformel som skulle kunna hjälpa mig att besegra för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformel, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade trollformulären, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var klockan 16.00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
      1) Love Spells
      2) lösning och botemedel mot all sjukdom
      3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
      4) Äktenskapstavlar
      5) Graviditetsförtrollning
      6) Breakup Spells
      7) Dödsförtrollning
      8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
      9) vill tillfredsställa din älskare
      10) Lotteri
      Kontakta den här fantastiska mannen om du har några problem för en hållbar lösning
      via {drogunduspellcaster@gmail.com}

      Radera
  2. Hej,
    Vad skönt att deklarationen blev en smidig process. Förra året fick jag deklarera såld bostad och jag gör också momsdeklaration. I år blir det NE och jag går och skjuter på det. Har gjort några avyttringar med vinst och placerat om lite så jag tror jag åker på lite mer restskatt än jag räknat med. Men det är bara att blunda och betala :-)

    Så fint att du matchar det din dotter sparar! I USA gör arbetsgivare så och det kallas för 401K-plan. Toppen!

    Jamen, det låter verkligen som en lång anställningsprocess. Jag är ju så otroligt nyfiken på vilken bransch det är i men förstår om du inte vill dela med dig av det.

    Kramen och ha det gott!

    Anneli

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vissa utgifter är det bara att hantera tyvärr, även om det är mindre kul.

      Vad roligt att det finns ett namn för den typen av plan, och en bra grej av arbetsgivaren ju! Det borde man ta efter i Sverige på något sätt!

      Bransch...tja, det välbetalda jobbet är i ett multinationellt megaföretag inom bilindustrin. Fast mitt arbete handlar inte primärt om bilarna, utan om processen att verka för att köpa miljövänliga bilar över nätet i framtiden. Det är en urtjusig titel, men jag kan kanske översätta den lite enkelt med "projektledare" :-).

      Det andra jobbet är som sagt på ett mindre företag som sysslar med djurens välfärd.

      Detsamma till dig!
      Kram.

      Radera
  3. Vi fick också in totalt 13 000 kr sköna stålars på kontot igår. Hel summan läggs på att hyra ett hus en vecka i sommar är tanken. Skönt när inte sommarens planer äter för mycket på vardagsbudgeten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jättebra prioritering ju! Vi har inte kommit fram till vad vi vill göra i sommar ännu. Kanske blir det "bara" landet igen. Förra året hittade jag ett boende för halva priset på Öland, men sån tur har jag inte haft i år....!

      Radera
  4. Sådär började jag med min son också för några månader sen. Jag hoppas innerligt att han ser värdet med att spara när vi sen slutar göra det " gemensamt ".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, gjorde du? Kul! Hoppas vi får till det med kidsen! :-)

      Radera
  5. Allmänpension blir inte bättre för barnen, bra att dom lär sig spara

    SvaraRadera
  6. Fick kvarskatt som vanligt. Har länge tänkt gå ur svenska kyrkan, och bara där sparar jag 5500 kr. Min fru fick tillbaka 3000 kr så vi gick plus totalt, våra arbetsgivare är duktiga på att betala rätt skatt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, att gå ur svenska kyrkan kan ju vara ett alternativ! Sen får man väl resonera att plus/minus noll är bättre än bara minus ;-)

      Radera
  7. Bästa repliken! Tror inte min avkomma har någon koll alls, sorgligt nog. Trots att jag tvingar dem att sitta still i soffan och titta varje jul. :-)

    Härligt med bollen! Pengar rullar in som de ska...

    Himla bra idé med sparmatchning, din dotter kommer att vara dig evigt tacksam om några år. Här går det för tillfället åt heeelt fel håll. Sonen har en dator och vill köpa grejer i sina spel...

    Trevlig helg!
    Kram Fumlan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag HOPPAS att min dotter kommer vara tacksam i sinom tid! Men just nu är hon mest "suck-jag-låtsas-att-jag-lyssnar"-intresserad :-).

      Datorer och grejer däromkring är svindyrt! Han får lära sig bygga egna datorer! Eller alltså, svindyrt det också, men då lär han sig något som han kan tjäna pengar på samtidigt i alla fall!

