Ekonomiska mål

fredag 5 mars 2021

Vad är en bra lön?

VI KÖR VÄL EN UPPDATERING? I veckan som gått har jag varit på intervju för det jobb jag VERKLIGEN vill ha. Om ni undrar varför jag så gärna vill ha det jobbet så kan jag berätta att det har med djur att göra, och ingen har väl missat att djur är ett av mina största intressen? Så trots att detta jobb bara ger medelbra lön så skulle jag ta det jobbet med glädje utan att tveka.

INTERVJUN KÄNDES BRA. Det var två personer som "grillade" mig och jag tyckte vi fick bra kontakt, även om det alltid är svårt att veta exakt vad andra tycker. Det är dock väldigt många som sökt jobbet, så jag kommer inte få besked om jag gått vidare i processen förrän om tidigast en vecka. Just nu är väntan olidlig...!

DET ANDRA JOBBET DÅ? Det välbetalda? Jo, men där har det hänt saker! Jag fick veta att jag gjort bra intryck och att de nu ville ha referenser för att kunna komma i mål med processen. Jag fick lite panik över det beskedet eftersom jag gärna vill se vad som händer med drömjobbet, så jag bestämde mig faktiskt för att tacka nej och vara ärlig med varför.

MEN JAG FICK INTE TACKA NEJ! Eller alltså, jo, det fick jag såklart. Men den fantastiska rekryteraren tyckte det var onödigt. Han sa att han tyckte jag varit ovanligt ärlig och ville hjälpa mig "ur rävsaxen" bäst han kunde. Så han sa att jag ändå skulle ge honom de efterfrågade referenserna, och sedan skulle han förhala processen så gott han kunde, så jag förhoppningsvis hinner få besked från drömjobbet innan jag behöver ta ett definitivt besked. Han lade dessutom till att jag INTE skulle ha dåligt samvete hur jag än valde att göra, och petade även in att "jag tror dessutom vi skulle kunna höja upp lönen ytterligare något".

HUR BRA!? Jag var så glad efter det samtalet igår! Det finns faktiskt många bra människor där ute! Nu har jag köpt mig lite tid åtminstone!

JUST JA, EN SAK TILL! Jag blev kallad på ytterligare en intervju! Även det jobbet har faktiskt med djur att göra, men jobbet är ändå inte lika intressant som drömjobbet...Dock bra som reserv :-).

DET HÄR MED VÄLBETALT JOBB förresten. Vad som är välbetalt för en person är såklart inte nödvändigtvis välbetalt i någon annans ögon. Dessutom beror det ju på vilket ansvar man har på jobbet, och på andra parametrar såsom arbetstid, övriga förmåner m.m. Men för MIG så känns ett jobb välbetalt när det sticker en bit över 40.000:- då jag har haft flertalet tjänster som legat däromkring. Detta är då inga chefstjänster.

MITT NUVARANDE ARBETE ger ungefär 25.000 kronor/månad vid en heltidsanställning. Drömjobbet jag suktar efter ligger ungefär 10.000 kronor över det, så ungefär 35.000 kronor/månad. Det välbetalda jobbet ger ytterligare drygt 10.000 till i fickan varje månad, runt 45.000 kronor/månad (inte färdigförhandlat). Det välbetalda jobbet ger också tjänstepension, försäkringar och friskvårdsbidrag. (OBS! Detta är inte exakta siffror, men bara något för att ge en fingervisning om löneskillnad och nivåer...)

JAG UNDRAR OM min nuvarande chef känner på sig att jag är på väg bort förresten. I veckan erbjöd hon mig att skaffa kaniner till jobbet (något jag sagt att jag ville göra när jag började). Jag svarande lite svävande att "vi kan prata om det vid tillfälle"...:-)

MEN NU ÄR DET ledig fredag på landet! Solen skiner, jag har bra energi och ska ta ut vovven på en långpromenad. Även en lång ridtur är inplanerad i helgen!

