Ekonomiska mål

söndag 6 oktober 2019

En helg med svamp och tankar

EN HÄRLIG HELG har rasslat förbi (snart). Det blev svampplockning med goda vänner (tycker man låter som en superpensionär man man skriver så, är jag så gammal!?), picknick, brasa, rödvin och såklart svampsås till grillat kött. Mycket trevligt!

MEN DET ÄR MÅNGA FUNDERINGAR I MITT HUVUD JUST NU. Kring tid och hur man spenderar den. Inget nytt egentligen, jag funderar väl allt som oftast på just detta, men det känns på något sätt som tankarna mognar och blir djupare.

NÅGRA DEFINITIVA SVAR PÅ HELHETEN har dock inte exploderat i hjärnan ännu. Däremot känns det som jag börjar kunna tänka lite mer klart i termer kring en annorlunda försörjning så småningom. Ett par konkreta ideér till lite sidoinkomst har också vuxit fram. Det känns bra, men jag får försöka att inte rusa iväg och bli för otålig bara för att jag inte har alla svar exakt just nu.

FÖR ATT FÖRSÖKA FÅ IN ÄNNU MER PENGAR i pengamaskinen har jag sålt lite kläder på Tradera. Det har gett ett antal hundralappar, och jag har också sålt ett par nya stigbyglar som jag inser blev ett felköp från start. Ytterligare lite hästprylar ska säljas av, och med lite tur så blir hundralapparna faktiskt tusenlappar! Hej utdelningsaktier!

IMORGON SKA JAG TA TJUREN VID HORNEN och köpa mer Investor! Det blir en bra början på veckan. Har väntat lite med att handla, men nu känner jag att jag ska pytsa in en slant ändå. Bolaget är ju faktiskt helt lysande och är förhoppningsvis värd varje investerad krona. Målet är att Investor ska vara mitt största innehav på sikt.

Har ni andra haft en bra helg?


Det blev lite utdelning i svampvärlden...

4 kommentarer:

 1. Kul att svampplockningen gick bra :-) Själv har jag jobbat hela helgen. Avslutar ett pass från 15.45-07.00 Måndag morgon. Åker strax från en arbetsplats till en annan :D Ja Investor har verkligen vart fantastisk över tid. Tids nog dyker den säkert upp i min portfölj igen. Men i dagsläget finns det dåligt med pengar att investera så det får vänta.

  Önskar dig en trevlig vecka. Hoppas att svampen kommer smaka gott :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ett tufft arbetspass! Hoppas att allt arbete resulterar i lite goda investeringsmöjligheter också :-)

   Trevlig vecka till dig också!

   Radera
 2. Haha...Jag blir lite full i skratt för nu börjar du låta som jag som går runt och prisar naturen och mina Dalaskogar :-) Nej, vet du vad! Du är inte gammal för det, du har säkert bara börjat inse vad livskvalitet är för något egentligen om jag får gissa. Helt plötsligt inser man att tid och frihet och det naturen kan ge är värt så mycket mer än springet i ekorrhjulet och ett ständigt samlande på prylar. Man möter enkelheten i livet och så inser man att den är störst av allt.

  Toppen med tankar och planer på extra inkomst. Köp ett litet hus och hyr ut till ex. Kan bara vara en sommarstuga typ. Något man kan fixa till ytan på med lite målarfärg och tapeter och få hur snygg som helst att hyra ut.

  Jag har också köpt mer Invstor, men även Castellum och Latour.

  Ha en fin kväll! Tusen tack för dina kommentarer på min blogg!

  Kram, Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, ja du...i och för sig har jag alltid gillat naturen (den har jag ju alltid haft nära med tanke på hästarna), men det har helt klart blivit mer påtagligt sista tiden :-). Men naturen ÄR fantastisk, och kombinationen vackra höstfärger, gratis motion och svamp lockar! Kanske har jag en liten ålderskris också, jag tycker att allt jag säger låter som pensionärsfloskler :-D.

   Ja, uthyrning lockar om man hittar rätt objekt! Tills vidare köper jag mer aktier. Det blev som sagt Investor idag, men jag har handlat rätt mycket Latour också sista tiden. Fina bolag! Castellum är ju en utdelningsfavorit, men jag äger inga aktier där, och vet inte om det är rätt läge att gå in nu med tanke på den höga värderingen...

   Tusen tack tillbaka och ha en bra vecka nu!

   Kram Louise

   Radera

Resultatet av "det lilla stegets kraft"

IGÅR VAR EN GANSKA stor dag för mig! När senaste numret äv Hundsport landade i brevlådan så stod det svart på vitt att min kennel var godkän...