      Detsamma till dig!

      :-)
      Kram Louise

      Radera
  8. Barbara Giedrius8 april 2023 kl. 19:30

    Kärleken förblir fantastisk när du är med din själsfrände och lycka i alla tider är garanterad för er båda. DR ISIKOLO fick mig att inse att du kan återställa det som gör livet vackert för dig precis när jag tappade hoppet om att få tillbaka min man och han lämnade tillbaka honom till mig. Vi hade ett komplicerat förhållande och bråkade hela tiden och han lämnade hjärtat krossat och jag var olycklig. DR ISIKOLO kom in i bilden efter flera försök att vinna tillbaka honom och misslyckades. Han återställde kärleken och kopplingen mellan mig och min man och strax efter 48 timmar hade vi en dejt och pratade om saker och nu planerar vi att gifta oss och leva lyckligt tillsammans för alltid. Ord kan inte uttrycka min tacksamhet till DR ISIKOLO och alla som har talat mycket om honom har aldrig ljugit om honom eftersom han verkligen är pålitlig. Kontakta honom idag och låt honom hjälpa dig också. mejla: (isikolosolutionhome@gmail.com) eller smsa honom via WhatsApp: +2348133261196

    SvaraRadera
  9. Det kommer att förvåna dig att veta att allt så många människor har vittnat om DR ISIKOLO bara är sanningen. Min man lämnade mig och mina barn för att vi hade så många bråk och bråk. Hans folk var också emot mitt äktenskap med honom. Jag älskade honom så mycket och hade ett stort hopp om att vi ska bygga en ljus framtid tillsammans. Jag väntade i 6 månader och han återvände aldrig till mig. Så jag var tvungen att kontakta DR ISIKOLO som gjorde allt i sin makt för att återförena oss och återställa den kärlek och lycka vi en gång delade. Han återvände hem till oss efter 48 timmar precis som DR ISIKOLO försäkrade mig. Du kan också få denna fantastiska hjälp och leva för att vara tacksam mot honom eftersom han aldrig gör någon besviken. kontakta honom e-post: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också WhatsApp honom på +2348133261196 eller besök hans hemsida för att läsa mer om honom (https://isikolotemple.com)

    SvaraRadera
  10. Jag heter Monica Edling och det kommer att förvåna dig att veta att allt så många människor har vittnat om DR ISIKOLO bara är sanningen. Min man lämnade mig och mina barn för att vi hade så många bråk och bråk. Hans folk var också emot mitt äktenskap med honom. Jag älskade honom så mycket och hade ett stort hopp om att vi skulle bygga en ljus framtid tillsammans. Jag väntade i 6 månader och han återvände aldrig till mig. Så jag var tvungen att kontakta DR ISIKOLO som gjorde allt i sin makt för att återförena oss och återställa den kärlek och lycka vi en gång delade. Han återvände hem till oss efter 48 timmar precis som DR ISIKOLO försäkrade mig. Du kan också få denna fantastiska hjälp och leva för att vara tacksam mot honom eftersom han aldrig gör någon besviken. kontakta honom e-post: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också WhatsApp honom på +2348133261196

    SvaraRadera
  11. Dessa tacksamhetsord till Dr Isikolo kommer från mig Antonio Cedergren, och jag tackar honom verkligen för hans goda arbete. Jag förlorade vårt äktenskap och vårt vackra hem som förstördes av olycka när jag såg min fru gå iväg över lögnerna hon matades med och osäkerheter som aldrig var sanna. Jag lovade från början att aldrig vara en fuskare och stod på mig för att säkerställa att jag byggde ett lyckligt hem men tyvärr litade hon aldrig tillräckligt på mig. Jag vandrade i flera månader och försökte få henne tillbaka och sökte hjälp från olika källor, inklusive hennes familjeingripande, men det gav aldrig framgång. Jag kom i kontakt med Dr Isikolo som jag tvivlade på i det tidigare skedet vi kom i kontakt med. Jag var tvungen att hålla hoppet vid liv och följde procedurerna precis som han förklarade allt för mig. Han försäkrade mig om hennes återkomst, vilket hände efter två till tre dagar och jag har ännu inte hittat ord för att uttrycka hur glad och uppskattande jag känner att min son och jag hade hans mamma hem till oss. Jag berättar för alla om Dr Isikolo och hans vänliga hjärta som hjälper människor. Han kommer inte att svika dig om du provar honom. Kontakta honom via e-post: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också WhatsApp honom på +2348133261196

