Ekonomiska mål

fredag 30 december 2022

Gott Nytt År!

ÅRET 2022 BÖRJAR LIDA mot sitt slut. Året har varit händelserikt. Även om det inte alltid känns så när man är mitt uppe i vardagen så märker man det ofta när man stannar upp och tänker tillbaka. För min del var våren en ganska dålig period då min pappa dog, nästan samtidigt som min sambo och jag genomgick en kris i vår relation. Sommaren gick sedan åt till att försöka komma i balans, och där fick jag lite hjälp av Fumlan- som också besökte mig en härlig och varm dag i Stockholm. Åh vad kul det var! (Jag fick även förmånen att träffa en annan bloggkollega, även det var skoj!). Dessutom hade jag fint stöd från många vänner utanför bloggvärlden också. Är er alla evigt tacksam!

HÖSTEN VAR OKEJ, och självklart var resan till Kalifornien den stora höjdpunkten! Det var verkligen en härlig resa där vi upplevde oerhört mycket! Den resan kommer jag minnas länge, för de kommande åren tvivlar jag på att det blir någon längre resa. Det kommer ju nämligen bli några hundår nu :-). 

SKÄMT ÅSIDO, FÖR ATT avsluta summeringen av 2022 så ledsnade jag rejält på jobbet efter resan i november, främst på grund av att jag blev illa behandlad av okompetenta chefer som lovat mig en ny tjänst för att sedan ta tillbaka det löftet och anställa en konsult i stället. Men jag var också trött på oklara arbetsuppgifter, och när jag funderade riktigt hårt på vad jag verkligen ville göra i livet så var det egentligen soklart: Jag vill jobba med hundar!

PÅ DET TEMAT så såg jag till skaffa mig den utbildning jag behövde (hunddagis/hundpensionat). Jag är sedan tidigare utbildad inom både djurskydd, etologi och avel, så hunddagisutbildningen var (för) lätt för mig, och jag läste in den på mindre än två veckor :-). Problemet som dock kvarstår är att jag saknar två veckors praktik på ett hunddagis för att få  ut mitt diplom, och det verkar vara väldigt svårt att hitta ett ställe som vill ta emot mig. Det är synd, för jag tänker ändå att jag skulle kunna göra lite nytta, och jag är helt gratis!? Men jag fortsätter söka en plats, och hoppas innerligt att jag hittar ett ställe.

JAG TOG TIDIGT TAG I lokalfrågan då jag förstått att det kan vara en svår nöt att knäcka när det gäller den här typen av verksamhet. Många fastighetsägare verkar tro att hundar betyder smuts och ett evigt skällande (vilket inte alls behöver vara sant!). Men tro det eller ej, jag lyckades på första försöket! Jag fick tag i en underbar fastighetsägare/hyresvärd som hade en perfekt lokal till mig! En egen stuga med flera tusen kvadrameter trädgård (som inhägnas till privat rastgård). Det känns helt fantastiskt, och om det är tur eller attraktionslagen låter jag vara osagt. 

JAG VET ATT 2023 kommer vara tufft, med lågkonjunktur och allt. Men ändå slänger jag mig ut i det okända! Men det beror ju på er läsare och bloggkollegor! Det är ju tack vare ert pepp, era kommentarer och era goda råd som jag dels lyckats spara ihop en rejäl buffert som jag nu kan använda för att bygga upp min verksamhet! Dessutom vet jag att en del av er, många till och med, förstår detta med att pengar ska användas på så sätt att man blir lycklig av att spendera dem. Det tror jag ändå att jag kommer bli, även om jag säkert kommer gräma mig över låg sparkvot också framöver :-).

JAG KOMMER INTE BLOGGA i detta format, under detta namn, nästa år. Kanske kommer jag dokumentera mina erfarenheter om eget företagande på annat ställe, och i så fall kommer jag lägga ut en länk här på sidan så ni alla kan hitta den. Jag ska fundera på saken! Mitt nya liv kommer nämligen betyda extremt mycket jobb, och jag vill därför inte lova för mycket.

