Ekonomiska mål

tisdag 6 oktober 2020

Det får vara värt lite pengar...

 PÅ JOBBET HAR VI på kort tid haft en uppsägning (pga utlandsflytt) och en person som varit sjuk en längre tid (2 veckor just nu, oklar status). Det betyder att vi andra rycker in där det behövs, och chefen gör mest av alla. Hon river morötter till lunch medan hon svarar i telefon och fakturerar, samt styr upp övrig personal med vänsterhanden. Det funkar, men är inte optimalt. Och jag får dåligt samvete.

JAG KAN INTE RIKTIGT HJÄLPA TILL så mycket som jag skulle vilja! För jag har ju hunden med mig, vilket betyder att jag bara kan jobba administrativt på kontoret, och det är egentligen inte där läget är som mest akut. Så medan de övriga drar ett tungt lass i den "riktiga" verksamheten, så tar jag en dator och smyger i väg. 

JAG BEHÖVER INTE HA DÅLIGT SAMVETE. Chefen vet ju om hunden och har inga problem alls med mitt schema (som just nu är 9-12 måndag till torsdag, samt lite extra kvällspass ibland), men ändå! Är det mänskligt, kvinnligt eller egentligen bara korkat att ha dåligt samvete för en sån sak? Jag sköter ju mina tider, det är bara det att jag inte gör något direkt extra - vilket jag skulle kunna om vovven var äldre och kunde klara sig lite bättre själv.

I ALLA FALL så har en kollegas granne en vuxen dotter, och hon älskar hundar. Eftersom hon börjar sitt arbete klockan 14 varje dag så undrade kollegan om vi kanske ville ha hjälp med hunden någon förmiddag ibland? Så idag provade vi att ta en promenad tillsammans, och det var verkligen en gullig tjej! Hundvan var hon också, så jag tror det skulle kännas tryggt att låta henne ta hand om vår ögonsten vid utvalda tillfällen.

VI BETALAR HENNE GÄRNA. En mindre, nästan symbolisk, summa, men ändå. Det får vara värt lite pengar när det betyder så mycket för vår sinnesfrid. Dessutom är det nyttigt för vovven att börja socialisera sig med andra människor, och kunna känna sig trygg med det. (Många glömmer den detaljen och får problem senare).

I ÖVRIGT KVARSTÅR smärtorna (men naprapaten har fått bort det mest akuta, han är sjukt duktig), det händer ingenting alls i portföljen (ok, köpte 2 Investor, men det är ju inget att skriva om), och det mesta handlar just om logistiken kring jobb och hund.

HADE DOCK EN HÄRLIG LÅNGHELG på landet, med besök av en god vän. Det blev svampplockning, vin, brasa och långa promenader. Lyx!

NU ÄR DET DOCK riktig höststorm ute.
Alex hette den va?Bra att ha, även om det kostar!

12 kommentarer:

 1. Synd att jag inte bor nära, hade gärna hjälp till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det hade varit kul! Då hade vi kunnat stämma av börsen samtidigt :-).

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
   1) Love Spells
   2) Förlorade kärleksformer
   3) Stoppa skilsmässa
   4) Äktenskapstavlar
   5) Graviditetsförtrollning
   6) Breakup Spells
   7) Döden
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Hej,
  Det låter som ett bra arrangemang nu när ni verkar tunnsådda på jobbet...

  Jag läste ditt tidigare inlägg om smärta och vill rekommendera dig att gå till Hälsoboden och köpa Gurkmeja Kapslar, de starkaste de har. Forte. Det kan nämligen vara så att när skelettet behöver justeras (som efter min whiplash som satt sig i axel, höft, knä och fotled) att man har inflammationer i dessa områden, och gurkmeja botade mig. Jag har levt med smärta i många år men nu är den helt borta sedan jag började med Gurkmeja. Bara ett tips.

  Kramen och hoppas att alla situationer löser sig,

  Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anneli,

   Tack för tipset! Jag har dock ätit dessa sedan i somras, men tyvärr utan resultat ännu. Jag fortsätter dock ett tag till!