EN FRÅGA: VAD ÄR EN BRA LÖN FÖR ER?
Eller är det något ni tycker är "fult" att tala om?


Men jag har inte glömt att hälsan är viktigast!

38 kommentarer:

 1. En bra lön täcker in det jag behöver. Nu är en bra lön en lön som också gör att jag kan spara lite mer. Sedan, vid FI, kommer en bra lön vara lite flytande...

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Som vi har nu. Vi kan spara 50% av våra löner och lever bra på resten. Skulle nog säga att det beror mer på våra låga fasta utgifter än höga löner.

  SvaraRadera
 3. Jo jo, men nu tycker jag ni båda har gett halva svar :-). Jag förstår också att det ska vara "tillräckligt" och att det är olika i olika situationer av livet och bla bla...och egentligen skulle jag kunna leva på 15.000:-/månad just nu. Men om man bara ser en siffra menar jag, vad anses som HÖG lön och LÅG lön? Jag tycker allt som har med sjukvård och äldreomsorg att göra är LÅG lön, med tanke på vilket arbete man utför. Poliser har också för låg lön. En del (men inte alla) politiker har HÖG lön.

  Det finns väl siffror i någon form?

  Att spara ca 50% av lönen låter toppen iofs. Det kommer jag också kunna med vilket jobb jag än tar/får...

  Tack iaf för era kommentarer :-)

  SvaraRadera
 4. Jag har 53 000 kr (bra enligt mig) men då med chefsansvar och chefernas tro att jag kan jobbar 150 % på 100 % av tiden, så frågan är vad den "verkliga timlönen" då är. Och jag är tjänstledig nu ett år med en lön på exakt NOLL kr. Så för mig är tiden just nu viktigare än lönen. Däremot när jag småsneglar åt andra jobb jag funderar på att söka kan det ibland kännas svårt då det oftast innebär att jag måste gå ner i lön... Så har man hög lön kan det kännas som den binder en att stanna kvar. Jag är ledig några månader till så jag har fortfarande tid på mig att landa i hur jag ska gå vidare.

  Egentligen behöver jag bara 19 000 kr i månaden efter skatt, men har man ut 36 000 kr så blir det ju mång tusenlappar man kan spara med hög lön...

  Lycka till med jobbet du helst vill ha!
  Mvh FBM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, intressant svar! Tack! Förstår precis ditt resonemang. Över 50.000 tycker jag är "hög" lön, men med chefsansvar helt rimligt. Vet inte om jag skulle klara det...

   Bra att du haft tjänstledigt ändå, så du fått "prova på"! Förstår också tanken kring hur mycket man kan spara..det är där jag också landar i tanken. "Tänk att kunna spara massor, och uppnå FIRE fortare"...

   Svårt!

   Stort tack för input!

   Mvh Louise

   Radera
 5. Skulle också kunna relatera det till ålder. Att som första lön få över 30000 skulle jag säga är hög lön. Nu har jag jobbat ett halvt yrkesliv inom vården och har 40000 vilket jag inte tycker är bra men som säkert andra tycker är högt. Men jag jämför också med maken som jobbar inom it och har 68000, vilket jag tycker är väldigt högt och han har inte heller något chefsansvar eller behov av mer än 40-tim/v. I vår bekantskapkrets har vi som familj nog en av de lägre inkomsterna pga mig, men misstänker att vi nog har mest pengar över varje månad och kommer att sluta jobba tidigast, tack vare mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ålder är definitivt en parameter! På mitt första jobb tjänade jag 9.000:-/månad, och jag tyckte det var jättemycket pengar!

   Men att ni skulle ha bland de lägsta lönerna i er bekantskapskrets med 100 tkr brutto? Shit vad människor verkar tjäna pengar! Jag behövde verkligen det här inlägget tror jag, det har gett perspektiv!

   Tack snälla för din kommentar!
   Mvh Louise

   Radera
  2. Umgås man bara med IT-konsulter, hr-chefer, logistkchefer, civilekonomer och ingenjörer så blir de höga lönerna vardag. Jag sticker ut i bekantskapskretsen med att ha satsat på fel högskoleutbildning lönemässigt som sjuksköterska. Men hävdar bestämt att det är de låga utgifterna som vinner i längden.

