Ekonomiska mål

måndag 6 december 2021

Dolled up!

IBLAND ÄR det tacksamt att bo i Stockholm. Skönhetsbranschen växer, fler och fler vill in och mer pengar trycks in i branschen. Detta kan man såklart tycka vad man vill om (sorgligt, tråkigt, hemskt), men för mig som då och då tycker det är roligt att piffa upp mig finns en uppsida. Nämligen: Det behövs modeller att "öva" på!

I MORGON HAR VI julfest med jobbet, och det i sig är inget speciellt alls. Julmat, någon drink och sedan hem gissningsvis (för jag hänger troligen inte med de yngre människorna på "Richan" efteråt, men vem vet?). Men eftersom jag känt mig extremt trött och sunkig en tid så är det ju åtminstone ett tillfälle att försöka piffa till sig. En paljettklänning som jag köpte fick lämnas tillbaka, men däremot har jag hittat två behandlingar som jag nappat på. Gratis!

FÖRST OCH FRÄMST fick jag gratis fransförlängning i lördags då en elev på en skola skulle göra sitt slutprov. Ja, det tog lite längre tid för henne än för en rutinerad person, men so what? Jag hade tid, och snygga ögonfransar fick jag också. Så nu kan jag gå runt och känna mig sminkad direkt jag vaknar, och jag slipper kleta med rinnig mascara - superskönt!

INNAN JULFESTEN i morgon fick jag dessutom tid för hårstyling hos en elev på en av de finare frisörsalongerna i Stockholm! Jo då, kan man ta sig tid mitt på dagen en tisdag så finns det möjligheter ser ni. Helt gratis blir det tvätt/fön/styling, och vips - jag är redo för både julfest och eventuella nattklubbar!

HAR MAN TID och kan tänka sig åka lite i stan så finns det många möjligheter till gratis eller väldigt billiga skönhetsbehandlingar, i princip hela tiden. I alla fall om man bor i storstaden. Bara söka olika grupper på FB eller Insta och dyka in med huvudet före.

DOLLED UP!
Stureplan, here I come (not)!


Gäller bara att inte fastna i "skönhetsfällan"...


10 kommentarer:

 1. Låter härligt, jag hade paljettkavaj på min julfest! :) Alla ville känna på mig haha :D

  SvaraRadera
 2. Underbart! Mer paljetter åt folket!

  Dessutom smart trick om man vill att folk ska ta på en ;-)

  Hoppas julfesten var kul!

  SvaraRadera
 3. Som norrländsk skogshuggargubbe i kanadafleecejacka och noppiga raggsockar sitter man här och begriper ingenting...;) Ni är som roliga ni 08-or.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajemän! Du får googla "paljetter" ;). Lashlift och singelfransar respektive volymfransar kan jag inte kräva att någon ska förstå :).

   Radera
 4. Underbart! Men jag hade ju hoppats på en bild....Jag känner mig lite smått avundsjuk på utbudet.Här på mindre ort i Dalarna är det ganska begränsat.

  Ha det så kul!

  Tusen tack för dina kommentarer hos mig.

  Varm kram,

  Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, jag är inte mycket för det där med bilder! :-)
   Förstår såklart att utbudet är mer begränsat i Dalarna än här...men du har ju andra fördelar, som massor med skog och mark för promenader med Lando.

   Julfesten var kul, men lugn!

   Kram!

   Radera
 5. Men vad nice att få skämma bort sig lite. :-D
  Men som du är inne på, så är jag rädd att bli fast i "dolled-up-träsket". Tänker att jag aldrig mer kommer att kunna gå tillbaka till mitt alldagliga jag efter att ha provat på. ;-)

  Jag håller med Anneli, ditt inlägg skulle definitivt göra sig med en bild! ;-)

  Hälsa stekarna på Stureplan,
  Kram Fumlan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur!? Och igår blev jag spontant utbjuden på finkrog av en kompis, ibland är livet snällt :-).

   "Dolled-up-träsket" är en verklig fara, extra mycket den här årstiden när man känner sig blek och glåmig...Tänk vad pengar skulle lösa allt ;). BÅDE ha råd (och tid) med att dolla up sig, och ändå ha FI...

   Men, dreams can come true!
   Kram!

   Radera
 6. Äsch, vår julfest blev inställd (pga coronastatusen i landet) med ett dygns varsel. Annars hade jag skickat våra youngsters att störa dina youngsters på Richan (vi skulle vara ett litet stenkast bort).
  Men veckan var mer än lovligt arbetsam så det var skönt att vara hemma och vila.

  Spargrisen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle gått på Ostronkväll på Richan ikväll, men nu har min sambo feber och vi får ställa in. Så tydligen är det inte meningen att jag ska gå på Richan...

   :-)

   Radera

Resultatet av "det lilla stegets kraft"

IGÅR VAR EN GANSKA stor dag för mig! När senaste numret äv Hundsport landade i brevlådan så stod det svart på vitt att min kennel var godkän...