Ekonomiska mål

torsdag 7 juli 2022

Semestern är här!

NU HAR JAG PÅBÖRJAT min semester, och det har jag sannerligen gjort i lugn och ro! Jag gör absolut ingenting :-). Tänker de närmaste dagarna ägna mig åt lite motion, en god bok, sommarprat och fika med en vän. Sedan på måndag hoppas jag gå ombord på ett flyg (japp, det är SAS :-)) som ska ta mig till Grekland. Där tänkte jag i princip fortsätta göra absolut ingenting, med skillnaden att bada i havet ibland.

DET BLIR BARA TVÅ ynka veckors semester den här sommaren, vilket egentligen är på tok för lite. Men i gengäld blir det antingen en längre resa i höst och/eller en mycket längre ledighet för valpar i vår. Så man får väl tänka "den som spar hon har" eller något liknande? Fast jag ser också fram emot en weekendresa i september då jag ska till Åre för att vandra och rida!

JAG HAR I PRINCIP inte loggat in på Avanza alls under en period, eftersom jag varken vill köpa eller sälja just nu. Men idag när jag ändå gjorde det (loggade in alltså) så såg jag att börsen gått upp lite, och även om det var mycket röda siffror så var det inte lika illa som för några veckor sedan. Vad skönt det är att logga in lite mer sällan! Jag har också en känsla av att vara extra rik när jag har mycket mer pengar än vanligt på mitt vanliga lönekonto eftersom jag inte fört över något extra till mitt ISK (men jo, den vanliga månadspengen om 6.000:- har ramlat in i fonder som vanligt).

JAG ÄR OERHÖRT NÖJD med att jag igår både klippte gräset, trimmade häcken och rensade bort allt ogräs mellan våra plattor på "uppfarten". Varje gång jag slänger en blick ut genom fönstret så ser det så prydligt ut! Då andas jag liksom ut och struntar fullkomligt i att det verkligen skulle behöva storstädas inomhus också :-).

BOSTADSSITUATIONEN DÅ? Oklar. Nu finns det inte mycket ute till försäljning ändå, och jag har hamnat i ett läge där det känns okej att vänta ett tag till för att se var bostadsmarknaden landar till hösten.

DEN SOM LEVER FÅR SE!
Nu drar jag ut på en PW!


Kort men välbehövlig för min del!


11 kommentarer:

 1. Grattis till semestern!

  Jag brukade inte kolla börskurser så ofta men nu när det rasat speciellt bland fastighetsföretagen så har jag kollat varje dag för att se om katastrofen är nära. Jag ser fram emot en tid då börsen slutar växla uppgångar på 3% med nedgångar på 4%.

  Är det några bra böcker du hittat? Har precis börjat på Follett's senaste men kanske borde ha något mer positivt. Någon sa att Anne på Grönkulla har en helt annan dimension när man läser den som vuxen. Kanske det vore lagom omväxlande (för mig, du verkat redan ha omväxling så det räcker till).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Katastrofen är alltid nära ;). Även jag har ju ett gäng fastighetsbolag som jag ökat stadigt i den sista tiden, så jag förstår känslan!

   Jag läser så väldigt mycket böcker, och av olika slag, så jag får nog kalla mig allätare. Just nu läser jag "Små eldar överallt" av Celeste Ng. Har dock inte läst tillräckligt långt för att avgöra om den är bra eller ej.

   Anne på Grönkulla är definitivt både dramatisk och positiv, så jag röstar för att du tar den! :-D

   Radera
  2. Såg att en bekant hade skrivit en recension av den boken. Tyvärr på ukrainska så jag fick ta till Google Translate:

   "Fallet då ett konstnärligt haltande verk håller farten och är så mättat med diskutabla frågor att en diskussion om det kan överträffa originalkällan."

   Google Translate kanske inte alltid är lysande. Jag tror bland annat inte det ska vara "diskutabla" där. :)

   Jag läste Anne på Grönkulla som liten när jag slukade allt på biblioteket och kommer ihåg att jag tyckte om böckerna men jag kommer inte ihåg så många detaljer. Det tog dessutom decennier innan jag insåg att "Anne of Green Gables" var samma sak!

   Radera
 2. Underbart att göra ingenting! Någon måste ju göra det också (fast jag tycker att det låter som att du fuskar med lite trädgårdsarbete).
  Håller tummarna för att du kommer iväg till Grekland!

  Kram Fumlan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är underbart ett tag, men nu är jag rastlös och vill komma ut! Fast då SPÖregnar det liksom...*suck*

   Ja, i detta väder känns Grekland som ett allt mer lockande alternativ. Vi håller tummarna! Samt för att du får ok väder på campingtrippen såklart!

   Kram!

   Radera
 3. Ha det så goot under din semester och Grekland är alltid lika trevligt att semestra i, hoppas nu bara du kommer iväg?

  Mvh // PP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, tzatziki och färskt bröd är underbart :-)

   Radera
 4. Njut! Mina 4 v närmar sig slutet. Pass på och bada, besök något nytt och glöm inte vänner och familj! Ha det gött så hörs vi snart igen! ❤

  SvaraRadera
 5. Helt rätt att göra ingenting tycker jag. Njut av det som är kvar nu.

  SvaraRadera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...