Ekonomiska mål

söndag 28 februari 2021

En snobbig hemlös...

JAG KÄNNER MIG som hemlös. Nästan. För renoveringen pågår fortfarande, och jag känner mig inte bekväm med att vara hemma när det hamras, gipsas och målas. Så jag håller mig borta så gott jag kan, men det är inte alltid speciellt roligt. Som på fredagar. Då är jag ledig. Men klockan ringer ändå 06.15, och hantverkarna dundrar in runt 07.00. Då vill jag åtminstone vara påklädd och ha en kopp kaffe klar.

I FREDAGS HADE jag dessutom en intervju, men jag hade ingen aning om var jag skulle sitta (den var via länk såklart). Vanligtvis brukar jag låna ett konferensrum hos min sambo, men kontoret var av diverse anledningar stängt i fredags. Men jag tänkte att det säkert skulle ordna sig, så jag klädde upp mig (i min fina kappa och allt!) och åkte in till stan. Vågade inte lyssna på podd eller något, för mitt batteri är dåligt, och jag ville ju att det skulle räcka till intervjun. Laddare hade jag med mig, absolut, men ändå...

JAG BÖRJADE CHECKA LÄGET på centralen. Men de sköna fåtöljer (med eluttag intill) som funnits tidigare var borttagna på grund av Corona. Så jag begav mig ut och letade fik, hotell eller andra lösningar, utan att hitta något där jag kunde prata ostört. På Radisson hotel kunde jag dock glida in och sätta mig en stund för att ladda mobilen. Jag antog looken av business-kvinna och satt med lagom uttråkad min och väntade tills telefonen hade fullt batteri.

TILL SLUT HITTADE jag ett enskilt hörn med bekväm stol på World Trade Center där jag tog intervjun. Det var alltså intervju nummer två för det jobb som är bra betalt, men som jag inte är riktigt säker på att jag vill ha. Jag fick dock en bra känsla under samtalet med den i så fall blivande chefen, hon var jordnära och sa ganska vettiga grejer. Vi ska höras igen under nästa vecka (antar för ett besked?), så jag har bestämt att inte tänka så mycket på det fram tills dess.

FÖR DET FINNS ETT ANNAT JOBB jag hellre vill ha! Jag ska på intervju för det jobbet nästa vecka också, så egentligen vill jag inte ha besked om det välbetalda jobbet innan dess. För om jag har minsta chans på det andra, som jag vill ha, så tar jag det alla dagar i veckan.

MED ANDRA ORD så finns det tre möjliga scenarion:

 1. Jag får, och tackar ja, till det välbetalda jobbet (och ser hur länge jag trivs...?)
 2. Jag får det jobb jag VERKLIGEN vill ha (till lite lägre lön, men bättre än idag).
 3. Jag får inget nytt jobb alls och jobbar kvar ett tag till på befintlig arbetsplats.
MINA KOMPISAR, och bekanta, suckar ofta åt mig och säger antingen "ska du byta jobb nu igen!?" eller "men hur kommer du sig att du får alla jobb du söker? Jag får aldrig något jobb!". När den sista frågan kommer brukar jag bolla tillbaka med frågan "hur många jobb har du sökt i år?". Svaret brukar bli 0-1 stycken...

FÖR JAG FÅR INTE alla jobb jag söker! MEN, jag scannar arbetsannonser varje dag, jag pluggar och bygger på mitt CV kontinuerligt, jag söker säkert 25 jobb per år (mer under sommaren och hösten förra året), jag skickar spontanansökningar till intressanta företag, jag har tränat upp min intervjuteknik efter mängder av intervjuer, jag är registrerad hos många rekryteringsfirmor, jag följer upp mina ansökningar och att jag är ganska säker på mig själv i jobbintervjuer.  För jag har både ett intresse (konstigt nog?) och erfarenhet av allt detta. Så jag kanske blir kallad på intervju på var femte jobb? Av dessa kanske jag sedan blir erbjuden ett par stycken? Jag vet inte, jag har inte någon statistik, men jag vet att inget av dessa jobb jag fått har kommit gratis! (Sedan är jag ju inte rädd att byta jobb heller...:-)).

NÅJA, TILLBAKA TILL HUSET och min "hemlöshet" (tolka mig rätt, det är på skoj!). Det är ganska dyrt att vara hemlös minsann! För tyvärr blir det ofta luncher ute, och i lördags fick jag en smärre chock när jag trodde att jag för en gångs skull skulle få sovmorgon men blev väckt 07.15 av två glada hantverkare som skulle "passa på att måla köket". Jo, förvisso sa vi nog förut att de fick jobba lördagar, men vanligtvis brukar de säga till innan...

