Ekonomiska mål

söndag 29 september 2019

Min aktieportfölj just nu

PORTFÖLJEN ÄR PÅ TILLVÄXT, och såhär ser den ut just nu:


VISSA DELAR AV DEN kan dock kräva en förklaring.

ATRIUM LJUNGBERG äger jag sedan väldigt länge, och jag gillar bolaget även om jag inte nödvändigtvis skulle köpa aktien idag. Dock har den nästan precis dubblerat sitt värde sedan jag köpte dem, och det är ju alldeles lysande! Dessa aktier är de enda jag inte har i min ISK eftersom jag köpte dem för så länge sedan, så de får ligga där de ligger just nu. Kommer inte fylla på här, i alla fall inte i närtid.

BILLERUDKORSNÄS är ju en svängig aktie som pendlar upp och ner hela tiden. Mitt GAV är väldigt lågt, så först tänkte jag sälja dem i bättre tider (redan nu skulle jag tjäna en hacka). Fast nu börjar jag tveka. Jag tror på bolaget och vad de gör, dessutom är de en utdelare. Det troliga blir att jag behåller dem.

BOLIDEN är ett bolag jag alltid gillat och trott på, och med ett GAV under 200 kronor så kommer jag behålla dem och fylla på när det blir läge.

HANDELSBANKEN kommer jag behålla, men troligen inte öka i. Har ett lågt GAV här också, och trots att jag inte gillar banksektorn med de traditionella bankerna tycker jag mig ha en lagom positionering i sektorn just nu. De får ligga där de ligger.

INVESTOR, LATOUR, LUNDBERGFÖRETAGEN - mina tre favoriter bland investmentbolagen. De behöver såklart ingen närmare presentation, utan här är min enda målsättning av öka innehavet succesivt. Min post i Investor är liten, och i Lundbergföretagen nästan obefintlig, men planen är att göra etappvisa insättningar under många år. Det är ju ganska kostsamma aktier, men troligtvis lönsamma på sikt. Samt viktiga utdelare såklart!

MELTRON, mitt experiment i leklådan. En skitaktie med knappnålsvärdering, men med produkter jag tror på och ett företag jag känner till. Tidigare hette företaget UNI-LED LIGHT, men de gick ihop med finska Meltron och tog det namnet i stället. Har nu ingått avtal med ett amerikanskt bolag om gemensamma affärer. En långsiktig satsning för min del, men går det åt skogen spelar det ingen större roll - summan jag satsat är fortfarande väldigt liten, och en eventuell förlust vore hanterbar :-).

SCA kom in ganska nyligen i portföljen, efter att aktien tappat lite. Jag vill äga skog, och får lite Holmen via Lundbergföretagen, men detta kan bli ett bra komplement. Kommer öka innehavet här också, i små poster vid tillfälle.

SWEDBANK talar väl ganska mycket för sig självt. Är faktiskt inte helt säker om bolaget ska stanna i portföljen på lång sikt. Köpte en del när aktien rasade som värst, och nu låter jag de ligga i portföljen i väntan på bättre tider. Kanske säljer jag dem och nöjer mig med mitt innehav i Handelsbanken.

JA, SÅ SER DET UT NU. I tillägg till detta Xact Högutdelande och några Indexfonder.

Synpunkter, kommentarer eller bara hejarop?

6 kommentarer:

 1. xact är väl en himla kul fond :) Gillar din portfölj. Heja ...

  SvaraRadera
 2. Visst är den! Tack för hejarop :-)

  SvaraRadera
 3. Hej Louise.

  Många fina bolag i din portfölj :-) Vad har du för mål med din portfölj på lite längre sikt? Sparar du kanske som mig till en bättre framtida pension alternativt kunna ta pension lite tidigare?

  Fortsatt lycka till med portfölj bygget :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Slimis, och tack! Svaret på din fråga är att jag allra främst spar för att kunna gå i pension tidigare än vad jag annars skulle kunna. Jag vill definitivt kunna sluta arbeta helt vid/innan 60 år, och jag vill dessutom ha möjlighet att arbeta mindre långt innan dess. Så jag spar på lång sikt! En liten del av portföljen skulle jag dock också kunna tänka mig att använda om min dotter hamnar i ett läge så hon behöver extra ekonomiskt stöd under en viss period eller i ett visst läge. Men främst tänker jag FIRE när portföljen vuxit sig tillräckligt stor :-).

   Tack för din kommentar!

   Radera
 4. JHej.
  Jag gillar vad jag ser! väldigt trevlig portfölj du har byggt upp.
  Dessutom har du en trevlig blogg som jag gärna följer.

  Mvh // PP

  SvaraRadera
 5. Åh tack, vad glad jag blir! Kul att du följer, jag kikar minsann in rätt ofta hos dig också ;-)

  SvaraRadera

Amorteringstänk

 OKEJ, "AMORTERINGTÄNK" blev rubriken, men det kunde ha blivit något annat också. För jag har jag varit borta från bloggen en tid ...