Ekonomiska mål

torsdag 29 oktober 2020

Hur man tjänar 1 900 000 kronor på ett halvår

RUBRIKEN SKULLE KUNNA LIGGA HOS AFTONBLADET PLUS. Men för oss är det rena rama sanningen. Jag och min sambo sålde lägenheten igår, utan att den ens var ute till försäljning på öppna marknaden. Vi köpte lägenheten när Corona hotade oss alla med sin värsta skugga i april. Vi var dessutom inte jättesugna på just den här lägenheten som i ärlighetens namn är en ganska trist 90-talsvariant utan extra detaljer som burspråk och högt i tak. Det är dock heller inget fel på den, 79 kvadratmeter funktionell och trevlig boyta med balkong i söderläge. I alla fall så var vi rätt iskalla vid köpet och "prutade ner" utgångspriset med närmare 300.000:-. Vi visste redan då att det kunde bli en bra affär, men hur bra den skulle komma att bli kunde vi ju inte ens drömma om! Vi köpte alltså för 6.800.000:-, och sålde för 8.700.000:-.

JA, VI SKÅLADE I CHAMPAGNE. Det ironiska var att vi faktiskt drack just den skumpa vi skulle druckit när vi flyttade IN i juni, men som aldrig blev öppnad då. Kanske var det inte meningen? Men nu med nästan 2 miljoner "extra" på fickan, ja...då unnande vi oss! 

DET BETYDER OCKSÅ ATT VI I PRINCIP har bytt vår lägenhet i city mot ett hus i Djursholm till samma peng! För mig är det helt ofattbart! Absolut kommer vi lägga ner en liten slant på att renovera ett badrum och måla om, men det lilla lån vi måste ta då kan vi lösa bort i samma stund som vi säljer min lägenhet (nu uthyrd) i sommar. OCH få en slant över! 

JAG KAN INTE FATTA HUR BRA ALLT BLEV! Varje gång jag är ute med vovven i stan nu så räknar jag ner antalet gånger jag kommer behöva släpa runt henne i parkerna bland alla andra cityhundar. Vi kommer bo intill stora naturreseverat och löparspår, och det kommer finnas massor av valmöjligheter för sköna hundpromenader. Närmare till hästen blir det också!

JAG KAN INTE LÅTA BLI att också skriva en liten rad om något jag aldrig brukar slösa ord på här i bloggen - nämligen heminredning. Men nu känns det lite roligt eftersom vi ändå ska renovera. Jag tänker då på mina bloggrannar "Från Glam till Damm" och "Fru Efficient Badass" som båda har ett gott öga till butiken Svenskt Tenn och deras produkter. Det har min sambo också alltid haft, och vi har en del fina prylar därifrån, bland annat vackra lampor. Eftersom vårt blivande hus är ett 60-talsbygge med vissa orginaldetaljer kvar (på gott och ont, spända innertak och strukturtapet är inga favoriter), så är ändå planen att få in lite 50/60-talstänk i inredningen. Jag bor ju rätt nära Svenskt Tenn nu, så jag har passat på att hämta lite inspiration från butiken. Jag tror jag skulle vilja ha en liten bit tapet i grönt av mönstret "La Plata" i hallen, och sedan ta upp det mönstret i gardinerna i vardagsrummet...tillsammans med lite moderna grejor, troligen enkla ljusa väggar och möjligen någon teakdetalj också. Hjärnan arbetar på högvarv, precis som sig bör hos en Djursholmsdam av klass :D.

NÅGOT SOM INTE GÅR LIKA BRA är börsen! När man loggar in och ser -67 000:- på en dag så är det ju aldrig särskilt kul, åtminstone inte när man saknar kassa. Några Investor samt lite mer SHB har jag köpt, men det var verkligen den lilla knippen aktier. Vi får se om Corona och presidentvalet i USA pressar ner börsen ytterligare eller om det vänder snart igen. Om det fortsätter gå ner så kanske jag snabbar på med bilförsäljningen till förmån för börsen...

NU SKA JAG JOBBA!
Och promenera förbi mitt hus på vägen till jobbet :-)A little bit of this...


...and a little bit of that!

15 kommentarer:

 1. Så himla roligt ! Ni måste ha god karma. Min lägenhet går inte att sälja alls. Är säkert ditt goda hjärta med femhundringen som blev belönat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack snälla! Jag har blivit helt nojig med "karma" och får en klump i magen när jag typ inte ger mat till en tiggare eller snäser av någon på jobbet....tänker direkt att "nej, nu kommer någon ta ifrån mig huset!". Men jag hoppas att det finns lite mer balans i tillvaron än så...:-)

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Grattis. Okej då, jag ändrar mig och tror härmed på 500-lappen. /Hea

  SvaraRadera
  Svar
  1. I så fall gav femhundralappen definitivt gott utbyte!
   Tack Hea!

