Ekonomiska mål

måndag 20 december 2021

Hinner inte med. God Jul!

DET ÄR PÅ RIKTIGT NU. Jag hinner inte med. Jag har känt det länge, och nu har jag spaltat ner alla mina små "projekt" för att se över vad jag kan ta bort eller minska ner på. Studier är en sak. Jag måste sluta tro att jag kan studera samtidigt som jag jobbar år ut och år in. Det är ohållbart och skapar stress över att inte prestera tillräckligt någonstans. Så, när mars tar sin början är den jag utbildning jag läser för stunden över, och jag ska INTE hoppa på något nytt.

MIN PAPPA HAR blivit markant sämre, och igår pratade jag med en sjuksköterska om läget. Det är helt enkelt så att det inte är så länge kvar nu, och jag får räkna med en hel del tid och energi åt den här ytterst tråkiga sidan av livet. Döden. Jag kan inte göra något alls åt detta skeende, det är fullt naturligt och helt väntat. Ändå, tufft.

SEDAN HAR VI JOBB. Plus julen, med allt vad innebär, även om jag försökt hålla ner allt till ett minimum. Ändå blir det ett farande och flängande, gäster från USA och nu med pappa såklart. Det får bli vad det blir helt enkelt. Har sagt ifrån julklappar i den mån jag kan styra över det, och jag lagar extremt lite mat. Allt annat är klart, tack och lov att jag var ute i god tid med gran, pynt och blommor!

BÖRSEN HAR JAG knappt brytt mig om heller. Inloggandet på Avanza måste minska! Just nu är jag inne 1 gång/dag, och det får räcka. Just idag var börsen väldigt sur såg jag dock, så jag funderar på att köpa lite julklappar till mig själv. PEAB, och kanske Kambi. Hur som helst, efter årsskiftet ska jag göra slag i saken och försöka minska lite risk och öka på fondsparandet. Jag älskar verkligen mitt intresse i aktier, men jag måste nog minska tiden det tar att försöka följa alla bolag helt enkelt. Ett tag i alla fall.

SÅ, TILL SIST: BLOGGEN. Jag måste tyvärr ta en paus även här. För hur mycket jag än gillar att få utlopp för mer eller mindre ointressanta tankar så tar det tid, framför allt när man så himla gärna vill kommentera och svara på kommentarer. Det är ju halva grejen! Men, jag kommer fortsätta följa er andra på era respektive resor, och möjligen kan det poppa upp ett litet inlägg från mig när jag landat på andra sidan året. Vi får se!

NU VILL JAG ÖNSKA ER ALLA 

God Jul, Gott Slut och Gott Nytt År!En bild på några av mina fantastiska amaryllisar här hemma får avsluta bloggåret.

16 kommentarer:

 1. Tråkigt att höra om din pappa. Att det kommer ta tid är kanske den minst påfrestande biten. Hoppas det blir så bra det kan bli.

  Själv har jag helt plötsligt fått mer tid än förväntat, för familjejulen spricker i ett covid-19-utbrott (på grund av försenade skolvaccinationer, hrmpf). Kan tipsa om att kolla på catering förresten. Det är inte samma sak som mat man själv förberett sedan skörden, men om alternativen är ett mentalt sammanbrott, plågsamt stressig jul, eller catering, så är det faktiskt inte så illa.

  Jag önskar dig i alla fall en riktigt god jul och ett riktigt gott nytt år! Kommer hålla ögonen på din blogg och hoppas att du dyker upp när du har tid och lust, men inte tidigare än så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Daniel!

   Själv har jag hunnit med influensa också. Det var också lite stressigt såhär innan jul...Bättre nu, men hostan är kvar!

   Ja, catering är fina grejer! Jag har lämnat över till familjen, om de vill köra catering så ger jag gärna tummen upp!

   Ha det toppenfint!

   Radera
 2. Men duuu! <3
  Så tråkigt att höra om din pappa, jag hoppas att ni kan ha någon glädje av varandra den tid ni har kvar. Annars får ni väl bara ta en dag i taget.

  Mycket klokt tänkt med dina prioriteringar. För att vara lite klyschig: Var sak har sin tid! Men det ligger verkligen någonting i det, trots att jag vet hur svårt det är att tygla sig ibland.

  Jag kommer att toksakna dina inlägg, men helt rätt beslut att ta en paus härifrån. ...nu får jag nästan lite separationsångest och vill skriva en massa fåniga saker, men det ska jag bespara alla! :-P

  Lycka till med allt och kämpa på!
  Stor kram, Fumlan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jag kommer ju läsa och (förhoppningsvis hinna) kommentera dina inlägg ju, och säkert kommer det NÅT mer inlägg i framtiden. I värsta fall har du ju min mailadress! Så våra vägar kommer nog korsas igen ska du se...förr eller senare ;-).

   Tack för pepp och stor kram tillbaka!

   Radera
  2. För att vara intresserad av svenska språket använder jag antiordet "ju" lite för mycket ser jag...Skämmes på mig!

   :-)

   Radera
  3. Hahaha, kämpar själv med både "ju" och "så"....

   Radera
 3. Två Månadslöner21 december 2021 kl. 09:02

  Förstår att det är tungt, så blir det nog för oss alla för eller senare. Styrka till dig och vi hörs snart igen, God Jul och Nytt år!

  SvaraRadera
 4. Tråkigt med din far.
  Har uppskattat dina inlägg, men inte lagt in någon kommentar tidigare och jag hoppas du snart orkar blogga på nytt.
  God jul & Gott Nytt År.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bättre sent än aldrig! Tack för fina ord och jag hoppas också komma tillbaka.

   God Jul!

   Radera
 5. Allt det där jobbiga du skriver om har jag nu vid min ålder varit igenom några gånger. Det kommer att bli bra igen. Jag lovar. Sköt om dig.

  Kram/Northernlights

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och extra tack för att du tror jag är så mycket yngre än du...;). Tyvärr får man sina smällar av livet med jämna mellanrum, men det jag har lärt mig nu är att försöka göra något åt situationen. Men visst kommer det bli bra! :-)

   God Jul och kram tillbaka!

   Radera
  2. Du är ju bara en ung flicksnärta... ;)

   Radera
 6. Hej Louise.

  Tråkigt att höra om din pappa. Jag önskar dig iallafall en god jul och gott nytt år. Efter regn kommer solsken igen. Hade bra.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Slimis! Jag längtar efter solskenet! Nu har det åtminstone vänt, och årets mörkaste dag har passerat. Det är en bra början!

   Radera
 7. Du har ett häktiskt liv min kära bloggkollega! Du kanske borde skala av någonting innan du går i väggen? Jag skriver det naturligtvis i alla välmening men den lilla insyn jag har. Ok, att hålla uppe bloggandet är nog en klok ide´ där har du ju faktiskt minskat ner en stressfaktor även om den troligvis är rätt kul.

  Önskar dig och dina kära allt gott och hoppas att du återkommer när dammet har lagt sig!

  Mvh // PP

  SvaraRadera

Mitt hundcenter och jag

JAG HAR FÅTT FLERA mail, kommentarer och små pikar om att det är tyst här. Det kommer det nog fortsätta vara, för det kommer bli en extremt ...