Ekonomiska mål

fredag 19 februari 2021

Tacksamhet

JAG SKULLE SKRIVA om mina innehav, om varför jag äger de bolag jag gör. Jag skulle också skriva lite om mina tankar kring IPO:er, och om bolaget CINT som introduceras på börsen idag. Jag kommer också skriva om allt detta snart, men jag måste börja i en annan ände. Jag måste skriva några ord om tacksamhet.

JAG ÄR SÅ OERHÖRT tacksam för så mycket just nu. Visst är jag trött och har jobbat mycket, men nu när jag återigen rymt till landet och har fått lite tid för reflektion så märker jag ju att tröttheten är rent fysisk. Mentalt mår jag faktiskt riktigt bra! Att vara trött fysiskt kan man råda bot på. Dels med sömn, men i mitt fall kommer också ljuset och våren att hjälpa till. Det kommer ordna sig helt enkelt!

JAG ÄR SÅ TACKSAM för vårt fina lilla hus! Nu inplastat och dammigt av spackel, men ändå. Jag fick mitt lilla hus till sist! Nu börjar dessutom slutfasen på renoveringen, och man kan se hur fint det kommer bli inom kort. Vardagsrum och sovrum är helt färdigmålade, så det är badrummet som ska bli klart nu. Det tar säkert 10 dagar till, men det kan vi leva med. Resultatet kommer bli fantastiskt!

JAG ÄR OCKSÅ TACKSAM för de byggarbetare som snickrar och fixar hos oss. De är duktiga, trevliga och gör bara ett så himla bra jobb! Hur de orkar köra så hårt som de gör förstår jag inte, men jag uppskattar deras insats enormt! Dessutom, utan att vi bad om det så fixade de vårt köksavlopp som inte alls fungerade så som det var tänkt. Tusen tack! Där sparade vi in rörjour och extra utgifter.

KANSKE VILL NI OCKSÅ VETA hur intervjun förra veckan gick? Jag kan kort berätta att det var en väldigt annorlunda intervju. Personen som intervjuade mig kan nog av många upplevas som "bitchig" i brist på bättre ord - men jag gillade henne. Hon var mer intresserad av mig som person än av mitt CV och exakt vad jag kunde och inte kunde. Det var uppfriskande! Jag har fått återkoppling efter intervjun att jag gjorde ett bra intryck och att jag ska bli kontaktad i slutet av nästa vecka för en intervju nummer två. Jag är dock inte helt säker på att jag vill ha jobbet. Bra betalt är det, men det är inte det viktigaste i mitt liv, det har jag lärt mig av erfarenhet. Dessutom finns det plötsligt en chans till ett annat jobb jag hellre vill ha. Så ha lite tålamod nu, och låt universum styra. Jag återkommer med hela berättelsen när jag vet hur allt utspelar sig. Fortsätt gärna tänka positiva tankar :-).

PÅ BEFINTLIGT JOBB har jag haft en bra vecka och är även där tacksam för alla personer jag har förmånen att arbeta tillsammans med. Jag har fått höra så många snälla saker av olika människor i veckan, så man kan inte bli annat än glad och tacksam. Jag har verkligen försökt ha bra energi och tålamod med allt och alla, och det verkar ha haft effekt. Vet ni hur mycket bra människor det finns därute egentligen?

JAG SKULLE KUNNA fortsätta i evighet tror jag. För jag är ju även tacksam för hunden, mina vänner, min sambo, min dotter, min växande aktieportfölj, mina drömmar om FIRE och över alla er bloggvänner. 

TILL SIST HAR JAG EN uppmaning till er! Varför inte ta helgen till att fundera på saker som NI är tacksamma över? Så gör vi en "Reddit - Gamestop" i universum, det vill säga vi små människor påverkar ett större helhet med vår tacksamhet och vår positiva energi?