   Radera
 6. Jag tror att det är viktigt att ha i åtanke vad man jobbar med, för mig tycker jag 30'000 är högt för okvalificerade arbeten (sitta i kassan på ICA t.ex).

  Men har man kvalificerad kompetens så börjar en bra lön på 60-70k enligt mig. Jag anser mig ha en helt ok lön på ca 45'000 dock så jobbade jag mycket och hamnade i snitt på ca 60k under 2020. Så det är väl högst individuellt vad man tycker är en bra/hög lön.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med helt och fullt! Jag tror dock jag måste omvärdera vad jag själv tycker är "hög/bra" lön, jag har liksom tänkt att över 50´ är ouppnåeligt (nästan). Men jag har ju rätt mycket utbildning och erfarenhet, så jag ska nog slåss för lite mer betalt framöver ;).

   Självklart är detta individuellt, men kul att höra andras åsikter.

   Mvh Louise

   Radera
 7. Jag skulle satsat på jobbet med högst lön, så tillvida att jobbet ändå känns ok. Snabbare väg till att sluta jobba helt som är mitt mål iallfall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det ju...men det jobb jag väntar besked om, drömjobbet, är ett måste om jag får det. Det är liksom "one of a kind" och jag skulle vara stolt över att jobba där!

   Radera
 8. Men vilken go rekryterare! Känns nästan mer som en mäklare, som siktar på att båda parterna ska bli nöjda (officiellt). Bra beslut att vara öppen, och du fick ju kvitto på att ärlighet varar längst.

  Jag famlar i mörkret här, jag har dålig koll på löner. Jag har drygt 30k, men tycker att jag borde ha mer för fysiskt och psykiskt lidande. Skämt åsido, så ställde jag mig nyss frågan: Om jag inte är helt nöjd med min lön nu, hur mycket skulle jag kunna tänka mig att gå ner för ett jobb som jag trivs bättre med? För hur det än är så har jag ändå en trygg inkomst och ett bra sparande.

  Antar att det är samma fråga som du också brottats med, med ditt nuvarande jobb. Men från det, kan det väl bara bli bättre?! :-)

  ...och så vill jag gärna lägga till yrkeskategorin Lärare, bredvid vård/omsorg och poliser, som underbetalda. Vilket lass de måste dra ibland!

  Trevlig helg!
  Kram Fumlan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur? Mänsklig. så skönt!

   Ja, visst slåss jag med liknande funderingar som du. Men i mitt fall VET jag att jag kommer ta drömjobbet om jag får det, lönen är sekundär just i det fallet. Men i övriga fall så är balansgången svår..

   Det kommer bli bättre. Det kommer bli bra :-).

   Och jag är helt enig med dig kring lärare!
   Detsamma till dig Fumlan!
   Kram.

   Radera
 9. Lön är verkligen bara en av många parametrar när man väljer jobb, karriär och arbetsgivare.

  Om man försöker räkna på vad ersättningen blir per timme för den tid man måste lägga ner från det att man lämnar hemmet till det att man kommer hem igen blir jämförelsen mer rättvis. Då har du åtminstone tagit med krav på obetald övertid och restid i kalkylen.

  Möjligheten att få det där drömjobbet vid ett senare tillfälle hade varit en annan viktig parameter om jag suttit med din kalkyl. Är det lite av en-chans-i-livet-tillfälle så vet jag vad jag hade valt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det så! Och ditt resonemang kring timmar är bra. För gällande drömjobbet så är det NOLL pendling (jobbar bara hemifrån, vilket jag vill), och det betyder också att vi inte behöver betala för hundvakt, något som också är på plussidan.

   Detta är nog "en-chans-i-livet", för det finns bara en sån här tjänst som drömjobbet i hela Sverige. Så jag kommer välja det om (NÄR) jag blir erbjuden jobbet.