   Radera
 4. Fantastiskt! Vilket flyt ni har nu! Grattis ännu en gång!

  Och 50/60-tal...jag dreglar! Har tänkt flera gånger att jag skulle svänga förbi Hjo och kollat in Estrid Ericssons place, men än så länge finns det kvar på min To-Do-list.

  Trevlig helg, kram Fumlan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det har vi verkligen, och jag är SÅ ödmjukt tacksam! Tack för dina snälla ord!

   Hjo ska nog hinnas med ska du se! (I love Hjo! :-))

   Trevlig helg till dig också!
   Kram Louise

   Radera
 5. Grattis till en fin affär. Imponerande! :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Stockholmsmarknaden är galen! Men vi tackar och tar emot galenskapen :-)

   Mvh Louise

   Radera
 6. Fantastiskt, stort grattis till en grym lägenhetsaffär och husköp i Djursholm! Min fru har en stor önskan om att göra exakt samma resa som ni (och även jag önskar göra samma, men min fru är den som är "huvudansvarig" för boendefrågorna här hemma :))

  Ha en superbra helg och GRATTIS igen till ALLT! Du är fantastisk och värd allt det bästa!

  SvaraRadera
 7. TACK för dina snälla ord! Hälsa din fru att ni snart är där! Kanske kan ni köpa grannhuset!? Tänk vilken grej :-).

  Hoppas du har en fantastisk helg!
  Mvh Louise

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

 9. Jag lyckades få ett lån på 950.000 kr mellan privatpersoner på Michel Combaluzier, villkoren är bra liksom metoden för återbetalning. Det är verkligen allvarligt. Om du också behöver ett lån mellan individer. Här är hans E-mail: combaluzierp443@gmail.com

  SvaraRadera
 10. Jag heter Aliene Janice, från Förenta staten,
  Jag är skild med en son och min sons namn är Felix han är 12 år gammal nu, jag hade en dålig upplevelse i mitt tidigare förhållande, det är en mycket lång historia men jag kommer att skära det kort för dig att förstå det ibland måste vi göra ett personligt beslut för att få det som tillhör dig.
  Min fru skilde mig att gifta mig med en annan man som bor i samma stad. Jag bad om ursäkt för henne och jag bad henne att återvända till mig och till vår son, hon vägrar att komma tillbaka till mig. ,
  För några dagar sedan läste jag en artikel om relation blogg postat av Maria Anderson från Sverige, hon delade en livsförhållande upplevelse på en blogg och hon skriver ut e-postadressen till Dr.OdeDuwa kärlek stava caster som kan återställa tillbaka brutet kärlek äktenskap och ta med Tillbaka ex kärlekspartner inom 3 dagar.
  Jag trodde aldrig på magi, tills min son sa att jag skulle hellre ge det ett försök att få sin mamma hemma.
  Jag skickar mailmeddelande till den postadress som finns på bloggen för att kontakta Dr.Odeuduwa Love Spell Caster. Jag förklarade för honom allt som hänt mellan mig och min ex fru.
  Jag fick ett svarmeddelande att han kan hjälpa mig att ta tillbaka henne hem att älska och lita på mig som mer än någonsin, jag gav det ett försök och jag var glad att följa alla instruktioner från Dr.Odeuduwa Love Spell Caster. Bara några dagar efter att jag fick ett telefonsamtal från min ex fru Laura, ursäktade hon mig, Laura Creturned hemma, hon grät och ber om ursäkt till vår son Felix för att lämna honom så länge.
  Det fungerar som magi verkligen för att det är så fantastiskt hur kärleks stavning fungerar så effektivt inom tre dagar stavningsbön.
  Jag rekommenderade starkt någon som läser detta vittnesbörd som går igenom relationsproblemet att söka efter hjälp för att återställa sant kärlek och lita på kärleksförhållande. Oavsett hur länge din partner lämnade dig kan de fortfarande återvända till dig.
  Det fungerar för mig och så många andra har sagt bra kommentarer om den här stora mannen Dr.ODUDUWA (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera
 11. lan
  LÅN
  Jag har precis fått mitt lån på 200,000,00kr från REMY.CREDIT E-posta dem nu för ditt lån (remy.credit111@gmil.com)
  Hej, jag får mitt 200,000,00 kr lån från REMY FINK COMPANY EMIAL: (remy.credit111@gmail.com)
  Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? Jag heter karlsson från Stockholm Sweden: {remy.credit111@gmail. com} E-post honom nu för ett snabbt lån E-post: remy.credit111@gmail.com
  Gud välsigne dig, Herr REMY FINK

  SvaraRadera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...