TROR NI JAG GÅTT OCH BLIVIT RELIGIÖS NU?
Nej då. Men jag tror vi mår bra av att känna tacksamhet och ödmjukhet.Flummigt möjligen, men med största sannolikhet sant.
8 kommentarer:

 1. Jag är tacksam för dina intressanta skriverier.

  Grattis till en bra intervju. Jag uppskattar också människor med ett strävt yttre. I alla fall så länge jag tror att de är ärliga och menar väl. Människor som är för polerade gör min nervös.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad snällt skrivet! Och dessutom, "strävt yttre" - det var precis så jag menade! Bra uttryck, det ska jag ta till mig och använda.

   Ha en superfin helg :-)

   Mvh Louise

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
   1) Love Spells
   2) lösning och botemedel mot all sjukdom
   3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
   4) Äktenskapstavlar
   5) Graviditetsförtrollning
   6) Breakup Spells
   7) Döden
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Det är så roligt att följa din resa, tycker jag. Är du aktiv med attraktionslagen? Jag vill gärna komma igång på ett medvetet sätt, men inser att jag behöver införa rutiner för att kunna genomföra det. Det får bli dagens uppgift. Det och klippa dottern! Lagom tuff dag... ;-)

  Kram Fumlan!

  SvaraRadera
 3. Men åh, ytterligare en snäll kommentar och ett bra uttryck! "Aktiv med attraktionslagen", underbart!

  Jag försöker vara aktiv med attraktionslagen. Men hela den grejen är ju så mycket djupare och mer komplex än vad man kanske förstår. Men jag försöker "meditera" (lyssna på affirmationsgrejer på Youtube eller annat) ca 10-20 minuter varje dag. Då är målet att faktiskt vara närvarande och känna tacksamhet på djupet, annars kan det nog kvitta. Så medvetet är nog rätt ord! Men som med så mycket annat så gäller det ju att göra det till en vana. Man kan ju även skriva "tacksamhetsdagbok" eller tänka på tre saker man är tacksam för när man ska sova. Eller ja, vad som helst som passar en själv helt enkelt!

  Men visst börjar jag se mönster av tidigare val och handlingar i livet, och i vilken riktning de för mig nu när jag har tydligare mål. Så jag tror tydliga mål är ena pusselbiten. Tacksamhet och närvaro utgör ytterligare två. Sedan tillkommer ens egna aktiva handlingar och det lilla stegets kraft. Då har man ett bra recept skulle jag nog våga påstå!

  Hoppas dottern blir nöjd med frisören ;-)

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Du är så "Zen" Louise!

  Tacksamhet, ödmjukhet och att tänka positivt är viktiga inslag inom Zen Buddhism. Att leva här och nu är ett annat viktigt inslag i denna mycket sympatiska och kloka livsfilosofi. Min känsla är att du gör det Louise...

  Tack för ett fint inlägg Louise, ett inlägg som jag hoppas läses av tusentals och åter tusentals!

  Namaste!

  // Atlas

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-)

   Jag vill BLI Zen, men jag ÄR det inte...Tyvärr. Jag stressar alltid fram i livet och har svårt att leva här och nu. Längtar ofta bort tiden, typ "efter vi flyttat blir det bra" eller "bara det blir sommar så...". Jag måste verkligen öva på att vara mer närvarande i nuet och inte låta mitt rastlösa jag ta över.

   Med det sagt så jobbar jag på det, så alltid en början?

   Stort, stort tack för din fina kommentar Atlas!! Uppskattas enormt!

   Radera
 5. Tacksamhet är ett mycket effektivt verktyg i universums lag.Det är tacksamheten som gör att du drar till dig mer att vara tacksam över.... Jag ser alltid till att tacka rejält när det jag frågat efter i livet plötsligt infunnit sig.

  Vad spännande med huset. Det låter underbart.

  Ha det gott!

  Kram, Anneli

  SvaraRadera

Hur ska man tänka kring bostadsmarknaden?

OM MAN HAR MÖJLIGHET ATT (eller måste för den delen) köpa ny bostad. Hur ska man egentligen tänka då? I denna marknad råder stor osäkerhet, ...