Ekonomiska mål

måndag 12 december 2022

"Den lyckliga arbetaren"

 JAG HAR INTE mått speciellt bra de senaste månaderna, och jag har nämnt det i bloggen tidigare. Det svåra har dock varit att komma på orsaken till varför jag känner mig låg. Jag vet att vädret och årstiden påverkar, med detta eviga mörker. Jag känner en konstant stress över att hinna ta tillvara på dagsljuset på bästa sätt, främst att hinna ut med hunden ordentligt. Det är nämligen mycket svårare att gå ut på kvällen eftersom vovven inte är ett dugg intresserad av att gå ut i mörkret, och det är väl inte riktigt jag heller. Men jag tycker också det är viktigt att komma ut och få lite motion för min egen del, så tack och lov för hundpromenader ändå!

MEN DET ÄR INTE BARA mörkret som skaver, det är annat också. Jobbet, definitivt. Jag blev för ett par veckor sedan "utsatt" för en ganska brutal omorganisation där min tjänst hamnade i kläm. Egentligen var det inte hela världen, jag hade fortfarande ett jobb och jag tog det hela med ro. Men efter allt detta fick jag på omvägar veta att man (två chefer) hade ljugit för mig i det möte vi haft kring omorganisationen, och då blev jag både fly förbannad och rätt ledsen. Ja, jag vill säga att jag tog det hela personligt, vilket jag inte brukar göra när det kommer till jobb.

FÖR ATT INTE TA FÖRHASTADE beslut så sjuksrev jag mig i tre dagar. Under den tiden hade jag också viss mailkommunikation med en av cheferna, och jag var väldigt ärlig i hur jag hade upplevt hela situationen från början till slut. Jag fick inga vettiga svar alls, och jag funderade fram- och tillbaka över jobbet, livet och vad som är viktigt för mig. Tack och lov har jag också haft bra support hemmavid, och det har varit väldigt viktigt.

AV EN SLUMP hittade jag sedan en dokumentär på SVT play som heter "Den lyckliga arbetaren". Den handlar om hur vi i västvärlden har skapat en massa olika administrativa tjänster på diverse kontor, med ofta ganska oklara arbetsuppgifter. I dokumentären sades att väldigt många sitter helt eller delvis sysslolösa på dessa tjänster! Dessutom pratades det om onödiga omorganisationer (60% leder inte till förbättring alls), hur man rekryterar chefer och vad som egentligen är vägen IN I och UT UR utbrändhet. För mig var igenkänningsfaktorn hög, och det var en lättnad att någon annan kunde sätta ord på vad jag känt under en längre tid. Jag fick liksom bekräftelse på att det inte bara är jag som känner som jag gör, och byter jobb vart och vartannat år, i jakten på "något bättre". 

JAG HAR NU LÅTIT ÄVEN HELGEN passera, och jag har tagit mitt beslut *trumvirvel*! Jag kommer satsa på en helt annorlunda framtid. Som vanligt när jag väl bestämt mig för något blir jag också väldigt handlingskraftig, så på knappt en vecka har jag läst in en del av en utbildning jag behöver för att kunna göra det jag vill i framtiden. Jag har även skaffat en mentor inom min nya branch och jag har tittat på olika verksamhetslokaler för mitt kommande arbete, som alltså kräver en lokal.

DET ÄR MITT I LÅGKONJUNKTUR, och 2023 blir tufft. Jag vet det! Men 2023 kommer bli mitt hundår! I dubbel bemärkelse, det förstår ni va? Jag kommer jobba, leva och andas hundar, och jag kommer kämpa som ett djur för att få det att gå ihop. Men alla tecken pekar åt samma håll: Jag ska göra detta och jag kommer klara av det. Jag ska bli min egen, och jag ska bedriva hundverksamhet!

LIVET GÅR INTE UT PÅ ATT tjäna pengar, det går ut på att känna att man gör något betydelsefullt. För en själv eller för andra, helst båda två. Om jag inte ändrar riktning nu så gör universum det åt mig, troligen genom utbrändhet och sjukskrivning. Jag vill inte hamna där, så jag gör på mitt eget sätt.

JAG ÄR ÖVERTYGAD OM ATT JAG TAGIT RÄTT BESLUT.
Nu kör vi!Lite advent och julmys har jag pysslat med också. Jag har planterat blommor, bakat saffransbullar, torkat apelsiner (som i år ska hänga i granen) och fått upp julgardiner. Det ska nog bli jul i år också...

