Ekonomiska mål

söndag 16 maj 2021

Två år

DET KÄNNS SOM ATT JAG har en tvåårsplan nu. Jag kan inte ens säga varför det känns så, men så fort jag funderar på något i mitt kommande FI-liv så känner jag att "...om två år". Kanske för att jag har min tjänstebil i två år, och jag tänker att det är ungefär så länge jag kan tänka mig stå ut i ekorrhjulet?

JAG HAR NU JOBBAT MINA första dagar på nya jobbet. Det positiva är att alla är väldigt trevliga och lätta att ha att göra med. Inget trams liksom, raka puckar, människor som fattar att man har ett liv utanför jobbet. Jag är typ...äldst tror jag. En himla massa 30-åringar ränner vid kaffeautomaten, och jag kan inte låta bli att skratta lite inombords åt allt de "stockholmska" med att sitta i flådiga city-kontor där alla dricker havre-latte i parti och minut. Men, att jobba i stan har även sina fördelar, och läget är riktigt nice när man vill ha sköna vibbar av alla uteserveringar och folks glada skratt. Även om man som FIRE-anhängare självklart åker hem efter jobbet och dricker bryggkaffe i sin egen trädgård ;-).

FÖRDELEN MED MITT JOBB är också att vi faktiskt är fria att arbeta precis var som helst. Vi har två kontor om vi vill sitta med kollegor, men vi får jobba hemma precis hur mycket vi vill också. Det uppskattas såklart för mig som har hund. Just nu tänker jag mig bara vara hemma 1-2 dagar/vecka, men det kommer utökas till 2-3 dagar/vecka i höst. På så sätt löser vi hundpassningen eftersom min sambo kan ha henne med sig på jobbet när jag är på kontoret.

NACKDELAR DÅ? Ja, vad ska man säga. Det är ju....ett jobb! Med excelexporteringar, avstämningsmöten och måluppfyllnad. Det är inget jag direkt uppskattar you see? Så därför tänker jag att jag kämpar på i två år. Därefter kan jag utan dåligt samvete säga upp mig om jag har ruttnat fullständigt. Jag har också gjort min sambo klar på den detaljen, och han är med på tåget.

VI HAR FÖRRESTEN BÖRJAT utforma en gemensam plan för FIRE-exit. Vi är möjligen lite oense om tidpunkten för detta, jag tycker väl 2-3 år (vi skulle ha råd och möjlighet om vi avyttrade fastigheten), medan han är inne på 5-7 år. Men vi får väl se tiden an, han brukar rätta in sig i ledet med lite tjat från mitt håll...förr eller senare. Hur som helst, han vill bila i en väldigt speciell bil (hans drömbil), överallt och ingenstans. Fjällen, Österlen, Europa, Skotska höglandet....you name it. Jag tänker att det är en utmärkt plan och vi kan således ha en gemensam framtidsdröm. Han får planera bilens utrustning (och tro mig, han har redan en lista), och jag planerar för lite annat. Typ hur många dagar man kan äta burkravioli innan vi måste stanna på finrestaurang, och vad kalkylen för detta kan tänkas bli. Ja, lite blandat helt enkelt!

SEN SKA VI JU BO OCH VARA PÅ LANDET! Såklart! Jösses vad det är skönt att vara här (är här i skrivande stund), man mår SÅ mycket bättre helt enkelt. Jag tror det har att göra med att kraven är så lågt ställda här. Jag bryr mig väldigt lite om städning, och det finns inte ens tvättmaskin ens om jag skulle vilja tvätta. Duscha gör jag bara när det verkligen föreligger behov :-). Det är dessutom lugnt och tyst, och hunden älskar att vara här. Ska man ta en promenad så öppnar man bara grinden och ropar på vovven, sen går man. Koppel, hundmöten? Nä. Bara orm, och det är ju förvisso inte alls kul när man är hysteriskt ormrädd. Men till och med den dealen tar jag om jag bara får vara här.

TYVÄRR HAR JAG INTE VARIT så noga med kosten som jag borde, och det straffar sig. Däremot har jag jobbat stenhårt på min "mentala hälsa" genom att andas medvetet, "meditera" (slappna av) varje dag och bara göra en sak i taget. Det funkar okej, jag känner mig ganska stark i mig själv. Dessutom gillar jag ju att lyssna på affirmationer, och varje dag, så ofta som möjligt, repeterar jag frasen:


"Jag känner lugn och harmoni varje dag och vet att jag snart är 
ekonomiskt oberoende och fri att göra vad jag vill".


MED DET SAGT känner jag mig stark nog att köra "all-in" med sparkvoten under sommaren och hösten. Vi har en kortare semestertripp planerad då vi ska vandra med vovven, men i övrigt blir det landet (och förhoppningsvis gäster som hälsar på). Den första lönen kommer nog käkas upp rätt fort eftersom jag har använt sparpengar i glappet mellan jobb, men efter det ser jag inga hinder för en sparkvot om minst 60%.

NU SKA JAG LÄSA IKAPP alla blogginlägg jag missat under veckan när jag helt enkelt har haft fullt upp med annat.Sedan ska jag ut och gå i solen.
Med hund, gärna utan orm.Typ såhär. Med coolare bil ;-)

4 kommentarer:

 1. Så roligt att få en uppdatering från dig! Ser fram emot nästa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :-). Vi får se hur ofta det blir framöver. Man vet aldrig när jag dyker upp liksom ;)

   Radera
 2. Nörd-roligt att vi båda postar ett inlägg samma dag som börjar på ordet "Två". *slutnördat*

  Vad skönt att ditt jobb går att förlägga till hemmet i så stor utsträckning, lyxigt ju.

  Vi har typ en minibuss som vi har byggt en insats till. Plockar man ut alla baksäten, så kan man trä in den och vips har man gjort sig en husbil. :-)

  Kram Fumlan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och att "två månadslöner" var först ut att kommentera :-).

   Men det lät ju som ett utmärkt sätt att äga husbil! Minibuss, husbil, lastvagn...precis det man behöver när man behöver det! Mycket praktiskt!

   Kram!

   Radera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...