lördag 10 april 2021

Då var det klart!

DÅ VAR DET KLART MED JOBBET! Jag har tackat ja till det "välbetalda" jobbet (som jag redan börjar tycka är halvdåligt betalt, är det inte otroligt hur man kan vänja hjärnan med saker och ting så fort!?). Jag signerade avtalet, som kom från Spanien, idag. Varför man jobbar med dessa saker, eller överhuvudtaget, på en lördag i Spanien kan jag inte svara på, men så är det i alla fall :-).

DET KÄNNS ÄNDÅ BRA! Med detta jobb och den kraftigt ökade inkomsten så kan jag öka sparkvoten rejält och uppnå FIRE fortare än väntat. MEN, jag kommer även "unna" mig saker som jag saknat, och jag tror även att jag och sambon kommer återgå till att göra lite mer av sådant vi gjorde förut. Resa när det fungerar igen, men även göra dagsutflykter, hänga på stan, hälsa på vänner och annat. Nu behöver inte allt detta vara så himla dyrt, men en liten peng kan, och bör, gå åt till detta tror jag bestämt. 

BORTSETT EN HYFSAD LÖN så ingår bra pensionsavsättningar, tjänstebil, friskvårdsbidrag, bonus, en extra semestervecka, försäkringar och lite annat smått och gott. Så jag kan verkligen inte klaga. Ändå är jag lite orolig att jag ska hamna i samma läge som på tidigare jobb. Alltså att jag ska ruttna på hela grejen med kontorsjobb, möten, presentationer och deadlines. Men jag hoppas på superbra kollegor, för då brukar man kunna stå ut med lite mer saker! Och självklart ska jag inte gå in med en negativ attityd nu, utan verkligen försöka ge det en ärlig chans där jag gör mitt bästa för att bidra till bra energi.

DRÖMJOBBET DÅ? Nej, det blev inte den tjänst jag hade sökt, och kanske var det lika bra. Däremot har jag tagit en ansvarspost på ideell basis inom den organisationen. Det har jag gjort dels för att jag vill, men också för att jag den vägen kan lära känna företaget inifrån, och på så sätt ha lättare att få en betald tjänst där (om jag fortfarande vill) i framtiden i stället. Så, jag tror det blir bra ändå :-).

JA, DÅ VET NI!
Håll tummarna för att det blir bra!What a way to make a living...

8 kommentarer:

 1. JAAA! GRATTIS, så himla roligt!!! :-D

  Jag tror att ditt upplägg kommer att bli superbra. Skulle du någon gång tröttna, så har du ännu en fin post på ditt CV som gör dig om möjligt än mer attraktiv på arbetsmarknaden.

  Bra jobbat, Louise, så glad för din skull!
  Stor Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. He, he...du är snäll du! Så ja. Jag hoppas ju att det blir..."roligt" :-). Och precis som du säger, jag får väl se det som en extra rad på CV:t om inte annat. Man har väl bytt jobb förut ;)

   Tack för pepp och stor kram tillbaka!

   Radera
 2. Grattis till ett nytt jobb! Undrar om det blir tjänsteresor till Spanien?

  Och visst är ankringseffekter lustiga? Man vänjer sig vid en siffra.

  Min erfarenhet av löner är att man är mer bekymrad över för att få för lite jämfört med sina kollegor än man är om det absoluta beloppet, fast det egentligen borde vara tvärtom.

  Samma sak med lönejusteringar, man bryr sig mer om den relative förändringen än den absoluta nivån fast det borde vara tvärtom.

  SvaraRadera
 3. Tror tjänsteresorna sträcker sig max till Göteborg :-).

  "Ankringseffekt" var, trots mitt intresse för svenska språket, ett nytt ord för mig! Tack för det, klockrent begrepp för det jag skrev om ju!

  Jag har inget problem att ha en lägre ingångslön än mina kollegor, men om jag flera år senare märker att gör samma (eller bättre!) jobb som dem, då skulle jag bli sur om jag fick mindre betalt. Det är därför jag tycker man ska prata om löner och vad man tjänar lite mer än vad man gör idag...

  Ha det fint!
  Mvh Louise

  SvaraRadera
 4. Härligt att du lyckades få jobbet, trodde inget annat! Vilket bransch är det du ska jobba på nu? Vad är din titel nu? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och extra skönt att bli "headhuntad" och inte ens behöva söka :-). Hoppas det blir bra nu!

   Titeln är lång och på engelska, och branschen är väl typ bilbranschen...men på tech- och utvecklingssidan, inte åt försäljningshållet.

   Radera
 5. Stort grattis! Du gjorde helt rätt som tog det här jobbet och speciellt eftersom det har så bra förmåner samt en lön som gör att du kan gasa lite fortare mot FIRE!

  All lycka till!

  Kram, Anneli

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Nu blir det dyrt!

BORTSETT ATT JAG NU lever mitt "sus-och-dus"-liv i ett litet hus i en fin förort så har jag ju också en lägenhet med 180-graders v...