Ekonomiska mål

fredag 12 februari 2021

Nu väntar 34 timmars jobb

JAG BÖRJAR BLI SLITEN. Jobbet, trots att jag trivs med det, är väldigt intensivt. Det är inga pauser, för verksamheten fungerar helt enkelt inte så. Med det sagt får vi också betalt för alla timmar vi är på jobbet, så det är inget uppehåll för lunch eller så. Ja, naturligtvis får vi lunch, men vi är i tjänst även under lunchtimmen. Ungefär som lärarna i skolan, som äter "pedagogisk lunch" med sina elever.

EFTERSOM EN KOLLEGA BLIVIT SJUK så har jag jobbat heldagar i veckan. I onsdags hade jag även ett kvällspass, så jag jobbade 13 timmar i sträck. Ja, utan paus (annat än en kopp te på en stol vid ett par tillfällen). Dessutom ska jag nu jobba hela helgen, och har 34 timmars arbete framför mig, räknat från 14.00 i eftermiddag.

MEN DET SOM SLITER HÅRDAST är nog att jag inte kan slappna av när jag kommer hem heller. För där är det ju fortfarande byggkaos. Eller inte kaos, men tillräckligt rörigt. Vi har byggjobbare  (superduktiga!) på plats mellan 07.00 och 18.00 och då bör vi inte vara hemma. Vi FÅR såklart, men då får vi sitta i ett inplastat rum och trycka (vi har dock tillgång till kök och dusch). Detta innebär rent krasst att jag får dåligt med återhämtning hemma, och jag är rätt beroende av mycket vila (och sömn!). Dessutom har jag inte kunnat packa upp mina kläder, så jag har två-tre ombyten som jag försöker hålla rena. Jag ser ut som SUNK rent ut sagt!

NÅVÄL, DET KOMMER BLI BRA om ett par veckor (hoppas jag!). Dessutom har jag ju den där intervjun på tisdag, för den där tjänsten med relativt hög lön. Så jag har tänkt såhär: Vi gör ett litet experiment! Jag ser till att förbereda mig så mycket jag kan. Jag läser på, förbereder intervjun på bästa sätt. Tänker positiva tankar. På intervjudagen så kommer jag anstränga mig för att se bra ut, fixa håret och sminka mig till och med (vilket jag ser fram emot!). Sen kan väl ni andra hjälpa mig? Om alla ni där ute tänker positiva tankar och skickar bra energi till mig så får jag lite extra "boost" tänker jag. Visst hjälper mi mig? På tisdag, vid 11.30-12.00?

I HELGEN ÄR DET alla hjärtans dag. Det betyder inget särskilt för mig, inget jag firar. Men däremot skickade jag lite blommor till en bekant i dag. Vi är inte särskilt nära vänner, men jag gillar henne och vet att hon haft det tufft en period. Har länge tänkt att jag skulle göra detta, men så har det inte blivit av. Men idag får hon blommor, och jag hoppas hon blir glad. Men det blir man väl alltid av blommor? Jag kan väl inte bli ansedd som en stalker?

HOPPAS NI FÅR EN TOPPENHELG!
Kärlek till er alla :-)Ni får hålla till godo med en digital blombukett :-)8 kommentarer:

 1. Återhämtning är viktigt!
  Under vårt värsta byggkaos (en utbyggnad som just då skulle "sättas fast" i resten av huset = alla fönster på ena gaveln borta och vinter) så fick jag en akut 24-timmars influensa, dvs blev dötrött, ont i hela kroppen och ville bara sova. Fanns ingen möjlighet att vila nånstans hemma. Ringde en god vän och granne och förklarade läget. Det var bara att åka dit (jag satt på jobbet just då) och installera sig i deras gästrum. Tvärsomnade, sov i 7 timmar, vaknade, eftersom det då blivit kväll så tackade jag för mig och gick hem och sov vidare.

  Finns det någon du kan vila hos? Som inte ställer krav på sällskaplighet? Jag har förstått att ni precis har flyttat, men du känner väl NÅN i grannskapet? De flesta där har väl gästrum och uthyrningsdelar (japp, mina fördomar). Som sista alternativ en natt på närmaste hotell.

  Spargrisen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet för mig att jag i princip bara får riktig återhämtning på hemmaplan. Vi har ju dock ett landställe dit jag kan rymma när jag har lite ledigt. Hotell har vi pratat om, men vi har ju även att hund att tänka på, och då känns det bättre att vara hemma.

   Men jag håller med, visst är återhämtning viktigt!

   Tack för din input!

   Radera
 2. Men vad fint! Skicka blommor bara sådär. <3 (Det där kommer du att få tillbaka.)

  Menne....MÅSTE du täcka upp för någon som är sjuk...så mycket?

  Och, antar att det är för långt att pendla från landet till ditt jobb, annars skulle du säkert gjort det? Du får visualisera hur fint det blir och hur bra du kommer att kunna återhämta dig i ditt nyrenoverade hem, snart.

  Lovar att tänka på dig på tisdag och skicka lite positiva vibes.

  Kram Fumlan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, tack. Hon blev glad :-)

   Nej, jag måste inte täcka upp, men jag har valt att göra det eftersom det passar bra när vi har byggkaos hemma och jag egentligen inte vill vara där. Sedan var mina 34 timmar i helgen planerade sedan länge. Men den här veckan är lite lugnare! Och ja, det blir lite för långt till landet tyvärr :-(

   Det börjar redan bli fint hemma, i vissa rum. Ska bli underbart när allt är klart!

   Åh, ja! Skicka positiva vibbar i morgon!!

   Tack och kram!

   Radera
 3. Vilket fantastiskt bra initiativ med att skicka blommor, du är en förebild och fler borde agera som dig!

  Hoppas att går bra på jobbet under helgen och att du får till nödvändig vila och återhämtning. Jag håller alla tummar på tisdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var snällt sagt! Och ja, håll tummarna! Ska bli spännande att se om jobbet är intressant eller ej :-)

   Radera
 4. Men ouf, det låter inte bra med så mycket jobb. Se till att planera in ordentligt med återhämtning sedan, så du inte bara ångar på när du fått upp farten... Känner igen mig själv innan jag blev utbränd.

  Tänker på dig på tisdag och skickar massor med positiv energi!

  SvaraRadera
 5. Jag tog faktiskt en dag ledigt den här veckan, och det var helt rätt beslut känner jag!

  Stort tack, jag kommer känna alla positiva vibbar i morgon hoppas jag .-)

  SvaraRadera

Hur ska man tänka kring bostadsmarknaden?

OM MAN HAR MÖJLIGHET ATT (eller måste för den delen) köpa ny bostad. Hur ska man egentligen tänka då? I denna marknad råder stor osäkerhet, ...