Ekonomiska mål

söndag 4 juli 2021

Avyttrar tillgångar

UNDER EN PERIOD har vi egentligen haft alldeles för mycket tillgångar, min sambo och jag. Inte i termer av kronor på ett konto (tyvärr?), men i saker! Det beror på att vi länge levde som särbos, och nu när vi inte är det längre har vi köpt hus, behållt landstället, haft kvar två (relativt nya) bilar, samt att jag har haft kvar min lägenhet, även om den varit uthyrd.

NU ÄR DET DAGS ATT göra något åt detta, för det är galet onödigt att leva såhär när man vill uppnå FIRE! Lägenheten ligger ute till försäljning och budgivning pågår. Jag håller tummarna (ni också hoppas jag) för höga bud och avslut under den kommande veckan. Jag har också bestämt mig för att sälja min bil, och tagit tag i detaljerna kring detta. Besiktning görs imorgon bitti (den första då den har modellår 2018), och sedan ska den säljas till högstbjudande. Det är en riktigt bra bil, så jag hoppas få den såld relativt fort. Eftersom jag fick köpa den med ganska rejäl rabatt så är värdeminskningen hanterbar, även om jag troligen aldrig kommer köpa sprillans ny bil igen.

I STÄLLET FÖR ATT HA två nya bilar så behåller vi sambons kombi som är utrustad med hundbur och dragkrok. Jag kommer troligen dela bil med en bekant som inte kör särskilt ofta. Om detta mot förmodan inte kommer fungera så köper jag kanske en "skrutt-bil", liten och billig. Vi får se. Hur som helst blir det en summa över från försäljningen som jag kan spara en del av till kommande FI. Det känns bra!

BÖRSEN VAR GOD mot mig förra veckan och ett nytt "100.000-kronorsstreck" passerades. Jag är rätt taggad på sparande nu, och kommer försöka leva billigt under sommaren. Långa, lata dagar på landet är precis vad som behövs! En bok (eller flera, jag läser non-stop), bad, kall öl och en solstol kommer jag långt med! Sen blir det faktiskt några dagars vandring i fjällen också, vilket jag ser fram emot!

SNART SEMESTER!
Har er börjat ännu?...och jag klagar inte på värmen, men det gör hunden!
8 kommentarer:

 1. Finns inga små " billiga bilar " , jag lovar.

  SvaraRadera
 2. Vad spännande med lägenhetsförsäljningen, håller tummarna för att det blir ett riktigt fint pris :) Grattis till portföljens nya milstolpe och det låter som ni har underbara sommarplaner!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det verkar bli avslut till ett pris jag kan vara nöjd med :-).

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Skönt att det är åt det hållet, byta grejer mot cash. Inte fel när man är på G! :-)

  Låter verkligen som den perfekta sommaren, vilket fjäll har ni siktat in er på?

  Kram Fumlan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Eller hur!? Cash gillar vi ;)

   Vi ska vandra runt höga kusten i år, det ska bli supermysigt!

   Kram!

   Radera
 5. Semester är över för mig och det var helt fantastiskt! Härligt när det är lite folk (tidig sem) jag kommer att ha några dagar till senare och under vintern. Får se om jag får TV under hösten, borde meddelas snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt att ni fick en bra semester!

   Radera

Ny tjänst och ny bank

DET VAR VÄLDIGT länge sedan jag skrev något nu, och det beror banne mig inte på att det inte har hänt saker. Tvärtom! Det händer väldigt myc...