Ekonomiska mål

lördag 12 oktober 2019

Träning efterlyses!

JAG GILLAR ATT TRÄNA. Egentligen. Eller, gör jag det!? För jag kan säga att när hösten kommer och tröttheten infinner sig får jag svårt med motivationen. Träningen är tyvärr det som bortprioriteras först.

HÄSTAR OCH RIDNING ger grym vardagsmotion och mer därtill. Utöver det har jag de sista åren antingen gått på gym/kört spinning eller löptränat. De sista åren har löpträningen varit mitt fokus då jag dels blivit bättre och dels har det gett avkoppling efter jobbet. Enkelt är det också, jag kan springa var jag än befinner mig så länge jag har skor som passar för ändamålet.

I ÅR SPRANG JAG TJEJMILEN sista helgen i augusti. Efter det...not so much. September kom med lite sämre väder, jag sprang bara rakt in i höstväggen och hamnade på soffan. TILLÄT mig också att hamna där, jag är snällare mot mig själv vissa perioder eftersom jag vet att tröttheten är övergående. Den kommer i omgångar, värst mellan september och november. Jag blir trött vid 15, somnar i soffan efter jobbet men kan ändå somna för natten innan 22. Det är tungt.

MEN JAG VILL INTE SLÄPPA TRÄNINGEN! Jag vet ju att jag mår bra av den, och i dubbel bemärkelse. Dels mår jag bra under och efter passet, och dels mår jag bra på kvällen när jag glor på serier eftersom jag inte har ont i hela kroppen efter för mycket stillasittande under dagen. Självklart har det andra hälsoeffekter också, på längre sikt.

ÄNDÅ KAN JAG INTE FÅ TILL DET JUST NU! Det känns övermäktigt att ge sig ut i mörker och regn. Att byta kläder för att ta sig till gymmet känns som att bestiga Mount Everest allra minst. Det blir dessutom en ond spiral då jag bara blir tröttare och tröttare, och får mindre energi till annat också. Vill mest sova och vakna i april.

KOM MED TIPS! Enkla grejer som inte kräver så mycket planering eller tankeverksamhet. Typ löpning, bara ut och spring så är det klart - sådant gillar jag! Jag gillar inte avancerade rörelser, burpees, plankan och armhävningar, även om det är enkelt. Det måste liksom vara lite roligt också?

ELLER JAG VET! En efterlysning! Ja, jag efterlyser dig som gillar effektiv och varierad träning och kan guida mig (IRL eller via dator) till olika träningspass. Kan vara morgonpromenader ena veckan och stationsträning en annan, men det måste vara lite olika saker. Annars blir jag uttråkad! Rätt person får ersättning :-).

SKA OCKSÅ FÖRSÖKA FÅ TILL ÅTMINSTONE TVÅ löppass per vecka. De behöver inte vara långa eller snabba, men de måste bli av. (Just idag blev det faktiskt 4 km med rejäl stretching efteråt. Definitivt bättre än inget, även om jag egentligen kräver mer av mig själv).

PENGAR ÄR JU BARA EN DEL av det goda livet, det vet vi ju! Tid och energi ska till i lika mängd, och nu behöver jag energi-boosta de luxe!

Please help?
Kropp och själ i balans!

8 kommentarer:

 1. Det finns ett talesätt; "det jobbigaste är inte att träna, det jobbigaste är att komma till träningen".
  Så, hur ska du komma till träningen utan att det är jobbigt?
  Kan du träna på lunchen på jobbet? Kan du träna på vägen hem eller till jobbet? Springa sista biten till jobbet? Cykla till jobbet?
  Att stämma träff med en kompis en dag i veckan och gå på träning tillsammans gör att man inte vill "svika" sin kompis.
  Skriv ett träningsschema och "tänk" inte så mycket, bara "gör"?

  Att träna är ju något vi behöver göra, forskning visar ju det om och om igen. Det behöver vara lika naturligt som att borsta tänderna...
  Lycka till!
  /C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, förstår precis vad du menar. Och ja, det jobbigaste är att komma till träningen! Lunchträning funkar inte för mig, blir för stressigt, och jag vill hellre sluta tidigt för att kunna rida. Cykla till jobbet skulle jag gärna göra, men det är två mil och händer bara vid enstaka tillfällen...En vän att träna med vore toppen, men jag har ingen sådan tyvärr. Ska fundera på ett träningsschema och bara göra :-).

   Tack för din input!

   //Louise

   Radera
 2. känner så väl igen mig. Har kört ljusterapi under åren som det fanns , köpt en egen lampa, äter d-vitamin och försöker komma söderöver under hösten. Vi är inte skapta att bo i detta mörkret.

  SvaraRadera
 3. Blä...visst är det jobbigt!? Jag tänker åka till Spanien nästa vecka, det ser jag fram emot! Stå ut!

  //Louise

  SvaraRadera
 4. Jag älskar försvarets App FMTK och Nike Training Club appen. Båda är gratis och gör träningsprogram åt en med videoguidening. Mkt bra!

  SvaraRadera
 5. Tack för tips, ska kolla!

  SvaraRadera
 6. Yoga - finns massor med pass på olika videotjänster på nätet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör jag redan. Men mer avancerad yoga är för svårt för mig via nätet...

   Radera

Resultatet av "det lilla stegets kraft"

IGÅR VAR EN GANSKA stor dag för mig! När senaste numret äv Hundsport landade i brevlådan så stod det svart på vitt att min kennel var godkän...