Ekonomiska mål

onsdag 14 juli 2021

Svolder och Latour

 IDAG ÄR DET så varmt att jag stängt in mig i huset på landet med vovven. Vi går absolut inte ut innan 18 ikväll känns det som, då termometern på vår terrass visar 38 grader. Visst är det härligt med värme, men just idag har jag huvudvärk och vill mest stå under en kran med kallvatten.

JAG PASSADE PÅ att göra en översyn över portföljen när jag ändå sitter inne och ugglar. Jag är glad över att Tele2 har fått viss upphämtning efter en fin rapport. Den har handlats till en vettig peng ganska länge, och jag har fyllt på successivt, men nu känns det som att den är på väg upp mot mer korrekt värdering.

DÄREMOT KLIAR JAG mig i huvudet när det gäller investmentbolagen Svolder och Latour, som båda känns galet övervärderade. Det gick så långt att jag faktiskt sålde av en fjärdedel av innehavet (Svolder sålde jag till kursen 288,30 och Latour till kursen 305,50). När jag köpte Svolder betalade jag 98 kronor och Latour köpte jag till kursen128 kronor. Då var det rabatt, nu är det rejäl premie. Funderar faktiskt på att sälja av mer, så fort jag kommit på vad jag ska göra med pengarna i stället. Köpa de underliggande innehaven direkt kanske? Eller delar av dem?

SLUTLIGEN KÖPTE JAG ytterligare några Avanza då rapporten drog ner kursen ganska mycket. Jag köpte 15 stycken till kursen 153 kronor. Med det ökade intresset för börsen så bör Avanza ha några fina år framför sig tänker jag.

VISST GÅR BÖRSEN UPP betydligt mer än vad den brukar under sommaren i år?
Hur resonerar ni andra kring de höga värderingarna? Köper ni något?Upp som en sol, ned som en pannkaka?

6 kommentarer:

 1. Hej, ja, investmentbolagen du nämner är det lite galet mycket premie på. Har själv Svolder men funderar på att behålla bara.

  Tror börsen har en bra sommar framför sig pga Covid-jämförelsen 2020. Mycket är på en hög värdering men hög kan alltid bli ännu högre...tills det smäller.

  Köpte några AstraZeneca idag för att jämna till antalet. Har många bolag som rapporterar i veckan framöver och det kan dyka upp något läge att köpa om marknaden inte tycker att en rapport var tillräckligt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag håller med...och visst kan det bli ännu högre. Samtidigt tror jag inte jag skulle ångra mig om jag sålde nu heller. Kan inte riktigt bestämma mig :-).

   Ja, det är mycket rapporter nu, och med det mycket som kan hända!

   Tack för din kommentar!

   /Louise

   Radera
 2. Har också kliat mig i huvudet gällande Latours värdering. Det är ett mysterium!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det? Funderar som sagt på att sälja nu...

   Radera
 3. Köpte avanza. tror def på det bolaget. det är ju kul grejer de kommer på. som typ " din månad " .

  SvaraRadera

Hur ska man tänka kring bostadsmarknaden?

OM MAN HAR MÖJLIGHET ATT (eller måste för den delen) köpa ny bostad. Hur ska man egentligen tänka då? I denna marknad råder stor osäkerhet, ...