Ekonomiska mål

tisdag 27 april 2021

Blommor, presenter och nya kläder

JAG ÄR VÄLDIGT TRÖTT NU. Jag har slutat på jobbet, och de sista dagarna var ovanligt intensiva på många olika plan. Nu när jag "släppt taget" så har liksom luften gått ur mig, och jag vill mest bara sova :-). Men jag unnar mig just det, och att ta det lugnt generellt. 

JAG BLEV ORDENTLIGT AVTACKAD. Superfint faktiskt, och allt är förlåtet ;-). Jag fick blommor, choklad, tal och fika. Samt en present som 100% bestod av presenter till djuren :-). Mina kollegor känner mig och sa att de visste att vägen till mitt hjärta går genom djuren. Ha, ha! Det var kampleksak och ben till vovven och hästgodis till pållen. De tackar och bockar!

JAG SOM VANLIGTVIS ÄR för snål för att köpa snittblommor tycker också att mitt hem är ovanligt vackert med buketter både här och där! (Bjuder på lite bilder nedan).

JAG HAR OCKSÅ "UNNAT" MIG en ny jacka. Jag har så himla svårt just med jackor då jag inte är kapp-typen eller trenchcoat-typen. Så det enda jag vill ha är typ såna där dunjackor av lättviktsmodell. Just en sådan hittade jag idag, i mörkblått med ljusblått foder, och jag kunde inte ta ögonen från den! Den fick därför följa med hem, tillsammans med en smula dåligt samvete...

SAMVETET GAV MIG INGEN RO, och jag fick därför göra en deal med mig själv! Jag lovade mig själv att sälja av en del ur redan befintligt klädsortiment, och på så sätt "tjäna tillbaka" lite pengar. Sagt och gjort! Jag har nu sorterat, fotat och annonserat ut ett helt gäng kläder, från oanvända blusar till en märkesjacka som jag typ aldrig använder. Om jag får allt sålt så bör ca 1.000:- ramla in på kontot, och jag kan således minska ner kvoten av det dåliga samvetet. Whatever makes you happy...:-)

JAG HAR INVESTERAT VÄLDIGT försiktigt den senaste tiden. Det mesta är galet högt värderat, så jag har bara fyllt på lite i Tele2, Investor och Castellum. Är skitsur att jag inte sålde av Resurs när jag låg på plus. Rapporten var medioker och kursen föll som mest med -9,2 %. Har aldrig gillat Resurs, och vanligtvis går jag på magkänslan.

VAD SÄGER NI OM HEMNET DÅ? Var ni med på introduceringen? Det var inte jag, även om jag nog trodde aktien skulle rusa. Men liksom börsen så är bostadsmarknaden märkligt värderad nu, så jag hoppar allt sådant för stunden.

NU, LITE FINA BILDER!
Eller ja...blommor i alla fall :-)Liljor, min sambos favorit...

...och klassiska rosor!


9 kommentarer:

 1. Låter som en mycket bra idé, att vila upp dig! Och omge dig med all blomsterprakt, urtjusigt! :-)

  Låter som en beskrivning av en av mina jackor, fast min är typ 5 år gammal av märket Tenson. Men jag älskar den!

  Vilken plattform säljer du dina kläder på? Typ FB/ Blocket/ Sellpy?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag som generellt är en trött människa brukar säga att sömn är guds gåva till människorna...;)

   Underbart när man hittar kläder man älskar! Det tråkiga är ju bara att man aldrig vet INNAN vilka plagg som kommer bli favoriterna...

   Nu har jag provat Tradera. Vi får se hur det går :-)

   Radera
 2. Härlig present. När jag hade en examensfest fick jag av några vänner ett skramlande paket innehållande kattmat (typ 2 kg torrfoder) och ett SPA presentkort. Jag och kissarna var mycket nöjda... Njut av blommorna. /Babette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut. Hade gärna tagit ett SPA-kort också, jag älskar SPA :-)

   Radera
 3. Jättefina blommor! Angående Hemnet så förstår jag ingenting. De gör ingenting med sin hemsida, såg ut likadant för 10 år sedan som idag. Tror dom verkligen att de kan växa 10-20% om året!? Haha, tror knappast.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med dig! Det är en galen värdering och en galen tanke!

   Radera
  2. Har du inte samma känsla att folk köper nästan vad som helst just nu? Var det inte så vid IT kraschen? :)

   Radera
  3. Jag tror att det är många "nya" på börsen nu, som är ute efter snabba klipp. Men jag tror inte att de människorna bryr sig om våra klassiker som Billerud, Axfood osv...men sedan kan ju en nedgång ändå drabba hela marknaden, så det får man ju vara beredd på. Men då handlar vi lite till, eller hur!? ;-)

   Radera
 4. Hej,
  Tunna dunjackor är så classy! Ljust beige är också snyggt och speciellt om du gillar att ha ljusblått och ljusrosa tröjor till.

  Jag skulle precis skriva och fråga vad du tror om Hemnet och så har du skrivit om det i den sista paragrafen här. Tänker du köpa? Jag skulle vilje eftersom jag själv är en riktig Hemnetknarkare. Men hörde att den är övervärderad nu. Men man vet ju aldrig. Den kanske aldrig sjunker igen?

  FM Mattsson aktien som introducerades på 80kr ligger på 200kr nu! Bara så kul!

  Ha det gott!

  Kram,

  Anneli

  SvaraRadera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...