    SvaraRadera
  12. Hej alla, jag heter Klaudia Kusa. Under ganska lång tid bodde min man i en annan lägenhet på grund av arbetspress och vi var väldigt lyckliga tillsammans trots att han höll sig ifrån oss i några månader. Föga visste jag att en kollega från jobbet redan hade en affär med honom som fick min man att lämna in en skilsmässa mot mig från ingenstans. Jag visste att något var fel eftersom vi aldrig behövde bråka eller bråka så mycket för att få honom att lämna. Jag var traumatiserad och jag söker hjälp för att ta itu med situationen som ledde mig till DR ISIKOLO från beröm som folk gav honom på nätet. Vi diskuterade länge och han berättade allt jag behövde veta om vad som hände och processen för att åtgärda problemen. Han uppfyllde sina löften och fick min man tillbaka till mig och skilsmässaprocessen avbröts. Nu är min man tillbaka hem till oss och vi är lyckliga tillsammans. Det är verkligen fantastiskt hur människor verkligen kan hjälpa andra människor när de är i nöd. Han kan hjälpa dig också. Sms:a honom bara via WhatsApp +2348133261196 eller maila honom via: isikolosolutionhome@gmail.com

    SvaraRadera
  13. MITT ÄKTENSKAP FUNGERADE IGEN MED HJÄLP AV DR ISIKOLO SOM ÄR DEN ÄRLIGA STAVNINGSSATSER DU KAN HITTA
    Jag är Helen Fernholm. Mitt hem har varit fyllt av oändliga problem och misär som ledde till skilsmässan som jag aldrig ville ha med min man. Allt kraschade och vi gick skilda vägar. Jag försökte gå vidare men det var så svårt för mig eftersom jag fortfarande älskade min man och min dotter har alltid gråtit efter att ha fått tillbaka sin pappa. Jag hade inget val snarare än att söka hjälp, vilket ledde till att jag kontaktade DR ISIKOLO efter att ha sett så många bra kommentarer om hans arbete. Han försäkrade mig om att försona mig och min man med hans försoningsbesvär, vilket han gjorde. Jag är glad över att kunna berätta för er alla att kärleken och lyckan har återställts och vi blev tillsammans igen och jag tror att det är för alltid för oss och allt tack vare DR ISIKOLO för att han gjorde så mycket för att rädda min familj. Han är aldrig för upptagen för att hjälpa någon. Så kontakta honom nu om du också behöver hjälp. mejla honom nu via: isikolosolutionhome@gmail.com Bara sms:a honom via WhatsApp/Telegram: +2348133261196

    SvaraRadera
  14. Jag heter Bertha Baumann och jag är här för att uppskatta Dr Isikolo. Jag har alltid haft ett komplicerat förhållande till min pojkvän. Vi slogs så många gånger på grund av osäkerhet på båda sidor och vi separerade. Jag visste mycket väl att jag fortfarande älskar honom och behövde honom tillbaka i mitt liv. Han försummade min vädjan och ansträngningar för att göra saker rätt och jag fick information om att han redan träffade en annan kvinna. Jag kunde inte hjälpa situationen så jag var tvungen att kontakta DR ISIKOLO och vi pratade och jag förklarade allt för mig. Han försäkrade mig att han kommer att hjälpa mig och se till att jag får honom tillbaka till mig. Han slösade inte bort någon tid på att hjälpa mig och han återställde kärleken och glädjen vi delade och jag fick min man tillbaka till mig. Jag vet bättre att allt så många människor säger om DR ISIKOLO faktiskt är sant när jag fick resultatet av hans arbete för mig 48 timmar som han lovade. Tro mig han kan hjälpa dig också om du tror. Så bara kontakta honom nu. Hans e-postkontakt: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också WhatsApp/Viber honom på +2348133261196

