Ekonomiska mål

torsdag 24 september 2020

Swingtrade och smärta

 JAG HAR LÄNGE LEGAT GANSKA tungt i banksektorn, och inte varit helt nöjd med det. Ni förstår säkert varför. Penningtvätt, FI, indragen utdelning. Det känns som det har pågått ett tag nu. Ändå har jag ju köpt mer i Handelsbanken i senaste dippen, kunde liksom inte låta bli. Men sen när det blev tjafs kring SEB, IGEN, så blev jag så jäkla less. Jag sålde hela skiten, med några ynka hundralappar i vinst.

SEN KÖPTE JAG TILLBAKA DEM IGEN! För en lägre peng. En liten swing med andra ord! Fast då valde jag att bara köpa tillbaka hälften av det antal jag hade tidigare. Som sagt, inte tjänade jag mycket pengar på det. Men jag förlorade heller inget. Skulle nu kursen sjunka ytterligare de kommande dagarna...ja, då får vi se om jag fullbordar innehavet till ursprunglig storlek igen. Annars är jag nöjd med ett mindre ägande i SEB.

I VECKAN HAR JAG ALLTSÅ köpt 50 st Handelsbanken, 5 st Investor och 10 st Castellum. Ja, förutom min lilla grej i SEB då. Portföljen låg förra veckan på ATH, men har nu backat tillbaka ganska rejält. Det är det enda negativa när man börjar få en större portfölj...svängningarna blir mer kännbara. Fast det är ju bara psykologi och inget att hänga upp sig på. Jag ska spara i många år än!

NU SKA NI OCKSÅ FÅ LÄSA OM MINA SMÄRTOR. Eller så slutar ni läsa helt enkelt. Men ni vet ju sen tidigare att jag har stora problem med vänster höft och ben. Ja, även rygg sedan tidigare. Idag hade jag äntligen en tid hos specialistläkaren (haft remiss, men väntetiden har varit lång). Innan detta har jag alltså besökt fysioterapeut, naprapat (under många år), idrottsskadecenter, personlig tränare, husläkare och osteopat. Jag har röntgat, magnetröntgat, rehabat, ätit medicin, tagit prover, ätit gurkmeja och använt linement. Jag har fått specialanpassade skor och sulor för avlastning. Inget har hjälpt.

ATT GÅ MED STÄNDIG SMÄRTA TAR ENERGI. Nu med valpen har det blivit extra jobbigt eftersom jag ofta måste bära den, och smärtorna har tilltagit. Jag är stel, har svårt att böja mig, benen skakar ofta okontrollerat utan uppenbar anledning, och nacken har börjat värka. Vissa nätter har jag svårt att sova.

HUSLÄKAREN TRODDE DET KUNDE VARA en så kallad trochanterit, en inflammation runt höften. Idag slog specialistläkaren bestämt bort den teorin. Det är helt klart ryggen som är problemet. Eftersom jag inte har någon rörlighet alls i bröstryggen tar ländryggen all belastning. När det blir för mycket tar höften över, samt muskulaturen i rumpa och ben. Sedan blir det en ond spiral då styrkan försämras där man har ont, eftersom man undviker att belasta det onda stället. Så spänner man sig och får ont uppåt i kroppen. Och ja, det är lite där jag är nu.

NU BLIR DET SJUKGYMNASTIK på ett välrenommerat ställe. Varje vecka. Även akupunktur för att få bort de akuta smärtorna som hindrar mig i vardagen. Gissar på massor av kommande rehab också? Jag skiter i vilket och jag är villig att göra vad som helst nu, för såhär kan man faktiskt inte leva. Man ska inte behöva bli van att känna konstant smärta.

JAG TROR INTE SAMBON har förstått i vilken utsträckning jag har haft ont. Jag kan ju inte gnälla varje dag. Men jag måste få mer hjälp med hunden en period. Inte för att jag inte vill gå ut med hunden, utan bara för att jag ska slippa bära och gå i trappor. Så vi får sätta oss och planera lite nu i helgen, när vi (tack och lov) åker till landet. Jag vill ju inte bli förtidspensionär med kronisk smärta...!

