Ekonomiska mål

lördag 19 juni 2021

Bra pris på studentpresent

DET HAR GÅTT åt en hel del pengar då min dotter i snabb takt fyllt 18, tagit körkort och nu tagit studenten. Och eftersom jag, som förespråkare för att spara, blivit lite besviken på att hon spenderade sina 18-årspengar lite väl snabbt, tänkte jag att nu får det räcka: Studentpresenten får bli mer eller mindre symbolisk.

JAG JOBBAR MITT i stan, så på en lunchrast gick jag in på NK för att kika runt. Symbolisk present från NK? kanske ni tänker nu, men vänta lite, det blir snart en tvist på historien! För när jag gick runt och kikade bland ganska fula vaser och svindyra karaffer så såg jag plötsligt en ljusstake (lite större för fyra ljus) från Georg Jensen, som min dotter uttryckligen sagt att hon gillar. Priset låg normalt på över 1.000:-, men inför studenten var den nedsatt till 750:-.

DÅ KOM JAG PLÖTSLIGT PÅ att jag har en vän som är "nyckelkund" hos NK, vilket betyder att hon får extra rabatt på prylar där. Så jag ringde henne, och tro det eller ej - hon vara bara ett par kvarter bort! Så jag mötte upp henne, och insåg att hon fick ytterligare 150:- i rabatt. Men nej, det är inte färdigt! För i julklapp från min tidigare arbetsgivare hade jag fått ett presentkort hos NK om hela 550:-! Så simsalabim, från dryga tusenlappen ner till betydligt mer behagfulla 49,50:- (som förvisso blir 50,00:-, men ändå).

50 KRONOR är betydligt mindre än 1000 kronor, som vi alla vet. Mellanskillnaden sätter jag dock in på hennes ISK, för långsiktigt sparande. Inte en enda krona i konsumtionspeng får hon av mig nu, för nästa vecka börjar hon jobba och har därmed möjlighet att tjäna sina egna pengar att göra vad hon vill med. Sedan kan jag bara hoppas att hon är smart nog att utnyttja dem på bästa sätt.

DET VAR DAGENS SOLSKENSHISTORIA!
Och apropå solsken så blir en varm studentmottagning....!
Några goda råd på vägen ut i vuxenlivet...


7 kommentarer:

 1. 50:- är vad jag kallar ett klipp!!

  SvaraRadera
 2. Wow, riktigt bra handlat! :-)

  Roligt att du köpte en ljusstake från Georg Jensen, för det var exakt vad min dotter valde i konfirmationspresent. Hon hade fått pengar av släkten och jag tänkte först att hon skulle få något symboliskt och resten i cash. Men så hittade vi ett set om tre ljusstakar i olika varianter av guld, eller ja en var stainless steel och de andra två var guldpläterade, som vi båda blev alldeles förälskade i. Det kostade således lite mer än jag först tänkt, men dottern fick vara med och bestämma och hon valde bort cashen till fördel för ljusstakarna.

  Man hade ju önskat att barnen ville prioritera som man själv skulle gjort, men man ska väl inte vara för hård, tonåringar är ju ett annat folk. Pengarna får väl ses som lärpengar för både mammor och döttrar. ;-)

  Kram Fumlan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men det blev bra! Hon fick en jättefin mottagning och var väldigt nöjd med allt, så det känns bra!

   Lustigt att Jensen kan inspirera och locka våra ungdomar! Men jag kan hålla med, det finns en del fina saker...Och ja, en hel del läropengar ska nog rinna under broarna innan barnen kommer ikapp sina ekonomiskt smarta mammor ;-)

   Kram!

   Radera
 3. Bra sparat! Förresten blir det väl ändå 49,50 när man betalar med kort?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu när du säger det, så JA, det är så va? Känns ju genast jättemycket bättre, när ytterligare 0,50:- kan läggas till sparandet!

   :-)

   Radera
 4. Underbar historia! Precis så där shoppar jag också! I USA var det ännu bättre för där kunde man använda a store coupon i kombination med en manufacture coupon och så såg man till att det var double coupon day (då ens kuponger var värda dubbelt så mycket) samt att det var rea.

  Härligt att jobba mitt i stan med gångavstånd till NK!

  Varm kram,

  Anneli

  SvaraRadera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...