Ekonomiska mål

fredag 30 december 2022

Gott Nytt År!

ÅRET 2022 BÖRJAR LIDA mot sitt slut. Året har varit händelserikt. Även om det inte alltid känns så när man är mitt uppe i vardagen så märker man det ofta när man stannar upp och tänker tillbaka. För min del var våren en ganska dålig period då min pappa dog, nästan samtidigt som min sambo och jag genomgick en kris i vår relation. Sommaren gick sedan åt till att försöka komma i balans, och där fick jag lite hjälp av Fumlan- som också besökte mig en härlig och varm dag i Stockholm. Åh vad kul det var! (Jag fick även förmånen att träffa en annan bloggkollega, även det var skoj!). Dessutom hade jag fint stöd från många vänner utanför bloggvärlden också. Är er alla evigt tacksam!

HÖSTEN VAR OKEJ, och självklart var resan till Kalifornien den stora höjdpunkten! Det var verkligen en härlig resa där vi upplevde oerhört mycket! Den resan kommer jag minnas länge, för de kommande åren tvivlar jag på att det blir någon längre resa. Det kommer ju nämligen bli några hundår nu :-). 

SKÄMT ÅSIDO, FÖR ATT avsluta summeringen av 2022 så ledsnade jag rejält på jobbet efter resan i november, främst på grund av att jag blev illa behandlad av okompetenta chefer som lovat mig en ny tjänst för att sedan ta tillbaka det löftet och anställa en konsult i stället. Men jag var också trött på oklara arbetsuppgifter, och när jag funderade riktigt hårt på vad jag verkligen ville göra i livet så var det egentligen soklart: Jag vill jobba med hundar!

PÅ DET TEMAT så såg jag till skaffa mig den utbildning jag behövde (hunddagis/hundpensionat). Jag är sedan tidigare utbildad inom både djurskydd, etologi och avel, så hunddagisutbildningen var (för) lätt för mig, och jag läste in den på mindre än två veckor :-). Problemet som dock kvarstår är att jag saknar två veckors praktik på ett hunddagis för att få  ut mitt diplom, och det verkar vara väldigt svårt att hitta ett ställe som vill ta emot mig. Det är synd, för jag tänker ändå att jag skulle kunna göra lite nytta, och jag är helt gratis!? Men jag fortsätter söka en plats, och hoppas innerligt att jag hittar ett ställe.

JAG TOG TIDIGT TAG I lokalfrågan då jag förstått att det kan vara en svår nöt att knäcka när det gäller den här typen av verksamhet. Många fastighetsägare verkar tro att hundar betyder smuts och ett evigt skällande (vilket inte alls behöver vara sant!). Men tro det eller ej, jag lyckades på första försöket! Jag fick tag i en underbar fastighetsägare/hyresvärd som hade en perfekt lokal till mig! En egen stuga med flera tusen kvadrameter trädgård (som inhägnas till privat rastgård). Det känns helt fantastiskt, och om det är tur eller attraktionslagen låter jag vara osagt. 

JAG VET ATT 2023 kommer vara tufft, med lågkonjunktur och allt. Men ändå slänger jag mig ut i det okända! Men det beror ju på er läsare och bloggkollegor! Det är ju tack vare ert pepp, era kommentarer och era goda råd som jag dels lyckats spara ihop en rejäl buffert som jag nu kan använda för att bygga upp min verksamhet! Dessutom vet jag att en del av er, många till och med, förstår detta med att pengar ska användas på så sätt att man blir lycklig av att spendera dem. Det tror jag ändå att jag kommer bli, även om jag säkert kommer gräma mig över låg sparkvot också framöver :-).

JAG KOMMER INTE BLOGGA i detta format, under detta namn, nästa år. Kanske kommer jag dokumentera mina erfarenheter om eget företagande på annat ställe, och i så fall kommer jag lägga ut en länk här på sidan så ni alla kan hitta den. Jag ska fundera på saken! Mitt nya liv kommer nämligen betyda extremt mycket jobb, och jag vill därför inte lova för mycket.

MED DET SAGT VILL JAG tacka er alla för allt ni gett mig under de åren jag bloggat här! Jag kommer fortsätta läsa och interagera i kommentarsfälten, så ni blir inte av med mig :-).

GOTT NYTT ÅR!
Gårdagen är borta, dess historia likaså.Här finner ni mig 2023!

15 kommentarer:

 1. Lycka till ! och vi kommer att sakna dig.

  SvaraRadera
 2. Lycka till! Försvinn inte helt, vill så gärna höra hur det går för dig även om ekonomi inte blir fokus framöver. Även jag är hundtokig :-)
  Mvh// FBM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du också gillar hundar! Jag hoppas kunna återkomma med uppdatering i någon form :-).

