Ekonomiska mål

fredag 19 mars 2021

Uppdatering igen

DET HAR HUNNIT BLI fredag igen, och jag antar att ni inte kan bärga er för att höra status för mina pågående jobbprocesser? Va? Har ni inte kunnat sova av spänning för att höra det senaste? Jag gissade väl det! Så, i en sann fullblodsegoists anda, here we go:

GÄLLANDE DET "välbetalda" jobbet så fick jag i början av veckan göra ett gäng tester, både personlighetstester och tester som mäter förmågan gällande logistiskt tänkande (ni vet, prickar som ska bilda mönster och annat). I ärlighetens namn är jag usel, eller känner mig usel, när det gäller just den typen av tester. Personlighetstesterna är ju enklare, helt klart.

NÅJA, NÄSTA STEG VAR  ytterligare en intervju (den tredje), denna gång med HR-chefen. Jag blev tokgrillad med massor av frågor av typen "kan du ge ett exempel på en situation när...". Eftersom jag börjar bli rätt luttrad gällande intervjuer så babblade jag på efter bästa förmåga, men det kändes möjligen en smula flamsigt kan jag känna såhär i efterhand. 

DET MÄRKLIGASTE ÄR JU att jag fortfarande knappt vet vad tjänsten går ut på! Ännu mer osäker blir jag när HR-chefen säger saker som "i den här typen av specialistroller" (what? Specialist i vad?) och "gällande ledarskapstestet så kan sägas att..." (va? Varför gör jag ledarskapstest!?). Hur som haver så skulle processen tydligen dra ut ytterligare några veckor på tiden (fattar inte varför?), men det är ju bara bra för min del. Jag inväntar ju nämligen:

DRÖMJOBBET! Jaha, vad händer här då? Jo, jag ska ju som sagt träffa styrelsen nu inom kort. Jag vet också att man har haft möten med tre olika referenser under veckan som gått. Så att ja...det är väl bara att hoppas på besked under nästa vecka?

PÅ BEFINTLIGT JOBB har det rört ihop sig rejält dessvärre. En relativt nyanställd chef blev sjukskriven på grund av utbrändhet. SÅ tråkigt, för henne och för oss. Jag gillade henne nämligen. Det betyder också ett rejält bakslag för verksamheten i stort, och nu är det krismöten i tid och otid. Tyvärr betyder det också att jag känner dåligt samvete eftersom jag vet att jag med största sannolikhet inte kommer bli kvar särskilt länge, men jag försöker intala mig själv att det inte är mitt ansvar att rädda upp jobbet. Det finns ägare till företaget som borde agerat annorlunda. Men det är jobbigt ändå, för jag vet att jag behövs.

MEN NU ÄR DET SNART HELG! Jag, sambon och vovven startade dagen med en långpromenad i skogen. Eller inte direkt i skogen, utan i en ekopark som jag hittat av en slump för ett par månader sedan. Den ligger i norra Stockholm och är oerhört vacker! Dels finns skogsstigar, och dels finns anlagda grusgångar mellan åkrar och ängar. Det var underbart! Varför gör man inte det oftare? Vi njöt allihop! 

RENOVERINGEN HEMMA går mot sitt slut, och vi kan idag göra klart våra sovrum och få igång en mer fungerande logistik medan det sista rummet på nedervåningen målas. Men trots att det mesta är klart nu (och det blir superfint!) så står det verktyg, målarburkar och spackelhinkar precis överallt, vilket gör att vi inte kan inreda ännu. Förhoppningsvis försvinner det mesta av allt detta mycket snart! Jag är liksom rätt trött på täckpapp och inomhusskor...:-).

VÅRDAGJÄMNING I MORGON hörde jag!
Välkommen ljuset!Värt ett besök om ni har vägarna förbi!

7 kommentarer:

 1. Vad glad jag blir när jag hör att det går bra för dig! Vi är lite i samma banor, hund, byte av kök, nytt jobb... usch det är mycket som händer under veckorna. :) Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, vi har båda mycket på gång! Hur trivs du på jobbet? Och hur fungerar det med hunden när ni jobbar?

   Ha det fint!

   Mvh Louise

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 2. Det är som en spännande följetång, kan knappt vänta på fortsättningen i jobbsökandet.
  Tufft att det kört ihop sig på jobbet, men det ska du inte behöva ha dåligt samvete för.
  Jag har faktiskt också sökt ett jobb, lite på chans för jag är inte kvalificerad och det var tydligen väldigt många sökande. Oavsett så öppnar jag upp för nya möjligheter, tänker jag. :-)

  Härligt med en ekopark och promenader, vår och snart färdig renovering. Kan det bli bättre?

  Trevlig helg,
  kram Fumlan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det har verkligen blivit en följetång! Trodde inte den skulle vara så lång bara :-).

   Nej, jag ska inte ta på mig de misslyckanden som skett på jobbet på senare tid. Men det är svårt! Man vill ju "ställa upp"...(Jupp! Tjej med höga krav på sig själv. Trött man blir!)

   Bra med jobbsöket! Och helt rätt tänkt! Bara söka, göra, ta tag i saker...så öppnar sig nya möjligheter nu eller framöver!

   SNART kan det inte bli bättre. Ett nytt jobb och helt färdigt hus...ja, då börjar det likna något! :-). (Men klagar egentligen inte nu heller. Har bara lite dåligt med energi att njuta av allt som händer, det är lite mycket i hjärnan. Men det kommer! :-)).

   Hoppas du har en fin lördag!
   Kram!

   Radera
 3. Håller med Fumlan, lika roligt varje gång man får en uppdatering :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha - tack! Kul att någon gillar kapitelböcker :-)

   Radera

Summering av årets utdelningar

NU HAR JAG BARA 185 KRONOR kvar att erhålla i utdelning, så det känns tryggt att göra en sammanställning av vad året har inneburit på utdeln...