23 kommentarer:

 1. Två Månadslöner12 december 2022 kl. 11:32

  Det är en bra bransch, den växer så det knakar. Hade jag bott närmare hade jag gärna lämnat min hund till dig. ❤🐶 vi själva också funderar på något eget, men det ska inte kosta allt för mycket och det ska fnnas kunder. Vi får se, än så länge trivs vi på kontoren. Hälsa går först, helt rätt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den växer, men kan också lätt bli överetablerad. Men jag har gjort min läxa, så nu satsar jag! Om du flyttar till Stockholm är vovven välkommen ;).

   Tack för pepp!

   //Louise

   Radera
 2. Lycka till!

  Jag vill hjälpa till så jag bidrar med något jag trodde jag aldrig skulle ha nytta av att veta: En person som öppnade en hundfrisör berättade för mig att parkering är viktigt. De hade ingen bra parkeringsplats riktigt nära och valde att flytta för att de kände att de förlorade kunder på parkeringsbristen.

  Nu kanske inte dina potentiella kunder behöver det, men jag har inget mer att hjälpa till med!

  Du listade inte julen som en orsak att bli nedstämd. Är den ett plus för dig? Jag upplever den som extremt stressande, men det kanske beror på hur komplicerade ens nära är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Parkeringsplatser/möjlighet till parkering står absolut på kravlistan! Tack för att du påminner :-).

   Nej, jag gillar faktiskt julen. Jag/vi har inte så stor släkt, och nu med vuxet barn är det ingen hets med julklappar. Men att pyssla och fixa lite mysigt hemma, det gillar jag! Gillar också ljusen, julmusiken och att man får lite ledigt (nåja, inte i år då, men vanligtvis).

   Tack för att du också hejar!

   Radera
 3. Spännande ! Jag håller tummarna.

  SvaraRadera
 4. Härligt när poletten trillar ner och man bestämmer sig för något. Stort lycka till! Jag känner igen det här med den mörka årstiden och måendet, jag brukar klara det bra men i år känns det bara som det är för mörkt och kallt för mig. Tur att jag har hund precis som du skriver annars skulle jag nog fastna i soffan..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och nu när den verkligen trillat ner ser jag massor av möjligheter, och de farhågor jag haft har jag redan löst på många plan! Jag tror universum visar vägen just nu!

   Ja, hundar är bra på så många olika plan! Motion och att komma ut i ur och skur är definitivt ett av dem!

   Må så gott, snart vänder det!

   Radera
 5. Hejsan,

  Jag såg också dokumentären häromveckan och det var en stor igenkänningsfaktor på stora delar av dokumentären. Alla dessa administrativa mellanchefer dödar sannolikt mycket av kreativiteten och engagemanget hos de enskilda arbetarna.

  Ha d gott och lycka till
  /Glenn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst var det intressant det med mellanchefer och hur effektiviteten minskar när man flyttar de bästa arbetarna till chefspositioner? Helt galet ju!

   Tack för din kommentar och kul att du också sett dokumentären!

   //Louise

   Radera
 6. Det här kommer att bli så grymt bra, det vet jag!
  Livet är till för att levas!

  Kram Fumlan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men visst blir det! Har fått massor av förberedelser gjorda idag, och bokat in visning av två lokaler! Bara smida medan järnet är varmt :-). Kram!

   Radera
 7. Svar
  1. Ska göra allt jag kan, och med lite lyckönskningar och hårt jobb så ska detta bli kanonbra!

   Radera
 8. Är evigt tacksam för det hunddagis som min hund spenderar dagarna på. Jag vet att hon blir väl omhändertagen och jag behöver inte känna någon stress eller dåligt samvete över en hund som ligger sysslolös. Min hund är nog räddningen - utan henne hade jag säkert varit utbränd för länge sedan. Känner att arbetsbelastningen ökar - och tyvärr är det framför allt tråkiga arbetsuppgifter som läggs på, dessutom med en snäv deadline. Jag försöker se ljuset i tunneln. Hundpromenaderna - och alla andra hundaktiviteter - gör att man kan koppla bort arbetet. Ska definitivt kolla in dokumentären. Stort lycka till med verksamheten!
  /Eva

  SvaraRadera
 9. Åh Eva, dina kommentarer är ju guld värda! Vad roligt att du är nöjd med din hunds dagis! Det finns ju så många bra dagis, men tyvärr också många mindre bra. Jag kommer sträva efter en JÄTTEbra verksamhet där lugnet råder och där hundar och människor lever i nuet. Jag älskar ju hundar och vill verkligen att de ska trivas när de är hos mig såklart.