   Radera
 3. Spännande 2023! Lycka till och hoppas på att se mer av din historia någonstans!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, spännande är det verkligen! Hoppas kunna uppdatera i någon form! God fortsättning!

   Radera
 4. Lycka till med att faktiskt leva din dröm, imponerande tycker jag, man har bara ett liv ( så vitt jag vet) och det ska man göra det bästa av, jag brukar inte kommentera men läser alltid dina rader. Gott Nytt År!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du kommenterade nu i alla fall :-). Jag hoppas och känner i magen att jag gör rätt, så nu kör jag!

   God Fortsättning!

   Radera
 5. Alltså den där stugan! Precis en sån jag vill bli gammal i, fast med tillhörande gård och skog. :-)
  Ja, den där dagen var helt perfekt. Minnesvärd!
  Fattar inte hur svårt det kan vara att få två veckors praktik? Jag håller alla tummar och tår för att du hittar en plats. Frustrerande om det ska vara en sån skitsak som sätter käppar i hjulet!

  Gott Nytt År!
  Stor Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den är mysig, eller hur!? Trevligt kontor liksom :-).

   Håller också tummarna för praktikplatsen! Kom igen liksom, vem vill inte ha mig!? ;)

   Gott Nytt!
   Kram!

   Radera
 6. Gud vad spännande. Och som tidigare kommenterat. Det hade varit kul att följa med på resan på ett litet hörn. Oavsett- GOTT NYTT! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket och håll utkik...När man minst anar det dyker jag upp. Mitt företag kanske ska heta "gubben i lådan"?? ;)

   Radera
 7. Superspännande planer du har, hoppas verkligen du får praktikplats snart! Jag kommer sakna bloggen och alla dina intressanta och tänkvärda inlägg.

  Gott Nytt År!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var snällt sagt av dig! Men jag hoppas vi kan hålla kontakten via din blogg i stället :-).

   Gott Nytt och God Fortsättning!

   Kram!

   Radera
 8. För några år sedan gick jag igenom ett tufft uppbrott med min långvariga partner. Vid den tiden var jag hjärtbruten och visste inte hur jag skulle gå vidare från förhållandet. Jag försökte nå ut till min ex-partner och tiggde om en ny chans, men det gjorde bara saken värre.

  Efter flera månader av att känna mig vilsen och hopplös bestämde jag mig för att söka professionell hjälp. Jag pratade med en terapeut som gav mig värdefulla råd om hur jag ska klara uppbrottet och hur jag ska starta läkningsprocessen.

  En av de viktigaste sakerna som min terapeut sa till mig var att fokusera på mig själv och min egen personliga utveckling. Jag började ta hand om min fysiska och mentala hälsa, började med en ny hobby och fick kontakt med gamla vänner igen. Jag arbetade också med att ta upp några av de frågor som ledde till uppbrottet, som kommunikation och förtroende.

  När jag började känna mig mer självsäker och trygg i mig själv, började jag se förändringar i min ex-partners beteende mot mig. De nådde ut till mig för att komma ikapp och vi började prata oftare. Vi tog det långsamt och bestämde oss så småningom för att ge vårt förhållande en ny chans.

  När jag ser tillbaka insåg jag att nyckeln till att få tillbaka min ex-partner inte var genom att tigga eller manipulera dem, utan genom att arbeta med mig själv och min egen personliga utveckling. Genom att fokusera på mitt eget välmående kunde jag bli en bättre partner och locka tillbaka min ex-partner till mitt liv.

  Om du går igenom ett uppbrott och vill få tillbaka din ex kärlek, uppmuntrar jag dig att ta dig tid att fokusera på dig själv och din egen personliga tillväxt. Sök professionell hjälp, ta hand om din fysiska och psykiska hälsa och arbeta med att ta itu med eventuella problem som kan ha bidragit till uppbrottet. Med tid och ansträngning kan du kanske locka tillbaka din ex-kärlek till ditt liv, eller till och med hitta ny kärlek och lycka med någon annan.

  Detta var möjligt med hjälp av Dr.Oduduwa, jag rekommenderar starkt Oduduwa kärleksförtrollningsböner till alla som vill få tillbaka sin före detta kärlek och för en långvarig kärleksrelation och äktenskap.

  Få din kostnadsfria onlinekonsultation med Dr. Oduduwa idag: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera

Gott Nytt År!

ÅRET 2022 BÖRJAR LIDA mot sitt slut. Året har varit händelserikt. Även om det inte alltid känns så när man är mitt uppe i vardagen så märker...