Ekonomiska mål

torsdag 10 oktober 2019

Att hinna tänka

MINA LEDIGA ONSDAGAR är, förutom väldigt sköna, mycket värdefulla ur ett tankeperspektiv. Jag hinner nämligen tänka färdigt mina tankar, och påbörjade, ofärdiga, tankar hinner bearbetas och landa.

JAG BEHÖVER INTE STRESSA med beslut, jag kan fundera, filosofera och resonera med mig själv, och därefter få en magkänska kring rätt och fel. Låter säkert en aning flummigt, men det är verkligen så, och det hjälper!

PÅ MIN LEDIGA DAG IGÅR tänkte jag förvisso en hel del, men inte bara :-). Jag tog även med mig ett gäng ärvda guldsmycken, helt utan affektionsvärde, för värdering och försäljning. Det visade sig vara ett lyckat drag när strax över 11.000 :- mellanlandade på mitt konto för vidare transport till Avanza ISK.

JAG GJORDE ÄVEN EN BERÄKNING av hur stora mina olika innehav är i portföljen för stunden. Just nu är fondandelen "för hög", och utgör ca 30%, men då är inte allt mitt kapital investerat ännu. Nytt kapital kommer enbart bli i aktier. Primärt Investor, och sedan lite extra smått och gott. Men, just nu, (enbart aktiebiten):
Det ska bli spännande att se ett liknande diagram om sisådär sex månader!

MINA STUDIER DÅ? Jo, tackar som frågar! Det är jätteroligt, och stimulerar hjärnan i positiv bemärkelse när man är lite uttråkad. Snabb och effektiv som jag är så måste jag säga att jag troligen skulle klara två kurser till parallellt. (Men man kanske inte ska jinxa, det kan ju bli tuffare med tiden...:-)).

DÅ SER VI FRAM EMOT FREDAG VA?
Det känns som det tog en hel vecka att komma dit!


2 kommentarer:

  1. ser att du också har en hög andel xact. De är roliga att köpa men vad tror du om risken ?

    SvaraRadera
  2. Jag gillar hela tanken med Xact Högutdelande och anser väl inte att risken är högre än i en aktiefond generellt. Fördelen däremot, med utdelningar, gör ju att den blir mer attraktiv - åtminstone i mina ögon :-).

    Trevlig helg!
    /Louise

    SvaraRadera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...