   Vi håller tummarna! Med hunden kommer det lösa sig fint (vi har nu bestämt att min sambo stannar hemma en dag/vecka också), och med mig....ja, vi får väl se!

   Kram!
   /Louise

   Radera
 3. Verkligen en vettig investering med hundvakten, eftersom det medför ett mervärde i vardagen. Bra pusslat! :-)

  Härligt med landet och trevligt sällskap, vin och livskvalitet!

  Kram Fumlan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kommer bli toppen. Vi får fr.o.m. nästa vecka hjälp med en morgonpromenad och en hel förmiddag, då kommer det bli enklare för oss att hantera vardagen :-).

   Kram tillbaka!

   Radera
 4. Bra jobbat och jag håller med om att det är lätt att få dåligt samvete. I alla fall när man ser personer verkligen jobbar hårt.

  Så glad att läsa att den mest akuta smärtan har blivit bättre, hoppas att den trenden fortsätter!

  Ha en superbra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men jag tror de flesta som har dåligt samvete egentligen inte behöver ha det! Jag jobbar på att inte tänka så.

   Min naprapat är superduktig! Nu har jag fått ett rehab-program om 25 minuter/dag jag ska göra. Tyvärr blir övningarna svåra för mig eftersom jag knappt har någon rörlighet alls i ryggen. Men jag ska kämpa!

   Detsamma till dig!
   /Louise

   Radera
 5. Det är svårt det där med dåligt samvete. Självklart ligger det inget pisitivt i själva samvetet men det tyder ändå på ett ansvarstagande att tänka i de banorna. Många anställda skulle inte bry sig utan gå till jobbet och göra sin del och sen gå hem. Hoppas det löser sig med ryggen.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
 6. Ibland händer det skit i våra äktenskap men det kommer inte alltid att hålla när vi kämpar för att få dem fixade, jag hade problem med mitt äktenskap juli 2021 det var en hemsk upplevelse att jag nästan förlorade mitt äktenskap, min man trodde att jag var otrogen eftersom jag alltid ta emot samtal från jobbet jag försökte få honom att förstå att de bara är mina arbetskamrater han trodde aldrig på mig han ansökte om skilsmässa och tidningarna var ute, det var som en dröm för mig men det var en verklighet jag behövde för att stoppa honom eftersom jag älskar honom, det var ett vackert äktenskap och jag kunde inte ens föreställa mig att lämna mitt äktenskap, jag var tvungen att söka hjälp från DR WALE jag förklarade min situation för honom och naturligtvis hjälpte han mig, han förberedde en kärleksförtrollning för mig och försäkrade mig om säkerhet, Min man stoppar skilsmässan och älskar mig igen, Det är därför jag är här för att berätta för folk om DR WALE och hur han har hjälpt mig. Om du går igenom äktenskaps- och relationsproblem är det bara att nå honom hans WhatsApp/Viber: +2347054019402 ELLER E-post: drwalespellhome@gmail.com

  SvaraRadera
 7. Det här är underbart!

  Min man är äntligen tillbaka till mig med så mycket kärlek och respekt än jag någonsin förväntat mig. Med hjälp av Dr Ilekhojie och försoningsritualen från hans förfäder är min man tillbaka efter så många månaders begäran om skilsmässa. Till en början när min vän sa åt mig att kontakta Dr Ilekhojie för att få hjälp, trodde jag att det inte skulle sluta bra eftersom jag aldrig trodde att han kunde hjälpa efter att ha förlorat pengar med tidigare. Han förklarade för mig med tydlighet och såg också till att allt skedde lugnt och brådskande. Exakt 3 dagar efter försoningsritualen kom min man, som inte har svarat på mina telefonsamtal på flera månader, förbi huset och bad oss avbryta skilsmässaplanerna och bli en lycklig familj igen. Det har gått 2 månader nu och saker och ting blir bättre för varje dag. Tack Dr Ilekhojie för din hjälp. Du kan också få hjälp med honom. Telefonnummer/Whatsapp +2348147400259 eller e-post: gethelp05@gmail.com

  SvaraRadera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...