   Kul att se att du uppdaterat din blogg lite igen :-)

   Radera
  2. Låter som saken är avgjord. Nu ska du bara få jobbet också :-)

   Stort lycka till!!

   Min blogg uppdaterad. Nåja :-)

   Jag tog ett beslut efter att testat bloggandet en period att det inte gav tillräckligt tillbaka, även om det är väldigt kul, i förhållande till den tid det kräver. Kan inte säga att jag lägger särskilt mycket tid på att läsa bloggar heller men när jag väl gör det så är din alltid en av de jag går till. Känns som vi värderar många av livsvalen ganska lika därför blir det extra kul att följa din utveckling och de val du gör. Inspirerande!

   Radera
  3. Allt är relativt ;)

   Tusen tack för dina snälla ord. Det är just pga sådana som JAG inte kan sluta blogga ju :-D.

   Radera
 10. Målet är resan.. Tycker det går att applicera på arbetslivet också, det viktigaste är att man trivs.

  SvaraRadera
 11. Grattis! Hoppas såklart att du får drömjobbet om det är det du vill :)

  Personligen så tycker jag att folk pratar ALLDELES för lite om lön och ekonomi över lag! Hur ska man kunna få en bra uppfattning om sitt eget (förhandlings)läge om man inte vet vad andra tjänar, liksom? Det enda som har hindrat mig från att kolla in Ratsitkatalogen är att den kostar pengar och jag är en snål jävel ;)

  Jag har ingen aning om vad bra lön är i andra branscher, men som civilingenjör som har jobbat som IT-konsult i 5.5 år så är jag ganska nöjd med runt 43 tkr/mån brutto (varierar med timdebiteringen). Jag är snart 31 år, jobbar 80% och har ett ganska soft uppdrag just nu där övertid aldrig krävs (i så fall frivilligt och med 150% debitering alt. kompledigt). Tillkommer gör 4500 kr/mån i tjänstepension som jag får placera som jag vill på Avanza, 5 tkr i friskvårdsbidrag, och i vanliga fall rejält trevliga konferensresor och aktiviteter. För att ta mig hit på den här relativt korta tiden har jag dock jobbat häcken av mig, hunnit gå in i väggen, och bytt jobb från ett stort, ungt och snabbt bolag till ett väldigt litet, familjärt och trevligt sådant.

  Som nyexad fick jag 32 tkr/mån brutto plus 2% tjänstepension, men förväntades jobba alla timmar som kunden ville och all vidareutbildning skedde på fritiden (mycket events, kurser, mingel, tillgänglig alltid, osv.) Resultatet blev att jag jobbade 65-90h/vecka, vilket såklart inte höll i längden. Nu bryr jag mig mest om resten av livet, familjen och mitt egna mående, och jag ser inte heller några större chanser till att fortsätta de lavinartade löneförhöjningarna. Det finns en ganska hård gräns för hur mycket kunderna är villiga att betala för vår specifika kompetens, även om timpriset mellan enskilda konsulter kan variera med flera hundralappar beroende på erfarenhet, kund, uppdrag och kompetens.

  Jag tror inte att mina kollegor som har jobbat i 20-30 år har så galet mycket mer än mig i grundlön faktiskt. När jag jobbade 100% låg min totala lön i teorin kring 53 tkr/mån, även om jag aldrig lyckades komma upp i det. Kroppen och hjärnan orkar helt enkelt inte - nackdelen med ett väldigt mentalt krävande arbete? Om jag skulle vilja/orka ta en chefsroll med 150% arbetstid inom den privata sektorn så gissar jag att lönen skulle dubblas eller tredubblas rätt snabbt. Det har jag dock ingen som helst lust med.

