Ekonomiska mål

onsdag 2 oktober 2019

En ledig dag

I DAG VAR DAGEN DÅ JAG SLAPP GÅ TILL JOBBET! Det var min allra första officiellt lediga dag nu när jag bara ska jobba 80% i stället för 100, och det var en vansinnigt skön känsla att slå upp sina ljusblå gröna i morse!

DIREKT PÅ MORGONEN tog jag en snabb promenad på ca 7 km. Trots dålig väderprognos så visade sig Stockholm från sin allra bästa sida med klart höstväder och ingen vind, riktigt härligt! Med ett gammalt avsnitt av Sparpodden i öronen och en kaffe i handen gick rundan snabbare än vanligt, och strax efter 9.00 var jag hemma igen.

JAG BYTTE KLÄDER, PACKADE EN VÄSKA och drog i väg igen. För vet ni vad? Medan ni andra jobbade och slet i ert anletes svett så promenerade jag ner till det anrika Centralbadet för en stunds bubbelbad och en timmes massage :-). I fyra timmar slöade jag mig i pooler, bastun, på massagebänken och i relaxmöbler. Välbehövligt och med en känsla av genuin lycka i kroppen, hur ofta känner man så egentligen?

MEN BLIR INTE EN DAG PÅ SPA VÄLDIGT DYRT?? Jo, det kan man ju tänka och tro. Hela FIRE-konceptet ut genom fönstret eller? Men nej, nej! Inte alls! Det finns nämligen en sådan finurlig sak som friskvårdsbidrag :-).

FRISKVÅRDSBIDRAG ÄR BRA SAKER! På vårt företag kan vi utnyttja en "friskvårdsportal" där vi kan boka lite vad som helst, bland annat då en dag på spa med massage :-). Eftersom jag inte hade utnyttjat något av mitt bidrag hittills i år så spelade det inte så stor roll att just denna bokning var lite dyrare än många andra, den var fortfarande GRATIS, och väl värd varje gratis-öre!

VID NÅGOT TILLFÄLLE TOG JAG UPP MOBILEN där i min relaxstol och loggade in på Avanza. Såg att en del aktier tappat under dagen, och vad kan vara bättre att göra i en relaxstol än att köpa aktier!?

KLICK KLICK KLICK! Lundbergföretagen, SCA och Latour fick alla en liten påfyllning. Ska logga in snart igen och se hur kurserna ligger och om jag måste åtgärda något mer innan dagen är slut :-).

EN LITEN RIDTUR PÅ DET KANSKE? Jo tack, det blir en bra eftermiddag det!
80% kan jag leva med!


En vanlig onsdag i oktober :-)

10 kommentarer:

 1. Härligt att höra att du uppskattade din ledighet. Min upplevelse så här långt är att det inte förlorar sin stjärnglans särdeles fort 😀

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska nog klara att vara ledig en dag i veckan lång tid framöver :-)

   Radera
 2. Hej Louise,
  Tusen tack f;r dina kommentarer hos mig. De värmer! Vad underbart att ha gått ned till 80%. Nu får du lite mer tid att leva. Ledighet är värt så mycket, mer än pengar. Det är vad jag satsar på: Frihet! Om tre år om allt går som planerat har jag en passiv inkomst som täcker alla mina levnadskostnader, och oj vad det kommer att kännas bra. Härligt med spa! Vi har friskvårdstimme men man talar även om friskvårdsbidrag. Båda i kombination vore guld!

  Jag har aldrig lyssnat på Sparpodden, men jag skall försöka hitta den.

  Kramen och ha en fin kväll!

  Anneli

  SvaraRadera
 3. Ja, det är verkligen skönt! Just nu trivs jag bra med livet! Förra hösten var tung, och jag vill inte uppleva det igen. Nu ska jag ta hand om mig själv! Jag håller tummarna för att det blir som du tror och planerat och att du kan lämna ekorrhjulet om tre år. Det kommer gå fort, stå ut!

  Kram Louise

  SvaraRadera
 4. Hej Louise,
  Friskvårdsförmån är inte helt gratis, den kommer att beskattas från din lön även om du får i netto pengar. Du kommer att kunna se det på din nästa lönespec.

  Kul att du gillar skogsaktier, det gör jag med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men så petigt skriver jag nu inte om i den här bloggen. Summan är ju extremt liten, och förmånen är oändligt mycket värd. I princip gratis, och jag tycker det är toppen :-).

   Ja, skog är viktigt! Hoppas på god utveckling :-)

   Radera
  2. Friskvård är en skattefri förmån upp till och med 5000 kr per år sedan skatteverket kom med ett nytt utlåtande.

   Radera
 5. Hej Louise. Det där med spa har jag aldrig testat på men det verkar avkopplande :-) Att jobba lite mindre är inte alls fel. Jag jobbade 75 % 3 månader i början av året men givetvis kunde jag inte hålla mig utan det blev lite extra jobb hos min andra arbetsgivare. Det var inga problem att gå ner i arbetstid. Desto svårare att vänja sig med en lägre lön. Skulle jag tids nog nå ekonomisk frihet kommer jag på min höjd jobba på någon arbetsplats jag trivs på för det sociala. Men det lär dröja att nå dit och man vet ju aldrig hur man tänker i framtiden :-)

  Önskar dig en trevlig helg.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar SPA :-D.

   Ja, det ska bli intressant att se hur det kommer kännas med lägre lön. Jag har ju räknat med att klara det, men några spontana aktieinköp kommer inte budgeten tillåta, och det känns lite trist nu när jag verkligen kommit igång med den biten. Fast jag tänker njuta av varenda ledig minut, och sedan får tiden utvisa hur mycket tiden är värd, jämfört med pengarna :-).

   Tack för att du kommenterar :-)

   Mvh Louise

   Radera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...