Ekonomiska mål

tisdag 24 september 2019

Tack för det EQT!


MED VISS FÖRVÅNING I BILEN PÅ VÄG TILL JOBBET läste jag meddeladet från Avanza om att jag fått tilldelning i EQT. What!? Det var inte alls väntat, men tydligen fick alla som anmält intresse via Avanza tilldelning. Kul! 67 kronor blev teckningskursen.

LOGGA IN, LOGGA IN! Det var faktiskt viss adrenalinkick att följa aktiekursen de första minuterna. Inte så mycket för pengarna i sig, jag hade inte en jättestor post, men ändå fanns vetskapen där om att man ju faktiskt KUNDE tjäna några slantar med lite tur.

Drygt 80 kronor startade det på, redan är en ökning om 13 kronor per aktie. Sedan gick det lite upp och ner, men mer upp än ner så att säga. Toppnoteringen landade på 85,07 för att sedan droppa till runt 83. Sådär höll det på, och jag tänkte att jag skulle ha is i magen åtminstone första timmen. Vilket jag hade!

SEDAN VAR DET SEGT, och kursen gick inte över 84 på ganska länge (”länge” i min värld i alla fall). Så jag bestämde mig att om den går över 84 kronor så säljer jag.

JAG HÖLL MIG TILL STRATEGIN och sålde till kursen 84,07. Det ger en ökning om drygt 20%, och ett alldeles utmärkt tillskott i kassan. Det är med andra ord bara att återinvestera dem i pengamaskinen :-).

MEN, SPARA LÅNGSIKTIGT DÅ? Jo, det är fortfarande min strategi. Men jag spar bara långsiktigt i bolag jag verkligen tror på och känner till. EQT ligger i mitt fall inte i det spannet, och det var aldrig meningen att bolaget skulle finnas i min portfölj (annat än via Investor). Jag köper hellre några extra aktier i de bolag jag långsiktigt vill satsa på för den här snabba vinsten.

I SKRIVANDE STUND ligger aktiekursen runt 84 kronor, och den kan naturligtvis förändras ytterligare innan stängning. Jag får redigera inlägget därefter kanske. Men hur som helst är jag nöjd och glad idag!

Edit efter stängning: Den sprang upp sista timmen och stängde på 90 kronor. Men jag är ändå nöjd!

Tack för det, EQT!

Snabba pengar? Ibland så...

4 kommentarer:

 1. Hej Louise. Snyggt där med en bra affär :-) Själv har jag inte haft något intresse av EQT men funderade ett tag att anmäla intresse av aktien då jag misstänkte den var väldigt eftertraktad av många. Grattis iallafall till en fin vinst :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 2. Tackar! Som sagt, ingen jättesumma i kronor räknat, men kan man få in en extra tusenlapp här och där i sin pengamaskin blir det ju en hel del på sikt :-). Idag är det lön och nya inköp ska göras!

  Må så gott Slimis!

  SvaraRadera
 3. Snyggt jobbat! Hur många aktier fick man tilldelat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-)

   Det verkar som alla "bara" fick 150 stycken..

   Radera

Amorteringstänk

 OKEJ, "AMORTERINGTÄNK" blev rubriken, men det kunde ha blivit något annat också. För jag har jag varit borta från bloggen en tid ...