  Kanske har jag nått min lönegräns redan nu, men det är okej. Jag hoppas få ha kvar mitt nuvarande uppdrag så länge det är såhär pass trevligt - det viktigaste är att trivas och må bra :) Min man tjänar 46 tkr/mån som programmerare och vi lever i stort sett på en lön, så det går verkligen ingen nöd på oss! Jag har dock långtgående planer på någon typ av FIRE, för jag vill inte sitta såhär många timmar framför en skärm resten av livet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej fru Lugn!

   Stort tack för din utförliga kommentar! Jag håller helt med dig om att det talas för lite om vilken lön man har. Själv har jag absolut inget problem att svara på vad jag tjänar, och har aldrig haft.

   Som mest har jag tjänat 43 tkr/månad. Då hade jag även extra semester, tjänstebil, friskvårdsbidrag och andra förmåner. Men även jag kraschade in i den berömda väggen, och där vill jag inte hamna igen! Därför har jag haft en paus nu och jobbat med annat på deltid, till en väldigt mycket lägre lön. Så låg att jag har svårt att acceptera den och leva på den (på det sätt jag själv önskar i alla fall). Därför blir det nu troligen jobbyte igen. Då måste jag ju såklart ställa mig frågan hur mycket energi jag har, hur mycket jag orkar jobba och vad det är värt i slutänden...

   Med tanke på allt detta vet jag att jag vill ha drömjobbet. Då jobbar jag hemifrån, slipper stressa med hunden och jobbar inom ett yrke jag brinner för. Det kan inga pengar i världen slå!

   Ska gå in och läsa sin blogg nu också, hur kan jag ha missat den!?

   Tack igen, och ha det toppen!

   Mvh Louise

   Radera
 12. Har en lång akademisk utbildning bakom mig >5år. Knappt 20 år erfarenhet inom yrket vilket innebar stort ansvar, bundenhet till arbetsplatsen och i viss mån av chefskaraktär.

  Hade en grundlön på dryga 100tkr samt bonus som varierade. Utöver det tjänstepension och friskvårdsbidrag.

  Monetärt ses det förstås som en mycket bra lön. Personligen anser jag dock att man kan se på lön som man ser på konsumtion dvs en avvägning mellan pris och värde vilket är blogginläggets kärna. Pris är vad du betalar och värde är vad du får.

  För egen del var priset jag betalade för det värde jag fick av min lön inte tillräckligt. Med anledning av det drabbades jag av motsatsen till "one more year syndrome" dvs skjöt ut mig (FIRE) 3-4 år innan jag egentligen tänkt.

  Den mest värdefulla valutan i världen är enligt min mening tid och den hade jag för lite av. Kanske hade fungerat bättre om möjlighet till distansarbete och/eller dygnsförskjutet arbete varit en möjlighet.

  /Utskjuten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du har snappat upp inläggets kärna :-). samt stort tack för värdefull kommentar! Intressant med den till synes höga lönen, men att det ändå inte var värt det med tanke på vad du fick värde för den summan. Hoppas du njuter av ditt liv som utskjuten!!

   Mvh Louise

   Radera
 13. Hej!

  Vad spännande med alla pågående processer, hoppas verkligen du får drömjobbet! Jag håller med dig, "en bit" över 40 000 kr brutto tycker jag är en finfin lön. Det finns också "studier" som visat på korrelationen mellan lön och lycka. Det finns lite olika resultat i de "studierna" men en bit över 40 000 kr brukar vara där man inte blir (långsiktigt) gladare av högre lön. Det tycker jag stämmer för mig också iaf.

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hoppas också! Om några dagar hoppas jag att jag vet mer!

   Jag har också hört om de där studierna. Första gången jag hörde om en sådan så pratades det om 30 tusen. Då hade jag exakt den lönen. Var jag lycklig? Vet inte :-)

   Ha det fint!
   Mvh Louise

   Radera
 14. Hoppas du hittar jobbet du trivs med och stannar länge hos :) Efter 8 mån arbetslöshet hittade jag en riktigt bra jobb där jag fick presenter från dag ett, bra bemötande, högre lön än jag ville få (det är bra lön det) när man får mer än man tänkt sig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu håller vi alla tummar för drömjobbet!

