Ekonomiska mål

söndag 13 september 2020

Mitt jobb och att följa sin magkänsla

 JAG TROR JAG SKREV om det tillfälle då jag sökte tjänsten på min nuvarande arbetsplats. Det var i början av sommaren, och jag kände intuitivt att jag måste skicka in en ansökan, utan att kunna sätta ord på varför. Det var bara en känsla, jag följde den, och jag fick jobbet. Det har hittills bara varit ett extrajobb på timme, och jag har jobbat ca 8-10 timmar i veckan hittills (bortsett en vecka i somras då jag jobbade heltid).

JAG GILLADE CHEFEN DIREKT. Hon är både chef och ägare av företaget ska sägas, och hon är en av de mest jordnära och naturliga människor jag någonsin träffat. Dessutom är hon väldigt duktig med människor av alla de slag. Verksamheten hon bedriver är dessutom inte enkel, det är massor av lagar och regler att sätta sig in i, och jag skulle nog blivit galen av alla olika tillstånd som ska sökas.

VERKSAMHETEN HANDLAR om att hjälpa extra utsatta barn, ungdomar och unga vuxna till ett bättre och mer självständigt liv. Detta sker på många olika sätt och i många olika grupper, så arbetsuppgifterna kring detta varierar beroende på när och var du arbetar. Jag har provat lite olika roller men mest arbetat i en fritidsgrupp och anordnat olika aktiviteter. Det är också mycket administration kring detta, just för att det är så mycket lagar som styr. Det är bara hantera helt enkelt, och det kan vara ganska knepigt innan man satt sig in i alla detaljer (vilket jag inte hunnit med ännu).

GANSKA SNART märkte jag att det var så häftiga människor som jag arbetade med. De har helt olika bakgrund och variationen inte bara förnöjer, den förhöjer hela stämningen och skapar en oerhört dynamisk stämning bland personalen. Det spelar liksom ingen roll vem du är eller vad du gjort tidigare, vi arbetar alla på samma villkor och hjälps åt utan att blinka. Inget skitprat, inget gnäll. Även chefen hjälper till med precis allt så fort hon hinner (hon har rätt mycket på agendan!).

DET FINNS ARTISTER (arbetslösa p.g.a Corona), utbildade akrobater, vanliga "dagisfröknar", före detta kontorsnissar som jag själv, sjukvårdspersonal och florister. Alla med ett syfte, alla noga utvalda av chefen för att kunna bidra med sin kompetens och få en varierad arbetsgrupp. Som hon har lyckats! Genom att göra som så många andra inte vågar, nämligen att satsa på människor som kanske inte har den perfekta bakgrunden på sitt CV, har hon handplockat ett gäng som tillsammans blommar ut i sin mest sympatiska form och skapar en brokig, men vacker blomsteräng. SÅ dåligt och fånigt skrivet av mig att jag nästan skäms, men fasen - det är liksom sanningen.

MEN INTE NOG MED FANTASTISKA MÄNNISKOR! Nej, nu ska ni höra! Redan på den första intervjun pratade jag om mitt intresse för djur och om den valp jag skulle köpa (och som jag nu har). Även min chef har en hund, och den hunden följer med till jobbet. Egentligen är detta inte helt enligt regelverket, så den hunden får bo på ett kontor som ligger lite avsides från övrig verksamhet, men det funkar hyfsat. Dessutom är det bara en tidsfråga innan vi får nya lokaler, mycket större, i en stor herrgård med massor av mark. Där är tanken att vi ska ha en sektion även för djur (jag ska fixa kaniner, chefen vill skaffa höns), och då blir det lättare att ta med hund också.

MEN I ALLA FALL, redan nu vill min chef att jag ska jobba mer än vad jag gör idag. Dels tycker hon nog att jag tillför något, och dels behöver hon hjälp med viss administration. Så hon vill gärna att jag går in på en anställning om 50% så fort jag bara kan. Men eftersom jag har hunden hemma blir det svårt, jag kan inte lämna henne hemma 4-5 timmar varje dag, hon är såklart alldeles för liten för det.

MEN MIN CHEF ÄR SOM SAGT LITE SPECIELL. Så nu har hon erbjudit mig en tjänst på på 50% som ser ut som så, att jag helt enkelt tar med hunden till jobbet och låter den vara tillsammans med hennes hund. Mina arbetsuppgifter kommer bli att arbeta med ett gäng ungdomar i trädgården mellan 10-12. Då tar min chef hand om våra hundar på kontoret. Sedan tar jag (eller hon) med hundarna ut, för att efter lunch (som jag får gratis på jobbet) lösa av henne på kontoret och jobba administrativt, samtidigt som jag är hundvakt. SÅ himla bra!

