Ekonomiska mål

tisdag 16 mars 2021

Farthinder på FIRE-vägen

IBLAND KOMMER det små farthinder på vägen, frivilliga eller ofrivilliga. I mitt fall är det frivilligt. Jag har länge känt mig oerhört...sunkig. Kanske blir det så när man jobbar utan smycken/nagellack/smink i visir och munskydd på dagarna? Eller för att man mest är hemma? Eller i stallet? Eller ute med hunden? Eller ständigt går runt med byggdamm på kläderna?

JAG HAR LÄNGE VARIT i stort behov av klippning. Min ansiktskräm har sedan länge varit slut. Klädmässigt skulle jag klara mig ett tag till, men jeansen är slitna...och jag skulle vilja ha andra byxor än jeans också. Nagelfilen har gjort sitt, och skorna är en sorglig historia. Behöver kanske inte nya, men putsa upp dem kunde ju vara en idé?

JAG TOG TAG i eländet! Jag gick till frisören igår, och fixade till frisyren, inklusive utväxt á fulast i världen. Det kostar med mitt jättetjocka hår, men det var SÅ värt det! Idag köpte jag nya byxor (ej jeans), en tröja och en blus i glada färger. Dessutom inhandlades en ny dag- och nattkräm (av ett rätt billigt märke dock).

JAG TVÄTTADE SEDAN en jacka, putsade "finskorna", fixade naglarna, gjorde ansiktsbehandling (hemma), plockade, skrubbade och smörjde. Sedan tänkte jag, och tänker fortfarande: "Det finns ingen ursäkt att förfalla helt! Skärpning!"

FÖR JAG MÅR BÄTTRE när jag känner mig fräsch! Det behöver inte vara så extremt, bara klä sig i annat än sunkkläder, använda lite mascara och sätta i ett par örhängen. Detta är något jag ska bli bättre på, och något jag ska tänka på om jag blir hemmajobbare, INTE joggingbyxor från morgon till kväll!

SÅ DET BLEV MINDRE över till sparande denna månad, men en investering i mig själv och mitt välmående. Dessutom ska jag försöka sälja lite begagnat på Tradera och hoppas den vägen att "tjäna tillbaka" lite pengar. Det är något jag aldrig hade orkat ta tag i för några år sedan, men nu vet jag bättre!

SJÄLVKLART HAR JAG REDAN DEKLARERAT OCKSÅ :-).
Först i Sverige?Tur att det alltid finns alltid en plan B :-)

11 kommentarer:

 1. Ett mål med sparandet är sinnesfrid - att veta att man klarar sig, att det kommer kunna lösa sig.Lite samma är det med viss konsumtion, man mår bättre av att ta hand om sigsjäv.

  SvaraRadera
 2. Låter himla härligt! Kan du komma och fixa till mig med? ;-) Har ju nyligen slängt hela sminkväskans innehåll (och skänkt bort väskan) och drömde häromnatten om det perfekta nagellacket och hur jag köpte mascara. Hm... Oklart när jag skulle ha det dock.

  Jag har iaf kollat på deklarationen. Det är steg ett. Steg två dröjer nog till helgen, men sen hoppas jag vara klar med årets pappersarbete.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, märklig dröm. Kanske var du för snabb att rensa ut sminket ;-)?

   Hoppas deklarationen inte är av den krångliga sorten!

   Radera
 3. Ni har det så enkelt ni kvinnor som bara kör en ansiktsmask och drar på smink så är ni hips vips fräschare. Det är svårare att vara man.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bästa ansiktslyftet är ett leende! ;-)

   Radera
  2. Svårare att vara man, dyrare att vara kvinna...?

   Radera
 4. Känner igen det där och det liksom smyger sig på en, man blir lite lägre för var dag som går. Men när man väl kommer till sans och faktiskt köper det man behöver, känner man sig så grym!

  Kram på dig, snygging!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ibland måste man.

   Snygg och snygg...snyggARE möjligen :-)

   Kram.

   Radera
 5. Haha, där kände jag mig träffad också! Till och med chefen påpekade (för några veckor sedan) att jag var långhårig :) Det har aldrig gått så lång tid sedan jag klippte mig nu och det är "still counting" som gäller. Även joggingbyxorna har jag fastnat i. Det får bli skärpning hos mig också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, ja - klipp dig och skaffa ett jobb! Eller nä, glömde, det är ju JAG som ska skaffa ett jobb!

   :-)

   Radera

Summering av årets utdelningar

NU HAR JAG BARA 185 KRONOR kvar att erhålla i utdelning, så det känns tryggt att göra en sammanställning av vad året har inneburit på utdeln...