Ekonomiska mål

lördag 12 juni 2021

Börsen står still

JAG TÄNKTE FÖRSÖKA skriva ett ekonomirelaterat inlägg, men på den fronten händer banne mig inte mycket i min värld. Jag kan gnälla på förslaget om höjd skatt på ISK (vilket jag har gjort, tycker hela grejen är så snedvriden), men bortsett det så har jag inte mycket att komma med. Min portfölj står still, någon tusenlapp upp och sedan någon tusenlapp ner. Verkligen inte spännande. Har jag köpt något? Ja, 5 Avanza-aktier då den dippade p.g.a. den klantiga missen de gjort genom att lite okontrollerat släppt kundinfo till kreti och pleti. Varför inte fler än 5? Nä, för jag har verkligen inga pengar just nu, och då blir det svårt att köpa. Sålt har jag inte heller gjort (men det gör jag ju sällan).

VAD GÅR ALLA PENGAR TILL DÅ? Primärt dotterns student. Det har ju blivit resor (hon har ju pluggat 120 mil från hemorten), extra mat, bidrag till bal-studentmössa-whatnot samt till en stundande studentmottagning. Självklart pengar jag gärna spenderar, men nu känner jag att jag behöver dra ner rejält på utgifterna en tid framöver. Just ja, hunden ska röntgas nästa vecka också, men SEN kanske de värsta utgifterna ligger bakom mig...Hoppas jag!

JAG HAR ÄNDÅ HAFT FINA DAGAR med dottern på studentorten. Njutit av varmt väder och midnattssol. Hunnit prata ordentligt, och även fått ta del av allt som en 18-åring pysslar med kring sin studentexamen. Jag är så stolt över henne och vad hon har åstadkommit de senaste åren! Det är inget man kan sätta pris på såklart.

NU SKA JAG HJÄLPA DOTTERN ATT FLYTTSTÄDA.
Tur att det regnar idag.
Sjung om studentens lyckliga dar...?

6 kommentarer:

 1. Oj, tufft och modigt att plugga så långt bort - både för mor och dotter! Själv har vi student i huset nästa år, hoppas då corona-oro/restriktioner är ett minne blott...
  Mvh FBM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men hon har alltid varit självständig :-). Vi får verkligen hoppas att nästa års student kan bli helt fritt från virus av alla de slag!

   Radera
 2. Härligt med lite tid med din studentska! Är det jobb som hägrar för henne nu, eller fortsatta studier? Midnattssol låter väldigt exotiskt för en västgöte, skulle vara roligt att uppleva.

  Hur är det med vovven då? Varför behöver hon röntgas? Hoppas inget allvarligt...

  Kram Fumlan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir jobb i sommar, och plugg troligen till nästa vårtermin - om hon kommer in på utbildningen alltså :-).

   Vovven mår bara bra, det är bara rutin att röntga armbågar och höftleder när de är ett år fyllda.

   Hoppas du haft en fin helg!
   Kram Louise

   Radera
 3. Jag heter Aliene Janice, från Förenta staten,
  Jag är skild med en son och min sons namn är Felix han är 12 år gammal nu, jag hade en dålig upplevelse i mitt tidigare förhållande, det är en mycket lång historia men jag kommer att skära det kort för dig att förstå det ibland måste vi göra ett personligt beslut för att få det som tillhör dig.
  Min fru skilde mig att gifta mig med en annan man som bor i samma stad. Jag bad om ursäkt för henne och jag bad henne att återvända till mig och till vår son, hon vägrar att komma tillbaka till mig. ,
  För några dagar sedan läste jag en artikel om relation blogg postat av Maria Anderson från Sverige, hon delade en livsförhållande upplevelse på en blogg och hon skriver ut e-postadressen till Dr.OdeDuwa kärlek stava caster som kan återställa tillbaka brutet kärlek äktenskap och ta med Tillbaka ex kärlekspartner inom 3 dagar.
  Jag trodde aldrig på magi, tills min son sa att jag skulle hellre ge det ett försök att få sin mamma hemma.
  Jag skickar mailmeddelande till den postadress som finns på bloggen för att kontakta Dr.Odeuduwa Love Spell Caster. Jag förklarade för honom allt som hänt mellan mig och min ex fru.
  Jag fick ett svarmeddelande att han kan hjälpa mig att ta tillbaka henne hem att älska och lita på mig som mer än någonsin, jag gav det ett försök och jag var glad att följa alla instruktioner från Dr.Odeuduwa Love Spell Caster. Bara några dagar efter att jag fick ett telefonsamtal från min ex fru Laura, ursäktade hon mig, Laura Creturned hemma, hon grät och ber om ursäkt till vår son Felix för att lämna honom så länge.
  Det fungerar som magi verkligen för att det är så fantastiskt hur kärleks stavning fungerar så effektivt inom tre dagar stavningsbön.
  Jag rekommenderade starkt någon som läser detta vittnesbörd som går igenom relationsproblemet att söka efter hjälp för att återställa sant kärlek och lita på kärleksförhållande. Oavsett hur länge din partner lämnade dig kan de fortfarande återvända till dig.
  Det fungerar för mig och så många andra har sagt bra kommentarer om den här stora mannen Dr.ODUDUWA (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera
 4. Hej Louise,
  Det här kan vara en dyr säsong med studenten och midsommar och presenter och mat och kläder och dryck och allt som hör till....Det är bara att blunda och betala. LoL!

  Skatt på ISK tror jag aldrig att sossarna får igenom! Men så typiskt Sverige. Det lönar sig knappt att jobba och nu skall det heller inte löna sig att spara. Galet!

  Ha det gott!

  Kram, Anneli

  SvaraRadera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...