    SvaraRadera
  15. Kontakta den mest ärliga och kraftfulla trollformaren som heter Dr Isikolo som hjälpte mig så kommer han att göra detsamma för dig.
    Jag heter Marie Cedergren och allt för gott, jag uppskattar Dr Isikolo som hjälpte mig med sina stora krafter att återställa mitt hem och den lycka jag delade med min man och det är verkligen något jag är evigt tacksam för. Det hände att jag var hjälplös och nedslagen i nästan ett år när min man lämnade mig på grund av äktenskapliga problem som vi stötte på. Jag gjorde allt jag kunde för att rädda mitt äktenskap och ingenting fungerade förrän DR ISIKOLO kom till min räddning. Han hjälpte mig och kärleken och lyckan jag delade med min man återställdes och mer fantastiskt. Jag vet att det låter konstigt om han verkligen kan hjälpa någon, men han är 100% garanterad att inte göra dig besviken när han försäkrar dig om att ha önskat resultat efter 48 timmar. Han kan hjälpa dig också om du är villig att ge honom chansen att göra det. mejla honom nu via: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196

    SvaraRadera
  16. Min man och jag kommer för alltid att förbli tacksamma mot Dr Ilekhojie för hans gudomliga ingripande i våra liv. Min fru och jag flydde från Somalia till Kanada. Vi kom till Kanada och livet var inte lätt och vi behövde mer pengar för att klara våra räkningar. Min fru gjorde en del efterforskningar på nätet för att få hjälp med att vinna ett lotteri och hon fick trovärdiga rekommendationer från sin chef för att nå ut till Dr Ilekhojie som delar ut lotterivinstnummer med sin lycka-ritual. Vi tog kontakt med Dr Ilekhojie som informerade oss om processen som vi gick med på att utföra omedelbart. Efter att lycka-ritualen var klar köpte vi en lott i Hospital Research Foundation Home-lotteriet och spelade den precis som Dr Ilekhojie instruerade med siffrorna som han avslöjade. Med 2 dagar vann vi en lägenhet med 3 sovrum och ett kontantbelopp på $700 000. Våra liv förändrades inom en vecka och som Dr Ilekhojie instruerade skickades %30 av beloppet till vilket vårdhem som helst för äldre människor för att hjälpa till att betala för vård för de övergivna. Du kan kontakta honom och se vad som händer. Ring/smsa +2348147400259 eller mejla: gethelp05@gmail.com

    SvaraRadera
  17. Jag kan inte fatta att den här mannen är så verklig. Jag kan inte låta bli att vittna om de goda saker du har gjort för mig. Jag presenterade någon för dig med 100% förtroende och hon ringde precis till mig att hennes man ringde för att avbryta skilsmässan och på väg hem. Jag tror med förtroende och öppenhet, att du kan lösa alla problem. Tack Dr Ilekhojie för din hjälp och faderliga råd. Mitt äktenskap som nästan tog slut har väckts tillbaka till livet på grund av din hjälp. Är du ett offer för några motgångar i ditt äktenskap eller förhållande, kontakta Dr Ilekhojie för hjälp Ring/sms:a +2348147400259 eller mejla: gethelp05@gmail.com

    SvaraRadera
  18. Jag gick fortfarande på college när jag träffade min fästman. Vi dejtade ganska länge och var sambo och vårt förhållande godkändes av våra föräldrar. Vi kom överens och allt var perfekt. Han reste ut för lite träning och sedan dess blev allt aldrig bra för oss igen. Han träffade en dam där borta och han tenderar att ha engagerat sig mycket i det de delade och lämnat mig utanför bilden. Jag gjorde allt jag kunde för att åtgärda problemet men ingenting fungerade förrän jag hörde talas om Dr Isikolo. Jag kontaktade honom och förklarade vad jag gick igenom och han lovade att hjälpa vilket han gjorde som utlovat. Jag följde instruktionerna han gav mig och han fixade problemet jag hade med min fästman och nu är han tillbaka till mig och vi ska gifta oss om en månad. Allt tack vare Dr Isikolo. Kontakta honom nu om du behöver hjälp. mejla: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196

    SvaraRadera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...