Ekonomiska mål

måndag 10 augusti 2020

Dagar med en valp

HON ÄR SÅ HIMLA PERFEKT! Jag tror vi fick en riktig A-valp! Lugn och trygg, men ändå vaken och med på noterna när det bjuds på äventyr. Men hon sover vansinnigt mycket, kanske beror det på värmen? Jag tackar och tar emot, trodde aldrig en valp sov mellan 21 och 06, så jag kan inte säga att jag är speciellt utmattad av att vara "småbarnsförälder" igen :-).

JAG ÄR GLAD ATT VI ÄR PÅ LANDET. När hon så smått vaknar på morgonen vid sexsnåret så tar jag bara ut henne på gräsmattan så hon får morgonkissa. Efter det ligger hon gärna och drar sig ett par timmar till medan vi kollar nyheter och dricker kaffe. Liksom värsta semesterlyxen, fast med guldkant. För att man kan vara så liten och söt som just vår valp, det är nästan svårt att förstå. Hela tiden går vi liksom runt med fåniga leenden och liksom nickar bekräftande åt varandra "jo, visst är hon söt!?"

JAG ÄR KLAR MED EXAKT HALVA MIN UTBILDNING NU. Det blir svårare och svårare, och jag får kämpa på för att ta mig igenom uppgifterna jag blir tilldelad. Men så ska det väl vara! Under hösten kommer tempot troligen inte bli lika högt för mig, jag kommer inte försöka göra en uppgift varje vecka. Jag ska njuta av valpäventyr och försöka må bra i lugnet!

PORTFÖLJEN GÅR BRA, totalt sett. Extra värt att notera innehavet i Sdiptech som just nu gett en avkastning om 81%. Nu ska jag ju inte sälja aktierna, så det är på det hela taget irrelevant, men det är den aktie som stigit mest i värde sedan inköp. Efter dessa följer Latour, Svolder och Eolus Vind. Lite senare i veckan kommer jag sammanfatta mitt portföljinnehav lite noggrannare.

MIN SPARKVOT ÄR RELATIVT HÖG NU. Eller den blev faktiskt 50% nu senast, och det är jättebra! Men däremot så tycker jag att summan inte blev så vansinnigt stor, eftersom jag har lägre inkomst just nu. Men det känns ändå rätt det här med att endast arbeta deltid, så jag tänker inte stressa upp mig över den saken just nu.

LITE NYA UTGIFTER HAR DYKT UPP OCKSÅ. Eller nej, vänta. Bara en utgift faktiskt. Men, som jag skrev tidigare är hon den sötaste i hela världen, och hon är utan tvekan värd varenda guldpeng som finns att uppbåda!
Man kan känna sig rik på kärlek också! När man sover sover man, och då sover man rejält...
<3

12 kommentarer:

 1. Vilken sötnöt! Vad är det för ras? Vi har en gammal Jack Russel gubbe som gärna ligger och drar sig på morgonen och lunchen och eftermiddagen och kvällen men däremellan är det full fart. Inte dåligt för en 12-åring. Det är svårt att inte smälta för allt är ju så gulligt, särskilt när de är valpar. Även om han är 12 så älskar jag att gosa med hans öron som är sammetslena! :o)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur!? :-)

   Det är en Staffordshire Bullterrier, och hon har precis som du säger ett sammetslent litet huvud med sammetslena öron! Hundar är underbara!

   Radera
 2. “Whoever said you can’t buy Happiness forgot little puppies.”
  ― Gene Hill

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stämmer, men jag har tidigare sagt "horses" i stället för "little puppies" :-).

   Radera
 3. Hon är så fin! Har ni kommit på ett namn nu? Jo, dom sover mycket! Våran är 4 mån nu och sover hela natten + 1-2 timmar på dagen. Visst är det kul med hund? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon heter Puma :-)

   Det är superkul med hund! Och jag tror bara det kommer bli roligare ju äldre de blir!

   Ha det fint!

   Radera
 4. Borde inte vara tillåtet att lägga upp bilder på hundvalpar, jag dreglar sönder tangentbordet. ;-) Så söt verkligen! Och grattis till att ha klarat av halva utbildningen, måste ändå kännas rätt gött!

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår vad du menar :-). Vi sitter ständigt och dreglar här hemma, även när hon bits så är hon söt <3.

   Ja, det känns bra med utbildningen, nu är det bara köra på!

   Radera
 5. Staffar! Vilken tjej ni har! Har en 11 månaders kille :) Så himla nöjd med rasen, även om vår aldrig varit speciellt lugn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hon är underbar!! Rasvalet är 100% rätt för oss, även om jag gillar många olika raser och hundar. Kul att du också har en :-).

   Radera
 6. Så fin!! Låter som underbara dagar och härligt på landet. Grymt jobbat med utbildningen och sparkvot etc. Det känns helt rätt planerat att jobba deltid och umgås med hund etc :)

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Kan bara hålla med :-). Det känns redan konstigt att vi har levt utan henne!

   Ja, det är underbara dagar just nu. Gör i princip ingenting, och älskar det utan dåligt samvete. Extra mysigt att dottern är här också. Vi gosar med hunden, leker, läser, bakar, plockar blåbär och kollar serier. Jag njuter!

   Tack detsamma!

   Radera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...