Ekonomiska mål

Mina mål


Mina övergripande ekonomiska mål är som följer:

1) Att öka de passiva inkomsterna så jag succesivt kan minska "måste-arbete".

2) Innan 31/12 2022 ska mitt portföljvärde uppgå till minst 1.750.000:-

3) Under 2022 ska jag ha erhållit minst 30.000 kr/år i utdelningar. Pengar är för mig ett nödvändigt medel för att uppnå målet att frigöra tid för att få mer energi.

8 kommentarer:

 1. Härligt att se att du har tydliga mål att jobba mot. Det underlättar och sporrar en i det ibland långsamma arbetet med att bygga upp antingen kapital eller portfölj.

  Jag hejjar på och önskar dig all lycka med ditt bygge.

  Mvh // PP

  SvaraRadera
 2. Tusen tack för din peppande kommentar, den uppskattas :-).

  SvaraRadera
 3. Hehe, jag har samma mål att nå 12 000 kr i utdelningar år 2021. Fortsätt med sparande, det är både kul och lärorikt. Hur ser din sparkvot ut?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul, då får vi kämpa på tillsammans! Min sparkvot är inte så jättehög regelbundet, ca 20%. Däremot stoppar jag in extra när jag kan, försöker ofta sälja av grejer eller jobba lite extra, då får jag in ytterligare pengar i maskinen. Så jag har inte riktigt koll exakt, vet bara att jag kämpar hårt för att nå målen. Mest orolig är jag nog för att hinna få ner amorteringsgraden under 50%. Just nu är den ca 62%.

   Radera
 4. Grattis till första miljonen. Den är roligast. Och svårast. En fundering på ditt mål om 12000kr I utdelning per år. Med en mille i aktier borde du haft 12000kr i utdelningar för länge sedan. Många bra bolag ligger runt 5% i utdelning och med din miljon hamnar man då på ca 50.000kr/år. Även om du skulle splitta portföljen och ha en tillväxtportfölj också borde 12000kr vara en baggis. Vilka är dina största innehav och hur tänker är din investeringsstrategi?
  Mvh stenrik norrlänning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   När jag skrev ner dessa mål så hade jag en portfölj om 147.000:- och hade egentligen inga planer på utdelningsaktier alls, utan mest fonder. Allt eftersom så har min strategi ändrats, och därför ska jag nu uppdatera målen också :-).

   (Nu blev det ju inte så lätt med 12.000 i utdelningar ändå pga Corona, men det är ju en annan femma...)

   Radera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...