  Ja, hundar är verkligen toppen!

  Tack för din kommentar!
  /Louise

  SvaraRadera
 10. Tack för tips, den dokumentären ska jag spana in. Det kommer bli superspännande att följa din fortsatta resa :)

  SvaraRadera
 11. First time commenter här. Grattis till beslutet. Det kommer bli jättebra. Jag tror inte heller det räcker med att bara byta jobb inom samma bransch/liknande, ibland behöver man göra något HELT annat. Och där kommer du definitivt inte ha känslan du beskrev från dokumentären. :)
  Själv bytte jag bana från anställd inom skityrke till egenföretagare precis i början av pandemin, det kändes också lite vanskligt, det kunde gå hur som helst, men det är tredje året nu och har gått över förväntan. Än så länge håller jag mig flytande. Vi Får se hur det blir nästa år.
  Håller tummarna för att det får dig att må bättre, men det är jag nästan säker på. Det är något så underbart med att vara sin egen och inte behöva inrätta sig efter sedvanliga tider. Mer frihet.
  Lycka till!
  /K

  SvaraRadera
 12. Stort tack för att du tog dig tid att kommentera! Blev väldigt glad och skulle gärna höra mer om din resa och din verksamhet! Modigt att starta upp i pandemin, härligt att du gillar det och att du håller dig flytande!

  Jag anar att det blir hårt jobb och en hel del frustration, men jag ser också fram emot att vara min egen chef. Hela resan känns väldigt spännande!

  Håller tummarna för oss!

  //Louise

  SvaraRadera
 13. Svar
  1. Tack snälla! Jag vet faktiskt inte i skrivande stund hur jag ska göra med bloggandet, men jag hoppas att jag i denna eller i en ny blogg kan dela med mig av mina erfarenheter :-).

   Radera
 14. För några år sedan gick jag igenom ett tufft uppbrott med min långvariga partner. Vid den tiden var jag hjärtbruten och visste inte hur jag skulle gå vidare från förhållandet. Jag försökte nå ut till min ex-partner och tiggde om en ny chans, men det gjorde bara saken värre.

  Efter flera månader av att känna mig vilsen och hopplös bestämde jag mig för att söka professionell hjälp. Jag pratade med en terapeut som gav mig värdefulla råd om hur jag ska klara uppbrottet och hur jag ska starta läkningsprocessen.

  En av de viktigaste sakerna som min terapeut sa till mig var att fokusera på mig själv och min egen personliga utveckling. Jag började ta hand om min fysiska och mentala hälsa, började med en ny hobby och fick kontakt med gamla vänner igen. Jag arbetade också med att ta upp några av de frågor som ledde till uppbrottet, som kommunikation och förtroende.

  När jag började känna mig mer självsäker och trygg i mig själv, började jag se förändringar i min ex-partners beteende mot mig. De nådde ut till mig för att komma ikapp och vi började prata oftare. Vi tog det långsamt och bestämde oss så småningom för att ge vårt förhållande en ny chans.

  När jag ser tillbaka insåg jag att nyckeln till att få tillbaka min ex-partner inte var genom att tigga eller manipulera dem, utan genom att arbeta med mig själv och min egen personliga utveckling. Genom att fokusera på mitt eget välmående kunde jag bli en bättre partner och locka tillbaka min ex-partner till mitt liv.

  Om du går igenom ett uppbrott och vill få tillbaka din ex kärlek, uppmuntrar jag dig att ta dig tid att fokusera på dig själv och din egen personliga tillväxt. Sök professionell hjälp, ta hand om din fysiska och psykiska hälsa och arbeta med att ta itu med eventuella problem som kan ha bidragit till uppbrottet. Med tid och ansträngning kan du kanske locka tillbaka din ex-kärlek till ditt liv, eller till och med hitta ny kärlek och lycka med någon annan.

  Detta var möjligt med hjälp av Dr.Oduduwa, jag rekommenderar starkt Oduduwa kärleksförtrollningsböner till alla som vill få tillbaka sin före detta kärlek och för en långvarig kärleksrelation och äktenskap.

  Få din kostnadsfria onlinekonsultation med Dr. Oduduwa idag: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...