DET BLEV FRUKOST PÅ CAFÉ den morgonen. Sedan passade jag på att göra lite "smärre inköp" när jag ändå skulle hålla mig borta, så jag köpte gardinstänger och nya knoppar till skåpsluckorna i köket. Med den fina kappan på så blir det lite korsning mellan snobb och hemlös, och det är en märklig känsla..!

IDAG KUNDE vi i alla fall inviga trädgården och uteplatsen. Magiskt! Solen strålade, och hela familjen njöt. Då kändes ändå livet ganska fint, det måste jag erkänna :-)

SPARKVOT JUST DENNA MÅNAD?
Don´t ask!


Lätt! Snygg kappa, fullt batteri, göm dig i World Trade Center, le!

10 kommentarer:

 1. Vi är så glada att vi bodde kvar i gamla lägenheten under tiden det renoverades. Det är inte kul ! Men vad underbart med hantverkare som kommer ! och tom som kommmer mer än vad som är sagt. Det hör inte till det vanliga. Du har inga kurser i intervjuteknik och söka jobb teknik ? Skulle jag verkligen behöva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade tyvärr inte den möjligheten, men annars är det såklart en väldigt bra lösning! Vi får vara glada att vi har landet, annars hade vi nog hoppat från Eiffeltornet eller något...! Men hantverkarna är toppenbra, så det är ju verkligen ingen skugga som ska falla över dem, de gör ju bara sitt jobb. Dessutom gör de det väldigt bra!

   Nja, jag har nog mest lärt mig att vara avslappnad och inte stressa upp mig över frågor som kan verka "knepiga". Jag brukar trycka på att jag är mån om god stämning på arbetsplatsen, att alla ska hjälpas åt osv. Det vill säga, jag fokuserar mycket på mjuka värden. Men jag tänker att det måste finnas massor av tips och kurser på nätet...?

   Tror inte du är så dålig som du själv tror!
   Tack för din kommentar!

   Mvh Louise

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 2. Men vilket helt projekt för att bara kunna ha ström nog att delta i en intervju. Stackars dig! Oj vilken rutin du har på intervjuer. All lycka till och hoppas att du får precis det jobbet du önskar dig mest, men du har ett bra upplägg och toppen alternativ måste jag säga.

  Kan relatera till det där med att ha hantverkare hemma. När vi renoverade detta hus kom de redan vid 7-tiden och jag tyckte att det kändes så awkward att ha främmande människor som klampade runt. Inte kul. Obekvämt på något vis.

  Jag kom upp i 48% denna månad och är nöjd med det.

  Varm kram och ha det gott!

  Anneli

  SvaraRadera
 3. Ja, det blev nästan lite fånigt...men allt löste ju sig till det bästa :-). Håll tummarna för mig nu, jag hoppas innerligt det går bra på intervjun för det jobb som jag helst vill ha! Det skulle betyda oerhört mycket!

  Kram tillbaka!

  SvaraRadera
 4. På rullande sten växer ingen mossa! ;-)

  Du tar dig igenom den ena utmaningen efter den andra. Jag hade nog varit liiite stressad både över det faktum att batteriet behövde laddas, och att inte veta var jag skulle ta intervjun.

  I värsta fall får du väl tacka ja till det välbetalda jobbet och försöka förhala kontraktskrivningen. Inte optimalt såklart!

  Kram Fumlan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns som jag liksom inte har något val :-). Jag tar verkligen en dag i taget, och kör på enligt bästa förmåga. Jag har funderat på att ändå tacka nej till det första "välbetalda" jobbet och sätta allt mitt fokus på det jobb jag faktiskt vill ha (det har med djur att göra). Det skulle betyda så oerhört mycket, och jag tänker att jag SKA få det jobbet!

   Tack för alla dina kommentarer Fumla, ha det toppen!
   Kram.

   Radera
 5. Det här med att ha hantverkare hemma är väldigt utmattande hoppas dom snart är klara med arbetet. Blir nyfiken inom vilket yrkesområde arbetar du?

  SvaraRadera
 6. Åh, varför välja ;-)?

  Jag är byggingenjör i grunden, och har jobbat länge inom bygg- och fastighetssektorn. Nu jobbar jag inom hälsa och sjukvård, men drömmen är att arbeta med djur och djurvälfärd (något jag också pluggat till).

  SvaraRadera
  Svar
  1. åh härligt att prova lite olika. Då hoppas jag du får ett jobb inom djurvälfärd som nästa grej. Jag har jobbat största delen av mitt liv inom vården. Men är utbildad hästskötare i botten och har även testat det yrket. Nu senaste åren har jag varit sjukskriven med ett besvärligt utmattningssyndrom(på bättringsvägen). Men funderar på att byta inriktning vet dock inte mot vad än?

   Radera

Hur ska man tänka kring bostadsmarknaden?

OM MAN HAR MÖJLIGHET ATT (eller måste för den delen) köpa ny bostad. Hur ska man egentligen tänka då? I denna marknad råder stor osäkerhet, ...