MED DET SAGT VILL JAG tacka er alla för allt ni gett mig under de åren jag bloggat här! Jag kommer fortsätta läsa och interagera i kommentarsfälten, så ni blir inte av med mig :-).

GOTT NYTT ÅR!
Gårdagen är borta, dess historia likaså.



Här finner ni mig 2023!

22 kommentarer:

  1. Lycka till ! och vi kommer att sakna dig.

    SvaraRadera
  2. Lycka till! Försvinn inte helt, vill så gärna höra hur det går för dig även om ekonomi inte blir fokus framöver. Även jag är hundtokig :-)
    Mvh// FBM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du också gillar hundar! Jag hoppas kunna återkomma med uppdatering i någon form :-).

      Radera
  3. Spännande 2023! Lycka till och hoppas på att se mer av din historia någonstans!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, spännande är det verkligen! Hoppas kunna uppdatera i någon form! God fortsättning!

      Radera
  4. Lycka till med att faktiskt leva din dröm, imponerande tycker jag, man har bara ett liv ( så vitt jag vet) och det ska man göra det bästa av, jag brukar inte kommentera men läser alltid dina rader. Gott Nytt År!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för att du kommenterade nu i alla fall :-). Jag hoppas och känner i magen att jag gör rätt, så nu kör jag!

      God Fortsättning!

      Radera
  5. Alltså den där stugan! Precis en sån jag vill bli gammal i, fast med tillhörande gård och skog. :-)
    Ja, den där dagen var helt perfekt. Minnesvärd!
    Fattar inte hur svårt det kan vara att få två veckors praktik? Jag håller alla tummar och tår för att du hittar en plats. Frustrerande om det ska vara en sån skitsak som sätter käppar i hjulet!

    Gott Nytt År!
    Stor Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den är mysig, eller hur!? Trevligt kontor liksom :-).

      Håller också tummarna för praktikplatsen! Kom igen liksom, vem vill inte ha mig!? ;)

      Gott Nytt!
      Kram!

      Radera
  6. Gud vad spännande. Och som tidigare kommenterat. Det hade varit kul att följa med på resan på ett litet hörn. Oavsett- GOTT NYTT! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket och håll utkik...När man minst anar det dyker jag upp. Mitt företag kanske ska heta "gubben i lådan"?? ;)

      Radera
  7. Superspännande planer du har, hoppas verkligen du får praktikplats snart! Jag kommer sakna bloggen och alla dina intressanta och tänkvärda inlägg.

    Gott Nytt År!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var snällt sagt av dig! Men jag hoppas vi kan hålla kontakten via din blogg i stället :-).

      Gott Nytt och God Fortsättning!

      Kram!

      Radera
  8. För några år sedan gick jag igenom ett tufft uppbrott med min långvariga partner. Vid den tiden var jag hjärtbruten och visste inte hur jag skulle gå vidare från förhållandet. Jag försökte nå ut till min ex-partner och tiggde om en ny chans, men det gjorde bara saken värre.

    Efter flera månader av att känna mig vilsen och hopplös bestämde jag mig för att söka professionell hjälp. Jag pratade med en terapeut som gav mig värdefulla råd om hur jag ska klara uppbrottet och hur jag ska starta läkningsprocessen.

    En av de viktigaste sakerna som min terapeut sa till mig var att fokusera på mig själv och min egen personliga utveckling. Jag började ta hand om min fysiska och mentala hälsa, började med en ny hobby och fick kontakt med gamla vänner igen. Jag arbetade också med att ta upp några av de frågor som ledde till uppbrottet, som kommunikation och förtroende.

    När jag började känna mig mer självsäker och trygg i mig själv, började jag se förändringar i min ex-partners beteende mot mig. De nådde ut till mig för att komma ikapp och vi började prata oftare. Vi tog det långsamt och bestämde oss så småningom för att ge vårt förhållande en ny chans.