   Kul att du fått en bra start på ditt nya!

   Mvh Louise

   Radera
 15. Jag är i slutet av min arbetskarriär, passerat 60. I familjen (DINK) snittar vi 80 tkr efter skatt i månaden, sparmålet är drygt 40% men vi ligger på c:a 50% hittills i år. Har gjort en del karriärval som inneburit stora steg i lönestegen så där håller jag med om att högre lön ger snabbare FIRE om man eftersträvar det. I dag sitter jag på en chefsposition men utan personalansvar (vilket är ganska gött)

  SvaraRadera
 16. DINK är fina grejer ;-)

  Tack för din input! Förstår att det är skönt att slippa personalansvar. Har förstått att det kan vara ganska slitsamt...!

  Trevlig helg!
  /Louise

  SvaraRadera
 17. Vilken rolig fråga. Jag tror jag resonerar som du ungefär vad gäller beloppen, men det är lätt att glömma bort sin referenspunkt när alla runt om en tjänar ovanligt mycket pengar. Jag håller samtidigt med Anonym om att det beror lite på utgångsläget. Jag har en extremt välutbildad man som blir headhuntad nu och då, men alltid tackar nej för att han inte vill flytta för långt och för att han trivs på jobbet, och då kan det kännas frustrerande att han godtar en lön på hälften av det han skulle kunna tjäna. Jag förstår honom, kanske särskilt att han vill trivas på jobbet som han gör nu, men det känns ibland också som att han tjänar DÅLIGT för att han tjänar mindre än han kunde. Om jag däremot skulle erbjudas hans lön (någonstans mellan 40 och 50 k, är faktiskt osäker) skulle jag tycka att jag tjänade jättebra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag förstår hur du menar! Tycker också det är superbra att din man kan tacka nej till välbetalda jobb för att fokusera på att trivas där han är i stället. Allt för många gör tvärtom och det slutar sällan bra...!

   Radera
 18. Jag heter Aliene Janice, från Förenta staten,
  Jag är skild med en son och min sons namn är Felix han är 12 år gammal nu, jag hade en dålig upplevelse i mitt tidigare förhållande, det är en mycket lång historia men jag kommer att skära det kort för dig att förstå det ibland måste vi göra ett personligt beslut för att få det som tillhör dig.
  Min fru skilde mig att gifta mig med en annan man som bor i samma stad. Jag bad om ursäkt för henne och jag bad henne att återvända till mig och till vår son, hon vägrar att komma tillbaka till mig. ,
  För några dagar sedan läste jag en artikel om relation blogg postat av Maria Anderson från Sverige, hon delade en livsförhållande upplevelse på en blogg och hon skriver ut e-postadressen till Dr.OdeDuwa kärlek stava caster som kan återställa tillbaka brutet kärlek äktenskap och ta med Tillbaka ex kärlekspartner inom 3 dagar.
  Jag trodde aldrig på magi, tills min son sa att jag skulle hellre ge det ett försök att få sin mamma hemma.
  Jag skickar mailmeddelande till den postadress som finns på bloggen för att kontakta Dr.Odeuduwa Love Spell Caster. Jag förklarade för honom allt som hänt mellan mig och min ex fru.
  Jag fick ett svarmeddelande att han kan hjälpa mig att ta tillbaka henne hem att älska och lita på mig som mer än någonsin, jag gav det ett försök och jag var glad att följa alla instruktioner från Dr.Odeuduwa Love Spell Caster. Bara några dagar efter att jag fick ett telefonsamtal från min ex fru Laura, ursäktade hon mig, Laura Creturned hemma, hon grät och ber om ursäkt till vår son Felix för att lämna honom så länge.
  Det fungerar som magi verkligen för att det är så fantastiskt hur kärleks stavning fungerar så effektivt inom tre dagar stavningsbön.
  Jag rekommenderade starkt någon som läser detta vittnesbörd som går igenom relationsproblemet att söka efter hjälp för att återställa sant kärlek och lita på kärleksförhållande. Oavsett hur länge din partner lämnade dig kan de fortfarande återvända till dig.
  Det fungerar för mig och så många andra har sagt bra kommentarer om den här stora mannen Dr.ODUDUWA (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera
 19. lan
  LÅN
  Jag har precis fått mitt lån på 200,000,00kr från REMY.CREDIT E-posta dem nu för ditt lån (remy.credit111@gmil.com)
  Hej, jag får mitt 200,000,00 kr lån från REMY FINK COMPANY EMIAL: (remy.credit111@gmail.com)
  Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? Jag heter karlsson från Stockholm Sweden: {remy.credit111@gmail. com} E-post honom nu för ett snabbt lån E-post: remy.credit111@gmail.com
  Gud välsigne dig, Herr REMY FINK

