Ekonomiska mål

måndag 17 augusti 2020

Målet med FIRE

DAGARNA JUST NU ÄR MAGISKA! Vi är helt eniga om den saken, min sambo och jag. Självklart påverkar det underbara vädret och en söt och snäll hundvalp, men det är inte bara det. Det är det faktum att vi gör ingenting, men ändå gör vi massor.

VI GÅR UPP 06.00, då vaknar den lilla valpen. Nåja, igår sov hon faktiskt till 07.00, men 06.00 verkar vara någon form av standard. Jag vaknar först och lyfter ut henne så hon får kissa, vilket hon gör inom 10 sekunder. Sedan sätter jag på kaffe, och min sambo är ute en stund till med vovven, för ibland är hon inte riktigt färdig med morgontoaletten :-).

VI TURAS SEDAN OM ATT TA EN TUR MED KAJAKEN. Det är underbart! Tystnaden är total när man glider fram på den lilla sjön. Vi ser hägrar, örnar och fiskgjusar.

SEDAN ÄR DET KAFFE, NYHETER, EN SERIE ELLER EN BOK. Vi långäter frukost och dricker kaffe i ungefär 1-2 timmar, för då tycker valpen det är dags att sova lite till. Det är underbart, och ibland sitter vi ute och tittar bort över hästhagarna (jag låtsas att hästarna är mina) och låter valpen sova i knät.

SEDAN ÄR DET DAGS FÖR UTFLYKT! Varje dag har vi gjort någon liten utflykt för att miljöträna. Vi har varit i en park och haft picknick, vi har åkt båt, vi har fikat på ett café. Valpen är hur cool som helst. Hon älskar att åka bil, jag har sett till att alltid lägga en godis i buren åt henne innan vi lyfter in henne. Sedan vill hon gärna vara i bilen hela dagen :-). Båten gillar hon också!

EFTER UTFLYKTEN ÄR HON TRÖTT. Vi äter enkel lunch i solen (eller skuggan, det har varit väldigt varmt), och valpen sover i en stor saccosäck. Hon är nämligen en riktig liten prinsessa, och det ska vara väldigt mjukt där hon ska sova!

EFTER LUNCHEN TAR JAG EN SIESTA :-). Älskar att sova ca 20-30 minuter på dagen! Sedan läser jag, eller bakar något. Det har blivit både bullar, bröd och paj de senaste dagarna. Med egenplockade blåbär såklart!

PÅ EFTERMIDDAGEN BRUKAR VI GÖRA LITE NYTTA. Det kan vara stapla lite ved, ansa någon buske, klippa gräs eller annat utomhusarbete. Vi tar inte ut oss, utan jobbar någon timme sådär, och valpen kan hänga med ute (om hon inte fortfarande sover, hon är rätt trött av sig).

VI TAR EN ÖL VID 17. En viktig tradition! För att inte hamna i en alkoholfälla så varierar vi med alkoholfri öl. Huvudsaken är att den leget i frysen och är riktigt kall. Då pratar vi lite framtid och drömmer om att kunna bo mer på landet.

VI GRILLAR NÅGOT TILL MIDDAG. Efter det så tar vi en "långpromenad" med vovven, vilket betyder att vi går max 1 km. Hon är ju inte så stor ännu, och orkar inte gå så långt. Men allt eftersom så kommer dessa promenader utökas, och det ska bli så himla mysigt!

JA, VI ÄR RÖRANDE ÖVERENS. Dagarna blir inte mycket bättre än såhär.
Detta är målet med FIRE.
14 kommentarer:

 1. Låter ganska fulländat tycker jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men eller hur!? Eftersom jag även kan plugga så kan jag ju få lika mycket gjort här som hemma ändå :-).

   Radera
 2. Underbara dagar. Funkar ju även vid dåligt väder, kläder efter väder. /Hea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant! Och det finns projekt att ta itu med inomhus också :-)

   Radera
 3. Hej Louise,
  Det låter som helt underbara dagar i egen takt och efter egen smak. Vitsen med FIRE är ju att få äga sin egen tid fullt ut och därmed kunna göra vad man vill istället för det man måste. Slippa byta sin tid mot pengar...Bra mål att ha.

  Kramen och ha en fin dag!

  Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett mycket bra mål som bara blir mer och mer värt att kämpa för i mina ögon!

   Tack detsamma Anneli!

   Kram Louise

   Radera
 4. Wow, livet på en pinne verkligen! :-D

  SvaraRadera
 5. Det låter helt fantastiskt!! Kajak är typ min favoritsysselsättning, riktigt nice :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är superhärligt, man kommer verkligen nära naturen. Jag måste dock öva upp armstyrkan lite för att kunna paddla lite längre :-)

   Radera
 6. Kajak är ruskigt bra träning :) Vi var ute med båt mycket när jag var mindre och då rodde jag också en del, det saknar jag mycket. Funderar på att gå med i någon kajakklubb till nästa år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja varför inte? Finns ju massor av fina vatten kring Stockholm!

   Radera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...