    När jag ser tillbaka insåg jag att nyckeln till att få tillbaka min ex-partner inte var genom att tigga eller manipulera dem, utan genom att arbeta med mig själv och min egen personliga utveckling. Genom att fokusera på mitt eget välmående kunde jag bli en bättre partner och locka tillbaka min ex-partner till mitt liv.

    Om du går igenom ett uppbrott och vill få tillbaka din ex kärlek, uppmuntrar jag dig att ta dig tid att fokusera på dig själv och din egen personliga tillväxt. Sök professionell hjälp, ta hand om din fysiska och psykiska hälsa och arbeta med att ta itu med eventuella problem som kan ha bidragit till uppbrottet. Med tid och ansträngning kan du kanske locka tillbaka din ex-kärlek till ditt liv, eller till och med hitta ny kärlek och lycka med någon annan.

    Detta var möjligt med hjälp av Dr.Oduduwa, jag rekommenderar starkt Oduduwa kärleksförtrollningsböner till alla som vill få tillbaka sin före detta kärlek och för en långvarig kärleksrelation och äktenskap.

    Få din kostnadsfria onlinekonsultation med Dr. Oduduwa idag: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

    SvaraRadera
  9. Hej mina damer och herrar, Är du i behov av ekonomisk hjälp? Jag är Susan Benson. Jag är en långivare och även finansiell konsult.

    Behöver du ett företagslån, privatlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta min firma. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och många fler. För mer information, skriv till oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller skicka ett meddelande till mig direkt på WhatsApp via: +447360502110 och få ett svar på ett ögonblick.

    Ett lån från ett pålitligt och kompetent företag är vad du behöver för att nå ditt mål. Vi är ett omfattande finansiellt tjänsteföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade ekonomilösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

    * Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst.
    * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
    * Snabb direktfinansiering - Ta emot ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
    * Flexibel ränta på 3%.
    * Höga godkännanden
    * Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en varaktighet på 1-30 år.
    * Enkel onlineansökan.
    * Personlig vägledning och expertis.
    * Inga dolda avgifter

    Gå inte miste om en möjlighet på grund av bristande finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen

    För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din låneförfrågan via
    E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla inblandade parters fördelar.

    SvaraRadera
  10. En ny blogg för mig; trevligt att råkas. Med vänlig hälsning, VÄL

    SvaraRadera
  11. Kontakta den mest ärliga och kraftfulla trollformaren som heter Dr Isikolo som hjälpte mig så kommer han att göra detsamma för dig.
    Jag heter Marie Cedergren och allt för gott, jag uppskattar Dr Isikolo som hjälpte mig med sina stora krafter att återställa mitt hem och den lycka jag delade med min man och det är verkligen något jag är evigt tacksam för. Det hände att jag var hjälplös och nedslagen i nästan ett år när min man lämnade mig på grund av äktenskapliga problem som vi stötte på. Jag gjorde allt jag kunde för att rädda mitt äktenskap och ingenting fungerade förrän DR ISIKOLO kom till min räddning. Han hjälpte mig och kärleken och lyckan jag delade med min man återställdes och mer fantastiskt. Jag vet att det låter konstigt om han verkligen kan hjälpa någon, men han är 100% garanterad att inte göra dig besviken när han försäkrar dig om att ha önskat resultat efter 48 timmar. Han kan hjälpa dig också om du är villig att ge honom chansen att göra det. mejla honom nu via: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196

    SvaraRadera
  12. Jag gick fortfarande på college när jag träffade min fästman. Vi dejtade ganska länge och var sambo och vårt förhållande godkändes av våra föräldrar. Vi kom överens och allt var perfekt. Han reste ut för lite träning och sedan dess blev allt aldrig bra för oss igen. Han träffade en dam där borta och han tenderar att ha engagerat sig mycket i det de delade och lämnat mig utanför bilden. Jag gjorde allt jag kunde för att åtgärda problemet men ingenting fungerade förrän jag hörde talas om Dr Isikolo. Jag kontaktade honom och förklarade vad jag gick igenom och han lovade att hjälpa vilket han gjorde som utlovat. Jag följde instruktionerna han gav mig och han fixade problemet jag hade med min fästman och nu är han tillbaka till mig och vi ska gifta oss om en månad. Allt tack vare Dr Isikolo. Kontakta honom nu om du behöver hjälp. mejla: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196

