Ekonomiska mål

söndag 26 juli 2020

Stressad

TYVÄRR HAR JAG HAMNAT I EN TRÅKIG STRESS-SITUATION. Såhär mitt i sommar och semester, hur är det möjligt!? Jo, tyvärr händer det ibland, efter utbrändhet för ett par år sedan är jag extremt känslig för vissa situationer. Det handlar om när jag inte har kontroll, i alla fall inte så mycket kontroll som jag brukar, samtidigt som det blir lite mycket saker att ta tag i på en gång. Då kraschar jag lite.

JUST NU ÄR DET BARA MYCKET! Lägenheten ska rensas inför uthyrning, och det är mer saker än vad man kan tro. Jag jobbar dessutom heltid en vecka framåt, på ett extrajobb där jag är helt ny och inte känner att jag har kontroll över vad jag förväntas göra. På tisdag jobbar jag dessutom 10 timmar, vilket gör att jag inte kommer hinna städa något i lägenheten den kvällen.

VI HAR KÖPT HUNDBUR TILL HUNDEN, men det saknades tillbehör och vi måste få hjälp att montera den. Vi ska också få upp "valphagen", det vill säga hägna in tomten på landet så inte valpen kan smita när vi väl har hämtat hem den. I övrigt är vi ganska "valpklara", tack och lov!

VÄRST ÄR DOCK DEN ALLT VÄRRE SMÄRTAN I HÖFT/BEN. Jag har numera svårt att gå över huvud taget. I fredags fick jag äntligen kallelse till specialistkliniken som jag haft remiss till, men självklart fick jag en tid jag absolut inte kan ta. Så den måste ombokas, trots att jag verkligen behöver få hjälp så snart som möjligt. Det är väldigt energikrävande att ha ont. Tror också att vilan kommer bli lång för att bli helt frisk (9-18 månader enligt läkaren, om diagnosen fastställs av specialisten), och det stressar mig att inte kunna vara ute på de äventyr jag tänkt med hunden om några månader. Så hatar jag att inte kunna träna också. Ridningen påverkas också tyvärr.

GNÄLLIGT VÄRRE IDAG ALLTSÅ. Men det ska säkert ordna sig. Veckan som jag ska jobba kommer gå fort, och jag kommer säkert få i ordning lägenheten i tid. Sån´t brukar jag vara bra på, jag är trots allt en effektiv människa när jag sätter den sidan till!

PLUGGET FÅR VÄNTA LITE. Det är ingen brådska, och jag behöver inte kasta mig över varje ny uppgift som om livet hängde på det. Ändå stressar det mig lite att jag har tappat fart. Så typiskt mig!

JAG HAR INTE HAFT STENKOLL PÅ BÖRSEN i veckan, men ju mer Hufvudstaden sjunker, ju mer fyller jag på. I små doser. Senast köpte jag för 110,20/st, och kanske blir det ytterligare några stycken i veckan som kommer.

HOPPAS NI ANDRA HAR DET BRA!
Njut av sommaren!


Självporträtt juli 2020...

10 kommentarer:

  1. Puh, ibland kör det bara ihop sig! Förstår om det är frustrerande med smärtan, den går ju inte direkt att bocka av på en ToDo-list heller. Mycket handlar nog om att acceptera läget, inse att man får foga sig efter rådande situation och göra det bästa av de förutsättningar som finns. Ah klyschor, klyschor, klyschor - U gotta love'em! ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Fumlan! Jag får jobba på helt enkelt. Efter regn kommer solsken, eller hur? ;-)

      Radera
    2. Haha, men exakt! ;-) Fast nja, jobba på...mer ta en sak i taget och tillåta sig att sänka ribban (misstänker att du ställer höga krav på dig själv i vanliga fall)! :-)

      Radera
    3. Förstår vad du menar. Och ja, mina krav på mig själv blir nog smått orimliga ibland...Men jag jobbar verkligen just på att sänka ribban! Ett steg i taget ;-)

      Radera
  2. Att ha ont är verkligen energikrävande.
    Det är nu två ord kommer in; tålamod och långsiktighet.
    Med tålamod på lång sikt kommer det att bli bra.
    Försök att under tiden nu ta hjälp (be om hjälp) och skala bort allt som inte är nödvändigt...
    Hoppas att stressen sjunker snart.
    /C

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för de orden! Och det är lätt att hålla med, men ändå svårt att göra...Fast idag är det lite bättre. Jobbet gick bra, och chefen verkar sällsynt vettig! Bra början!

      Radera
  3. Mycket på en gång! Och vad har man en blog till om man inte får beklaga sig lite, speciellt om man har goda grunder.

    Min inställning när allt kör ihop sig är en sak i taget och sedan får det gå som det går. På sätt och vis kan det vara fint att ha en ursäkt att skippa saker. Ja, jag är antagligen en dålig människa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur!? :-)

      Jag håller med dig om "en sak i taget". Jag brukar också göra så, men det är mest INNAN jag ska in i en intensiv period som jag stressar upp mig och mår dåligt. När jag väl är inne i det, då känns det bättre. Som idag :-).

      Tror inte du är en dålig människa alls!

      Mvh Louise

      Radera
  4. Ta hand om dig! Hoppas du hinner att vila upp dig emellanåt, du har ju fullt upp hela tiden! Har ni fått datum på vovven? Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Nu är snart halva veckan över, så det är bara köra på ett par dagar till :).

      Ja, voven kommer nästa helg! Vi längtar!

      Kram!

      Radera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...