  SvaraRadera
 20. Jag fick min ex kärlekspartner att återvända till kärleken och lita på mig mer än någonsin tidigare. Hela mitt liv har jag aldrig trott att kärleksförtrollningstrollkarm kunde få tillbaka min ex kärleksman Andrew, tills min vän introducerade mig för den riktiga trollformeln, tidigare har jag kontaktat några trollformler för att hjälpa mig men ingen av dem kunde hjälpa mig , några krävde mer pengar tills jag följer enkla instruktioner från stor kärleksförtrollare via hans personliga e-post, jag kunde kommunicera och få omedelbar hjälp av honom för att återställa mitt äktenskaps kärlek och lycka. (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) vem som helst kan likaväl få samma hjälp från honom idag för att få tillbaka förlorad kärlek eller återställa ett brutet förhållande och frånskild partner kan återvända till kärleken. det är möjligt eftersom det fungerar för mig inom 2 dagar, min ex kärleksman ringde mig på telefon för att be mig om ursäkt och just nu lever vi båda tillsammans i kärlek och lycka. tack till Dr.Oduduwa för hans begåvade och begåvade krafter att få tillbaka ex inom 34 timmar. WhatsApp-kommunikationsnummer: +2349129715420

  SvaraRadera
 21. För några dagar sedan fick jag en online gratis konsultation med Dr.oduduwa, jag kommunicerade med honom oro och han tar tillbaka min ex kärlekspartner efter att vi har skilsmässa i nästan 6 år nu, jag är mycket tacksam och glad att dela med mina vänner det nya sätt jag upptäcker att få tillbaka ex kärlekspartner även efter så många års separation, de kommer fortfarande att tänka på din kärlek och de kommer tillbaka för att be om ursäkt till dig utan att du ber dem eller ringa dem att återvända, det här är en bra kärleksstava Charm inkantationsböner som fungerar riktigt bra och snabbt.
  Få gratis konsultation nu via (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  https://wa.link/q5f107

  SvaraRadera
 22. Jag heter Tamara Bergren och jag är här för att tacka DR ISIKOLO för hans hjälp att rädda mitt förhållande. Min pojkvän lämnade mig för att jag var snabb på humöret och slogs mot honom flera gånger på grund av osäkerhet när jag såg honom komma nära någon annan dam. Jag kunde inte hitta något bättre sätt att få honom att komma tillbaka till mig och DR ISIKOLO kom till min räddning. När jag kontaktade honom berättade han allt jag behövde veta om hur kärleken och kontakten mellan mig och min man kommer att återställas. Jag följde det och han gjorde jobbet utan att tveka och strax efter 48 timmar ringde min pojkvän mig. Jag är glad och full av liv tack vare DR ISIKOLOs vänlighet. Jag uppmanar alla som går igenom problem att kontakta honom nu och han kommer säkert att hjälpa dig. E-post: isikolosolutionhome@gmail.com eller om du föredrar WhatsApp, sms:a honom: +234-8133261196

  SvaraRadera

Ny tjänst och ny bank

DET VAR VÄLDIGT länge sedan jag skrev något nu, och det beror banne mig inte på att det inte har hänt saker. Tvärtom! Det händer väldigt myc...