NOG MED GNÄLL FÖR EN STUND! Nu ska jag vila mig lite innan personalmöte på jobbet i eftermiddag.
Ha en fin och smärtfri dag!Dr Mikael förstår mig åtminstone :-)12 kommentarer:

 1. När jag hade problem med höften tidigare i år, under ca ett halvår, gick jag till en fysioterapeut och blev bra inom några veckor. Hon gjorde det som krävdes för att hitta lösningen på problemet. Detta till skillnad två olika kiropraktorer jag besökte först. Deras behandling hjälpte inte alls. De körde bara på med den gamla vanliga rutinen, dvs vrida på ryggen så det knakar ordentligt. Därför har jag mycket större tilltro till fysioterapeuter än kiropraktorer. Dessutom är de förstnämnda mycket billigare och tar sig mer tid. Hos en kiropraktor däremot verkar det främst handla om profiten. Alltså snabbt in och ut med kunden och ta rejält betalt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så kan det vara. Själv har jag aldrig varit hos en kiropraktor, men hos två olika fysioterapeuter. Ännu har jag inte haft någon framgång. Oavsett vilken titel så gäller det nog att hamna hos rätt person med både intresse och rätt kompetens. Du hade kanske tur, eller så var problemet inte lika långt gånget som mitt. Jag hoppas att jag förr eller senare kommer bli frisk och smärtfri i alla fall!

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
   1) Love Spells
   2) Förlorade kärleksformer
   3) Stoppa skilsmässa
   4) Äktenskapstavlar
   5) Graviditetsförtrollning
   6) Breakup Spells
   7) Döden
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Konstant smärta kan verkligen påverka en på många sätt. Hoppas verkligen du får rätt hjälp att komma till rätta med detta. /Hea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Kan bara hålla med. Idag har dock varit värsta dagen på länge. Funderar även på hur stress påverkar kroppen, det har varit en intensiv vecka. Kanske förvärras det onda då...

   Radera
 3. Usch, jag kan inte ens föreställa mig att ständigt ha så ont. Jag hade problem med mitt knä för 2 år sedan och det enda jag önskade då var att det skulle bli bra igen. Det blev ju okej, även om jag måste tänka mig för fortsättningsvis. Men att ha det som du har det...det måste ju verkligen dränera dig på energi, som du själv skriver.

  Hoppas att ni kan komma fram till en hållbar lösning med vovven, så att du får den avlastning du behöver. Sambon kanske kan skämma bort dig med lite massage också!? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är väl det som är problemet. Tror inte att man riktigt kan föreställa sig om man inte varit i en liknande situation. Samtidigt kan jag ju inte gnälla hela tiden heller, då blir man ju outhärdlig att umgås med...

   Jodå, sambon får prioritera vovven ett tag nu. På landet blir det lättare också, då kan hon vara lös och behöver inte bäras på!

   Massage får jag faktiskt ibland...även om det inte riktigt är tillräckligt för mina bekymmer :(.

   Ha det fint Fumlan!

   Radera
 4. Hej!

  Supertråkigt att höra om de konstanta smärtorna :( Bra att du fick träffa ny läkare och hoppas verkligen att sjukgymnastiken och akupunkturen hjälper bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi får hoppas det, för det är som sagt väldigt energikrävande. Tyvärr är nu inte läkaren och den nya fysioterapeuten överens om varifrån smärtan härstammar, men jag har åtminstone fått ett par bra övningar som lindrar för en kort stund.

   Ha en fin helg!

   Radera
 5. Hej, jo det är energidränerande att leva med smärta och det blir ännu jobbigare om man inte har förståelse från omgivningen och av sig själv. Levt med svår smärta sedan slutet av 90-talet, då jag var passagerare i en svår seriekrock. Sjukgymnaster med OMT steg 2 eller 3 med lång erfarenhet är generellt duktiga på att behandla besvär. En av Sveriges skickligaste kliniker gällande smärta och ryggbesvär är Bo Christer Bertilson. Han har en privatklinik i Haninge utanför Stockholm. Om jag vore dig skulle jag boka ett besök. Det är värt priset (ja det är dyrt så fråga innan vid bokning, så blir du inte överraskad). Han kan sina saker. Lycka till! /Babette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag ska lägga det namnet på minnet om jag inte kommer i mål! Låter som du haft det tufft, men jag hoppas dina smärtor är under kontroll nu.

   Ha det fint och tack för din kommentar!
   Mvh Louise

   Radera
 6. http://noted.se/ryggovningen-som-hjalpt-tusentals-att-bli-kvitt-smartan/
  Den här metoden hjälpte mej efter 10 år med smärta och efter kostsamma besök hos olika naprapater mm. Det tog ca 3 månader och träning 3 ggr i veckan på golvet, så lycka till.

  SvaraRadera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...