    SvaraRadera
  13. Jag visste aldrig att jag kunde få tillbaka min fästman tills jag kontaktade Dr Isikolo som hjälpte mig. Jag hade ett fruktansvärt missförstånd med min man och vi gick olika vägar. Jag var nedstämd känslomässigt och visste inte vad jag skulle göra för att hjälpa situationen. Så jag fick veta om Dr Isikolo. Jag kontaktade honom och fick honom att hjälpa till med mina problem. Han berättade för mig allt jag behövde veta och förstod och jag följde procedurerna och han fixade så småningom problemet åt mig och nu är jag och min fästman tillsammans igen och jag vet att vi snart kommer att gifta oss. Det hade inte varit möjligt om Dr Isikolo inte hjälpte mig som utlovat. Resultatet av hans arbete visar sig säkert efter 48 timmar och det är 100% garanterat. Det är synligt för mig att se effekten av resultatet av allt han gjorde för mig och verkligen kärleken och tillgivenheten mellan mig och min fästman är helt återställd och det gläder mitt hjärta att jag inte förlorade honom till någon där ute. Han kan lika gärna hjälpa dig om du vänder dig till honom nu. Sms:a honom på WhatsApp eller Viber honom på +2348133261196 eller mejla: isikolosolutionhome@gmail.com

    SvaraRadera
  14. Den äktenskapskris jag gick igenom kom till och slutade när Dr Isikolo blev inblandad. Precis som alla andra par där ute hade vi våra olikheter och jag ser till att jag gjorde mitt bästa för att leda henne rätt, försörja henne och mina barn och även skydda dem. Vi gjorde båda uppoffringar för att säkerställa att vi överlevde förbundet tills hon började agera och medvetet hade så många slagsmål med mig. Hemmet blev obehagligt för alla andra inklusive mina barn. Hon manipulerades av en vän som hade blivit skild och ville också förstöra mitt äktenskap. Jag var tvungen att kontakta Dr Isikolo och han svarade och gjorde sitt bästa för att avsluta problemen. Han återställde kärleken och kopplingen mellan oss och jag kan nu säga att vilken illusion min fru än var under har tagit bort och hon är en bättre kvinna nu. Resultatet av vad Dr Isikolo gjorde för mig som visade sig efter två dagar var det som förvånade mig. Jag och mitt hushåll är fortfarande tacksamma. Jag vädjar till alla som behöver hjälp att fixa sina relationer och äktenskapsproblem att kontakta Dr Isikolo eftersom lösningen är säker. Hans e-post: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196

    SvaraRadera
  15. Min man som jag byggde mitt liv med i 23 år lämnade mig och barnen utan ett ord. Allt rasade över mig och jag sträckte ut handen till våra nära och kära och ingen kunde hjälpa. Det kom en tid då han ansökte om skilsmässa även när vi inte hade några problem eller någonsin slogs om något katastrofalt. Dr Isikolo kom till min räddning och fixade problemet jag hade med min man. Han återförenade oss igen och han återvände hem till oss. Livet är verkligen mystiskt och jag trodde aldrig att jag skulle uppleva det jag gick igenom men allt tack vare Dr Isikolo som arbetade för mig och försäkrade mig om de positiva resultaten efter 48 timmar som verkligen blev som han lovade. Han kan också lösa dina problem om du kontaktar honom nu. Sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196 eller för mer information om hans arbete, Maila honom via: isikolosolutionhome@gmail.com eller Whatsapp honom på +2348133261196

    SvaraRadera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...