Ekonomiska mål

onsdag 2 juni 2021

Hektiska tider och Linc IPO

JAG TROR SÄLLAN att mitt schema har varit såhär hektiskt! Det är födelsedagar, skolavslutningar, studentfirande, nya jobbet och lägenhetsförsäljningen. I kombination med hästen, hunden och en ny runda läkarbesök. Tiden bara rusar fram, och STOPP! Jag vill hänga med nu! Njuta av hägg, syrén och ljusa kvällar! Efter midsommar ser det väl i alla fall ut att lugna ner sig, så jag får bara hänga med i svängarna bäst det går nu.

FÖRRA VECKAN tecknade jag mig för att köpa aktier när LINC skulle börsnoteras. LINC är ett investmentbolag vars affärsidé är att som ägare vara med och utveckla välskötta Nordiska Life Science-bolag genom att bidra med kapital, kompetens, erfarenhet och nätverk inom respektive bolags verksamhetsområde. Investeringar sker främst i "nordiska, produktorienterade bolag med global potential". Eftersom jag typ har noll kunskap inom Life Science så tänkte jag att modellen har sina uppsidor, och eftersom jag kan noll om Life Science så valde jag att teckna mig för att köpa. Men, precis som många andra fick jag tilldelning med ynka 30 aktier, och även om aktiekursen rusade så var det knappt lönt att sälja första dagen eftersom vinsten i rena kronor skulle bli ungefär 600:-. Så i stället valde jag att behålla dem, och aktiekursen har fortsatt gå upp. Men det spelar egentligen ingen roll, jag låter mina 30 aktier ligga orörda just nu, så får vi se framöver vad som händer med den posten.

I ÖVRIGT HAR jag nästan inte köpt eller sålt något alls, bortsett mina månatliga fondköp som går per automatik. Har även köpt några till Avanza bank och typ...2 (?) Investor. Jag har för stunden höga utgifter varje månad med dubbla boenden (huset plus lägenheten som ska säljas), så jag får definitivt en väldigt låg sparkvot denna månad och troligen nästa. Men sen så! Då jäklar ska ni få se på sparkvot :-).

IDAG JOBBAR JAG hemifrån min lägenhet. Med utsikt som bilden nedan.
Det kunde vara värre!


Det blir svårt att släppa taget...

8 kommentarer:

 1. så fint utsikt ! härligt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den är helt fantastisk! Solnedgångarna är magiska! Åh, om lägenheten bara varit lite större så vi hade kunnat bo här! Det blir SÅ svårt att sälja! Men med både hus och landställe så funkar det inte att ha kvar den också. Så är det ibland...

   Radera
 2. Två Månadslöner2 juni 2021 14:10

  Det är ju perfekt att inte köpa något nu, värderingarna är ju galna. Premie på nästan alla investmentbolag. Så var ju inte innan!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är höga värderingar och de verkar bestå. Hoppas ha samlat lite kassa om/när dippen väl kommer!

   Radera
 3. Utsikten är ju helt outstanding! :-)

  Jag håller med dig, den här tiden vill man ju bara stanna upp och vara kvar i. Tänk om man hade kunnat trycka på paus ett litet tag...

  Kram Fumlan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag vet! Tur att vi har nära till vattnet även på landet, annars skulle det nästan kännas omöjligt att sälja!

   Ja, pausknappen saknas, helt klart! Men nu ska jag passa på att njuta ordentligt när jag åker till jobbet :-).

   Ha en fin helg!

   Kram.

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 5. Jag heter Aliene Janice, från Förenta staten,
  Jag är skild med en son och min sons namn är Felix han är 12 år gammal nu, jag hade en dålig upplevelse i mitt tidigare förhållande, det är en mycket lång historia men jag kommer att skära det kort för dig att förstå det ibland måste vi göra ett personligt beslut för att få det som tillhör dig.
  Min fru skilde mig att gifta mig med en annan man som bor i samma stad. Jag bad om ursäkt för henne och jag bad henne att återvända till mig och till vår son, hon vägrar att komma tillbaka till mig. ,
  För några dagar sedan läste jag en artikel om relation blogg postat av Maria Anderson från Sverige, hon delade en livsförhållande upplevelse på en blogg och hon skriver ut e-postadressen till Dr.OdeDuwa kärlek stava caster som kan återställa tillbaka brutet kärlek äktenskap och ta med Tillbaka ex kärlekspartner inom 3 dagar.
  Jag trodde aldrig på magi, tills min son sa att jag skulle hellre ge det ett försök att få sin mamma hemma.
  Jag skickar mailmeddelande till den postadress som finns på bloggen för att kontakta Dr.Odeuduwa Love Spell Caster. Jag förklarade för honom allt som hänt mellan mig och min ex fru.
  Jag fick ett svarmeddelande att han kan hjälpa mig att ta tillbaka henne hem att älska och lita på mig som mer än någonsin, jag gav det ett försök och jag var glad att följa alla instruktioner från Dr.Odeuduwa Love Spell Caster. Bara några dagar efter att jag fick ett telefonsamtal från min ex fru Laura, ursäktade hon mig, Laura Creturned hemma, hon grät och ber om ursäkt till vår son Felix för att lämna honom så länge.
  Det fungerar som magi verkligen för att det är så fantastiskt hur kärleks stavning fungerar så effektivt inom tre dagar stavningsbön.
  Jag rekommenderade starkt någon som läser detta vittnesbörd som går igenom relationsproblemet att söka efter hjälp för att återställa sant kärlek och lita på kärleksförhållande. Oavsett hur länge din partner lämnade dig kan de fortfarande återvända till dig.
  Det fungerar för mig och så många andra har sagt bra kommentarer om den här stora mannen Dr.ODUDUWA (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera

Handlingskraft eller "skryt del II"

NÄR DET HÄNDER JOBBIGA saker i livet så har alla människor olika sätt att förhålla sig till det jobbiga och agerar också på olika sätt. Det ...