FAST VET NI? Det kommer mera. För vadå, jag vill ju inte jobba alla dagar i veckan heller! Jag vill ju kunna åka till landet också, som ni vet. Så därför sa jag just det, att "snälla chefen, jag vill inte jobba på fredagar! Kan jag inte jobba längre pass på onsdagar i stället, och få vara ledig på fredagar?" Och chefen funderade 10 sekunder och sa sedan: "Jo men visst! Då kan du ha mentorsamtal med några av deltagarna på onsdagarna och vara ledig på fredagar".

SÅ OM BARA ETT PAR VECKOR så börjar jag min nygamla tjänst på detta fantastiska företag. Vi ska bara se till att träffas lite med hundarna först, för att se så den lösningen verkligen fungerar. Sedan kör vi! Det finns massor av härliga och roliga arbetsuppgifter och utmaningar för mig, och att få arbeta utomhus ett par timmar varje dag lockar mig något oerhört!

MEDAN JAG STUDERAR, nu i höst, så passar detta upplägg mig helt perfekt! Men så fort jag vill, redan fr.om. nästa månad om jag skulle vilja, så får jag gå upp och arbeta 100%. Jag är erbjuden att arbeta heltid så fort jag bara säger till alltså, och att bara ha det i bakhuvudet så man slipper känna stress och oro är ju så lyxigt att det inte går att beskriva! Tänk alltså, vilken kedjereaktion av positiva saker som hänt bara för att jag följt min magkänsla det sista halvåret. Jag sa upp mig blev arbetslös, började plugga, skaffade hunden, sökte jobb på magkänsla - och nu är jag här!

FINNS DET DÅ INGA NACKDELAR? Förutsatt att allt nu blir så bra som jag hoppas och tror så finns det egentligen bara en. Lönen. På en heltidstjänst här tjänar jag nästan 14.000 kronor mindre än vad jag gjorde på min förra arbetsplats. Det är såklart en kännbar summa. Men man ska inte förglömma att jag har gratis mat, och hundpassning, inbakat i den här tjänsten (samt lägre omkostnader på hemmaplan just nu). Och man ska heller inte förglömma sitt mående och sin hälsa. För på förra arbetsplatsen mådde jag dåligt och höll på att ruttna bort. På nuvarande arbetsplats växer jag. Jag får energi och börjar tro gott om människor igen.
Det behöver jag!

PS: Fick ett annat erbjudande om arbete i veckan också. På ett företag jag tidigare drömt om att arbeta hos. Det var heltid och bättre betalt. Men bara kontorsarbete och fasta arbetstider, och jag såg excelarken virvla framför ögonen. Jag sa NEJ. Sedan hände alltså allt det här andra på mitt befintliga jobb...

Always trust your gut!

8 kommentarer:

 1. Wow, så himla glad jag blir av att läsa ditt inlägg. Tänk att pusselbitarna kan falla på plats på det sättet. Hur många gånger har du nypt dig i armen? ;-)

  Jag blir också lite nyfiken på hur du "snubblade" över det här jobbet? Det låter verkligen fantastiskt, dels för att det verkar ge dig så mycket och dels för att du kan påverka hur mycket du vill och kan arbeta. Hatten av! :-)

  Mvh Fumlan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack Fumlan!

   Jag vågar inte riktigt nypa mig i armen ännu, för som vanligt måste man ju ha lite av misstänksamhet i sig. Typ att jag jinxar genom att skriva detta, och så kommer det ändå inte bli bra liksom...? Men nä, det här SKA bli bra! Det bara måste bli det!

   Jag snubblade över jobbet en dag när jag satt och googlade på arbetsförmedlingen (platsbanken) för att se vilken typ av jobb som fanns att söka med tanke på den utbildning jag läser. Jag gillar att läsa platsannonser, så jag skummade igenom ett antal när jag såg den här annonsen om extrajobb. Jag hade inte tänkt att söka jobb just då, men något i mig skrek att jag MÅSTE söka, så jag slängde i väg en kort ansökan och mitt CV. Sedan gick jag på promenad, och när jag kom tillbaka 4+ minuter hade jag redan fått svar och blivit kallad till intervju :-). Sedan har det liksom bara rullat på...

   Ja, det är en riktigt lyxig sits jag sitter i just nu. Tänker glädjas så länge jag kan, och hoppas att glädjen håller i sig riktigt länge!

   Radera
  2. "kom tillbaka 40 minuter senare" ska det stå :-)

   Radera
  3. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
   1) Love Spells
   2) Förlorade kärleksformer
   3) Stoppa skilsmässa
   4) Äktenskapstavlar
   5) Graviditetsförtrollning
   6) Breakup Spells
   7) Döden
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. så himla himla roligt !

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Ja, det känns toppen! Hoppas innerligt att det kommer fortsätta så!

   Radera

Amorteringstänk

 OKEJ, "AMORTERINGTÄNK" blev rubriken, men det kunde ha blivit något annat också. För jag har jag varit borta från bloggen en tid ...