Ekonomiska mål

måndag 31 augusti 2020

Hufvudstaden igen

JAG FÖLJER MED INTRESSE ALLT som sker i Hufvudstaden. Det är ett sådant bra exempel för mig att försöka lära mig om ett bolag och dess aktie. Varför? Jo, jag bor i "hufvudstaden", alltså Stockholm. Därmed känner jag mycket väl till de fastigheter som Hufvudstaden äger, och vet vilka lägen de är positionerade i. Dessutom är jag ganska insatt i fastigheter generellt med bakgrund som fastighetsmäklare, förvaltare av kommersiella lokaler, byggnadsingenjör och exploateringsingenjör (med de utbildningarna skulle man kanske kunna tro att jag är närmare 60 va? Men det är jag inte! ;-)).

MED DET SAGT: Jag är lite mer insatt i problematiken kring fastigheter än vad jag är i mycket annat. Och det ska tilläggas - jag tror på Hufvudstaden, och tror att det är en bra investering för framtiden (OBS! Ingen köprekommendation, bara personliga tankar). Därför känner jag att det är väldigt intressant att läsa om ALLT som rör Hufvudstaden numera. Det är både rapporter, hemsidan, artiklar och forum av olika slag.

JAG HOPPAS ATT jag genom att sätta mig in i detta bolag kan applicera mina kunskaper vidare på andra bolag sedan. Ingen aning om det faktiskt kommer funka så, men varför inte? Nästa steg för mig gällande investeringar är nämligen att bli bättre på att tolka information. Idag kör jag ju mycket på "säkra kort" och magkänsla, och det funkar ju hyfsat. Men ska jag bli en bättre investerare vill jag kunna lite mer.

JUST NU HAR JAG DOCK inget torrt krut att investera. Annars skulle jag nog köpt fler Hufvudstaden idag när pengen var ca 107 kr/aktie. Ett tag var jag inte på att sälja av lite Eolus Vind där jag har gjort ordentlig vinst, men då gick kursen ner och jag blev tveksam. Antagligen kommer det nya chanser gällande Hufvudstaden ändå, för jag tror inte aktiekursen stiger i närtid.

LUNDBERGFÖRETAGEN dök också kraftigt då det kom fram att fastigheterna där var övervärderade. Ingen fara för mig ändå, jag har inte så många aktier och jag ligger fortfarande rejält plus. Men jag blev lite förvånad (men ändå inte) eftersom den aktien har tuffat på stadigt uppåt sedan jag köpte den.

I ÖVRIGT ÄR DET MEST äventyr med valp som står på mitt schema. Samt lite jobb då och då, och jag trivs riktigt bra på min arbetsplats! Det bästa av allt är att det verkar bli mer jobb framöver, inom samma företag, men med betydligt mer kvalificerade uppgifter. Tror det kan bli toppen (och jag kan ta med hunden!).

NU STÄNGER BÖRSEN STRAX, och jag ska kolla slutkursen för Hufvudstaden :-)
Ska kolla för en del övriga bolag också såklart...!Såhär vacker kan det vara, vår huvudstad!

2 kommentarer:

 1. Hej Louise. Måste säga att jag är imponerad över dina utbildningar :-) När jag läste hur välutbildad du är kom jag och tänka på en kille jag gick i skolan med. Han hade högsta betyg i allt när vi gick i högstadiet. Sedan såg jag inte röken av honom på nästan 20 år. Plötsligt såg jag ett foto på honom hos en pensionär jag var hem till. Det var hans farmor eller mormor. Det visade sig att han lärt sig 7 språk flytande. Han hade dessutom läst någon högskoleutbildning och jobbade idag på Riksbanken. Bara man har viljan kan man lyckas med mycket i livet. Gällande Lundbergs tycker jag investmentbolaget vart aningen dyrt den senaste tiden. Men de flesta investmentbolag står högt i kurs just nu. På lång sikt kommer troligtvis Lundbergs fortsätta prestera bra även om vi kanske ser en korrigering på kort sikt. Ett fantastiskt bolag helt enkelt.

  Önskar dig en trevlig vecka.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, önskar mer att jag kunde lagt alla år på något vettigt som gett mer betalt i stället :-). Men jag har alltid haft lätt för mig när det kommer till skola och utbildning, så därför pluggar jag ju typ konstant...Är även diplomerad equiterapeut samt har läst massor av juridik. Jorurnalistik har jag också kört ett par år. Och djurskydd förra året, samt den utbildning inom social omsorg som jag läser nu. Men är jag ekonomiskt fri? Nä, där har vi en bit kvar :-).

   Håller med om Lundbergs. Jag har funderat mycket på varför det stått sig så bra och bara fortsatt uppåt. Nu kom en dipp till sist, och det var kanske inte så konstigt ändå. Men han brukar ju ha huvudet på skaft herr Lundberg, så han kommer säkert igen!

   Tack detsamma Slimis!

   Mvh Louise

   Radera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...