Ekonomiska mål

torsdag 30 juli 2020

Snart är veckan över!

DET HAR JU GÅTT GANSKA BRA ÄNDÅ. Som det brukar göra när man bara tar en dag i taget. Börjar dock bli extremt trött, både fysiskt och psykiskt, men en dag till ska jag väl kunna stå ut innan jag får en helg på landet i goda vänners lag.

DET ÄR INTENSIVA DAGAR PÅ JOBBET. Det beror dels på att jag är ny, men också på verksamhetens inriktning. Det är förvisso semester, så många är lediga, men det är ändå en hel del nya människor att lära känna. Sedan ska man lära sig rutiner, var allt finns och vad allt heter. Lägg till ett antal lagar och regler också, så är soppan färdigkokt.

DET ÄR GANSKA MYCKET FYSISKT ARBETE OCKSÅ, och jag var lite orolig i början, med tanke på min höft. Men det har gått ganska bra, även om jag har lite ont på kvällarna. Vi promenerar ganska mycket och arbetar utomhus, men allt sker i lugnt tempo.

CHEFEN ÄR BRA! Nu tänkte jag vara elak och lägga till "kanske för att hon är tjej", men det vore orättvist. Jag har haft många bra manliga chefer också! Men hur som helst, min chef är en tjej och hon är bra. Rolig, jobbar hårt, bra energi och lite lagom ordning och reda. Hon ser liksom potentialen i varje människa och anpassar sig efter allas förmåga för att "toppa laget" som hon säger. Hon har redan planer för mig framöver, när jag vill börja arbeta lite mer längre fram. Det känns kul :-).

FÖR ÖVRIGT ÄR DET BARA ATT KÄMPA PÅ med de sista flyttbestyren. Varför är det alltid mer än man tror!? Lådor man glömt att tömma, frysen som ska frostas av, de sista strumporna i byrån att packa ner, tvättmedelsfacket som ser hemskt ut...Ja, ni fattar! Men jag kämpar på även ikväll (efter jag bloggat klart), och tänker positiva tankar om ett kallt glas vin i morgon. Kanske unnar jag mig ett litet aktieköp också, som belöning efter en tuff vecka.

HADE FÖRRESTEN TÄNKT TVÄTTA fönstren och balkongen idag. Men det spöregnar och åskar ute. Först blev jag irriterad, men sen tänkte jag om.
Kanske gör regnet jobbet åt mig?


Ett gammalt engelskt favorituttryck :-)6 kommentarer:

 1. Vad roligt att det går så bra på jobbet! :-D Jag kan själv uppleva att när jag haft enskilt samtal/avstämning med min chef, så får jag så mycket energi. För vi kommer verkligen igång och jag känner att hon "ser" mig. (Japp, det är också en hon!)

  Hoppas att du får koppla av lite i helgen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra chefer är så himla viktigt! Det genomsyrar hela arbetsplatsen, och trivs folk på jobbet så blir det ju en bra arbetsplats per automatik :-).

   Tack detsamma till dig!

   Radera
 2. Härligt att höra att jobbet går bra och att chefen är bra! Chefen är väldigt viktig. Kör hårt det sista innan helgen och njut sedan av ledighet!

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nu är jag hemma efter sista arbetsdagen för denna gång. Ska fixa klart i lgh, sen mot stan och en kall öl på vår kvarterskrog :-).

   Trevlig helg!

   Radera
 3. Hej,
  Jag förstår att du blir lätt trött med så mycket nytt på nya jobbet. Det låter som en bra chef. Tyvärr har jag haft mycket dåliga erfarenheter med ett par kvinnliga chefer här på mindre ort i Dalarna, men nu har jag en riktigt bra sådan. Guld värt!

  Jag vill tipsa dig om Gurkmeja. Jag har gått med kronisk värk i höften länge, länge men en dag gick jag in på Hälsokost affären i centrum och köpte Gurkmeja-kapslar. Nu är värken som bortblåst och för första gången på mycket länge lever jag smärtfri. Bara ett tips!

  Haha...precis! Regnet kan göra jobbet ät en. Så tänkte jag om bilen som behövde tvättas häromdagen.

  Kramen och ha en fin dag!

  Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset om Gurkmeja. Jag tror att det inte kommer vara svaret på mitt bekymmer, men det kan absolut vara värt att prova. Det får bli ett besök till hälsokosten helt enkelt :-).

   Kram!

   Radera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...