Ekonomiska mål

fredag 6 november 2020

Älskade ensamtid

JAG HAR ETT ENORMT behov av ensamtid. Då gärna ensam i mitt eget hem. Jag tror det beror på att alla krav, även de små, släpper. Ingen som frågar "vad ska vi äta?" (om än i all välmening) eller kommenterar ett dåligt program jag slötittar på. Det är bara jag som gör vad jag vill, äter vad jag vill och sover när jag vill. Men så värst många stunder av ensamtid blir det ju inte numera. Såvida man inte arrangerar det själv alltså!

JAG SKICKADE IVÄG SAMBON till landet. Hunden åkte med per automatik, hon älskar att vara där och det är otroligt enkelt att ha henne med sig om man åker dit. Hemma blev jag, och utan att ha planerat något alls ligger jag i soffan och bevakar det amerikanska valet med ett glas rött i handen. Mat? Pizza såklart :-). Kanske lyxar jag till det och målar naglarna sen. Om jag orkar.

DET AMERIKANSKA VALET är en rysare som ni vet, men möjligen ser vi ljuset i tunneln. Att både kunna släppa skolan och tanken på Trump som världens mäktigaste man känns oerhört lockande, och jag hoppas det infrias. Helst redan ikväll.

BÖRSEN HAR STIGIT I VECKAN och det var skönt för min del. Min portfölj hade tappat ganska mycket och är nu snart åter tillbaka nära ATH. På ett sätt hade jag hoppats på en längre nedgång, men det kan hända mycket de närmsta veckorna. Alltså ser jag till att samla lite kassa under tiden!

JAG HAR OCKSÅ VARIT HOS TANDHYGIENISTEN idag. Jag tror jag sagt det förut, men hon är nog den mest energifyllda, glädjespridande och livsbejakande människa jag träffat. Så fast besöket är lite jobbigt för en tandläkarrädd människa som jag så lyckas hon alltid ge mig både nya insikter och ett leende innan jag lämnar hennes mottagning. Dessutom rena tänder! (Tack Sara, du är världens bästa!).

MINDRE BRA ÄR DET FÖRBANNADE BENET som inte vill bli bättre, och jag börjar förlora hoppet. Min naprapat är duktig och gör vad han kan, men det blir kortsiktig lindring vid varje besök. Jag har heller inte råd att springa där i tid och otid...Idag har jag haft ondare än på länge, och kanske är det ytterligare en anledning till att jag väljer ensamtid i soffan.

IGÅR GJORDE JAG EN LITEN SPONTAN GREJ förresten! Jag råkade å jobbets vägar befinna mig i Norrtälje, några mil utanför Stockholm. En av mina gamla kollegor råkar bo där, och även fast vi inte haft någon kontakt på nästan sex månader så anade jag att han skulle sitta hemma och jobba p.g.a Corona-restriktioner på gamla arbetsplatsen. Han är av den typen att man faktiskt kan ringa på dörren och be om en kaffe utan att ringa först - och det var just vad jag gjorde! Han var hemma och blev så väldigt glad över mitt besök, och ännu roligare var det att ytterligare en kollega befann sig där. Är så glad över att jag åkte dit, vi fick en mysig timme med mycket prat innan jag var tvungen att åka hem och lösa av hundvakten.

NÄSTA VECKA BÖRJAR JAG JOBBA 75%. Eftersom skolan är slut och hunden får följa med så är det bara att köra på. Dock vill jag fortfarande vara ledig en dag varje vecka, så 100% blir tidigast efter årsskiftet. Om det blir alls :-).

NU HÅLLER VI TUMMARNA FÖR BIDEN!
Bort med trams-Trump!


Lugn och välbehövlig fredag!
OBS! Det är inte tjejen på bilden som skrivit inlägget!4 kommentarer:

 1. Hej!

  Det låter underbart med egen tid, viktigt att prioritera tid t ex återhämtning och reflektion. Jag tycker ibland att allt bara "går av sig självt" och man inte riktigt vet varför man gör saker :)

  Verkligen stökigt med det amerikanska valet, men Biden ser ut att ha ett bra läge nu iaf. Det var mycket prat innan valet om worst-case scenario (dvs. det som nu har materialiserats) och den börsoro det skulle skapa. Sedan har den gångna börsveckan istället varit oerhört bra. Buy on rumours and sell on fact verkar gälla även omvänt...

  Jag förstår verkligen frustrationen med benen och jag hoppas så att ditt ben ska bli bättre snart.

  Vilket underbart bra initiativ du vidtog gällande spontanbesök till kollegan. Så mycket inspirerande saker du gör!

  Hoppas du får en bra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, dina ord betyder mycket!

   Hoppas du också får en bra helg!

   Radera
 2. Vilket härligt inlägg, jag kan relatera till nästan allt du skriver. :-)

  Känner SÅ igen mig i det där med ensamtid, det är underbart! Det handlar ju inte om att man väljer bort någon, utan att man väljer att umgås med sig själv. Skönt när den man bor med förstår det och inte blir stött.

  Så tråkigt att du ska behöva stå ut med det där jäkla benet, dock! :-(

  Härligt med spontanbesök, jag tycker att när man väl gjort något sådant får man så mycket energi efteråt. Det är verkligen berikande!

  Man blir ju mörkrädd när man ser Trump-anhängarna, mediernas rapportering späder verkligen på de fördomar man har om amerikaner. Får väl ta det med en nypa salt såklart, alla kan ju inte vara hjärntvättade zombies men när man ser dem känns det liksom inte så konstigt att någon som Trump kommit till makten.

  Önskar dig en härlig helg i ditt eget sällskap!
  Kram Fumlan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, tack - en smula svamligt, men så är livet just nu :-).

   Tusen tack! Verkar ju som Trump kan krypa tillbaka in i grottan med sina hjärntvättade zombies nu. Yay!

   Kram!

   Radera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...