måndag 22 februari 2021

Sdiptech gör mig rik


SDIPTECH ÄR ETT AV de bolag jag äger som gett ofantlig god avkastning (måste tacka min vän A där, som gjorde mig uppmärksam på bolaget för ett par år sedan nu). Efter rapporten, som utgjorde mycket trevlig läsning, så kan man konstatera att aktiekursen rusar idag. Upp 14,4% i skrivande stund, i riktiga pengar 41 :-/aktie. Avkastningen totalt är för mig 258% sedan mitt köp, och som vanligt kan man gräma sig över att man inte köpte mer då för något år sedan. Men börsen är ångerns tempel, bara acceptera :-).

VAD GÖR SDIPTECH? Sdiptech erbjuder värde till kunder inom infrastruktursektorn genom att tillhandahålla teknik, lösningar och tjänster till både den offentliga och privata sektorn, främst i Europa. Sdiptechs övergripande mål är att skapa en hållbar, långsiktig värdetillväxt och att bli en ledande europeisk leverantör av nischade erbjudanden till infrastruktursektorn. Affärsområdena är:
 • Water & Energy
 • Special Infrastructure Solutions
 • Property Technical Services
Sdiptechs mål är att växa både genom förvärv och organisk tillväxt, varav den organiska tillväxten beräknas till 3-4 % per år. Det har genom åren visat sig att Sdiptechs ledning också är riktigt vassa på förvärvsbiten!

BLAND DE STÖRSTA aktieägarna finns Swedbank Robur fonder, Danske Invest och Handelsbanken fonder. Det finns både vanliga stamaktier av A- och B-slag (B-aktien handlas idag till kursen 330:-), samt en preferensaktie som idag handlas till kursen 118:- och ger utdelning med 2 :-/kvartal. Inlösenkursen för preffen är 105:-. Själv skulle jag gärna äga preferensaktien, men har tyckt att den handlas till för hög kurs. Eftersom jag inte är "van" pref-ägare så blir jag osäker. Åsikter någon?

NETTOOMSÄTTNINGEN för koncernen under perioden uppgick till 2 088,0 mkr 
(1 825,4). Omsättningen i jämförbara enheter, dvs bolag som ingått i koncernen under hela perioden och hela jämförelseperioden uppgick till 1 679,3 Mkr (1 641,0), vilket motsvarar en organisk förändring om 3,5% för perioden, exkl. valutaeffekter. Ej jämförbara enheter bidrog med 408,7 Mkr (184,4) till periodens omsättning. Om ni vill ta del av hela rapporten så finns den HÄR.

VARFÖR ÄGER JAG SDIPTECH? Först var det en kul grej att köpa, eftersom min vän tipsade mig. Sedan har jag följt bolagets resa och imponerats över deras förvärv och till synes smarta beslut. Jag har också arbetat inom sektorn en del själv och har därför viss kunskap om marknaden och bolagen som ingår i koncernen. Jag förstår helt enkelt vad de sysslar med!

VAD TROR JAG OM BOLAGETS framtid? Jag tror att Sdiptech kommer fortsätta uppåt och framåt ett tag till, men inte hur länge som helst. Att göra lönsamma förvärv är svårt, och det finns inte hur många bolag som helst att förvärva heller. Men infrastruktur är viktigt, och kan den organiska tillväxten öka så ger jag tummen upp. Jag håller i mina aktier ett tag till och ser vad bolaget kan göra!

ÄR DET NÅGON ANNAN som äger Sdiptech?
Trots att det inte sker någon utdelning?Detta är ingen köprekommendation!
Gör alltid din egen analys innan du köper aktier!


8 kommentarer:

 1. Låter fantastiskt! Den aktien måste jag kolla upp. Tusen tack för tipset!

  Ha en fin kväll.

  Kram, Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, resan har varit det hittills! Hur långt det bär i förlängningen vet man ju såklart inte. Jag tycker priset just nu är högt, men rimligt. Kanske sjunker kursen något igen när upphetsningen över rapporten lagt sig.

   Tack detsamma Anneli!
   Kram.

   Radera
 2. Grattis till en fin resa!
  Alla skulle ha en vän som A! ;-)

  Jag har tittat på och dreglat över sdiptech, men vågade inte hoppa på tåget på de nivåer de låg på då. Nu ligger de ännu högre! *gaaah*

  Jag tog feg-vägen, jag hittade en fond som var tung i aktien och en hel del annat intressant också för all del. :-)

  Kram Fumlan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Resan tar ju förstås bara slut om jag säljer, innan dess har jag ju inte tjänat några pengar alls :-).

   Det roliga med A är att hon inte är insatt i börsen generellt, men råkade känna till bolaget och några som jobbade där. Hon köpte aktier på kul, och sedan hakade jag på bara. Så lite av en slump blev det :).

   Kul att du ändå nosat på Sdiptech! Fegvägen är inte alltid så dum dock, så det var smart tänkt tycker jag!

   Kram!

   Radera
 3. Fint bolag, bra aktie! Gjort samma resa men sålt. Kanske för tidigt, framtiden får utvisa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det där kan man ju aldrig veta...Nu är riktkursen 400:- enligt en del aktörer, där någonstans skulle jag vara bekväm att sälja :-).

   Radera
 4. Insåg först i går när jag lyssnade på ett avsnitt av Placerapodden, vilket fint bolag Sdiptech är. Har preffen, men det är inte detsamma :)
  Jag ser att du har kommenterat mitt senaste inlägg, men den syns inte under inlägget. Väldigt skumt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag också preffen - äger hela 10 stycken!° :-D

   Ja, det var märkligt...ibland lever saker och ting sitt eget liv i den digitala världen tror jag!

   Ha dert fint!

   Radera

Sdiptech gör mig rik

SDIPTECH ÄR ETT AV de bolag jag äger som gett ofantlig god avkastning (måste tacka min vän A där, som gjorde mig uppmärksam på bolaget för e...