Ekonomiska mål

torsdag 9 april 2020

Vi har köpt lägenhet!

DE SENASTE DYGNEN HAR VARIT som ett maratonlopp gällande just bostadssökandet. Och precis som jag anat så blir saker aldrig riktigt som man tänkt sig, vindar blåser från olika håll och slagen kommer från sidan. Så kan det vara, men i alla fall: Vi har köpt lägenhet!

FÖR NÅGRA VECKOR SEDAN NU, precis när Corona dämpat bostadsmarknaden något, så var vi på en lägenhetsvisning. Vi kallar den för lägenhet A. Jag gillade verkligen den lägenheten. Det var egentligen inget särskilt med den, men den hade bra planlösning, balkong och gav en "skön känsla". Låg på första våningen, och hade morgonsol (som jag gillar, men sambon vill ha kvällssol). Min sambo gillade dock lägenheten i stort han också, men eftersom vi inte visste exakt vart marknaden skulle ta vägen så sa han:

"Fin lägenhet, men den skulle legat lite högre upp i huset och ha balkongen åt andra hållet. Då skulle jag typ kunnat tänka mig att köpa den för 200.000 under utgångspriset".

JUST DEN LÄGENHETEN (A) SÅLDES till utgångspriset (de fick bara ett bud), och vi glömde bort det hela och letade vidare. Fastnade för den lägenhet jag skrev om i förra inlägget, vi kallar den lägenhet B, en trea med renoveringsbehov men extremt låg avgift. Vi var med i en rätt segdragen budgivning där, när vi plötsligt häromdagen fick ett sms från den mäklare som sålde lägenheten A. Hon undrade om vi var intresserade av en annan lägenhet i samma hus som lägenhet A, på tredje våningen?

SJÄLVKLART ÅKTE VI DIT OCH KOLLADE. Detta får bli lägenhet C nu, så ni kan hänga med i svängarna. Lägenhet C var finare än lägenhet A. Två kvm större, finare badrum, låg på tredje våningen och hade balkong med kvällssol. Men hur hade säljarna tänkt kring priset? Vi ville ju inte betala ett överpris, och vi budade fortfarande på lägenhet B, med renoveringsbehovet.

SEDAN BLEV DET SÅ MÅNGA TURER att jag knappt kan hålla reda på det själv, men för att sammanfatta det hela så "vann" vi budgivningen på lägenhet B. Men säljaren tyckte budet var 500.000 för lågt och vägrade sälja - och så var det med det. Dock fortsatte vi med tuffa förhandlingar kring lägenhet C. Vi ville INTE betala mer eller ens lika mycket som vad lägenhet A sålts för (den i samma hus på våning ett).

VI VAR ISKALLA UTÅT, men nervösa inombords. Lägenheten hade ju inte varit ute på öppna marknaden, och anledningen till att säljarna ens var intresserade av att föra diskussion med oss kring våra lägre bud berodde helt enkelt på att vi kan flytta in precis när som helst och säljarna ville väldigt gärna köpa ett speciellt hus de kikat på, så de hade lite bråttom att komma till avslut.

SÅ EFTER TVÅ DAGAR MED FÖRRVIRRAT MÅNGA SAMTAL blev affären klar. Vårt bud hamnade 250.000 kronor under vad lägenhet A såldes för två veckor tidigare. Och precis som sambon önskat så låg den högre upp i huset och hade balkong åt andra hållet - den blev dessutom mer än 200.000 kronor billigare!

SÅ TILL SIST GJORDE VI EN BRA AFFÄR ÄNDÅ! Vem kunde trott det, när vi inte ens kom in på visningarna i januari och februari?

VI ÄR I ALLA FALL NÖJDA OCH GLADA! Med ganska snabb inflyttning kommer vi ändå välja att ha kvar min lägenhet över sommaren och hyra ut den till hösten. Dels för att min lägenhet ligger 25 meter från vattenkanten (trevligt på sommaren), och dels för att min dotter kommer bo hemma i juli - då har vi lite extra yta att tillgå.

JAG KÄNNER MIG HELT SLUT efter de senaste dygnen, och känner att påsken kommer ge välbehövlig vila. En lättnadskänsla har infunnit sig, och extra bra känns det att tänka på våra gemensamma boendekostnader till hösten som landar på ungefär 1.500:-/person.
FIRE, here I come!

Glad Påsk alla bloggvänner!

14 kommentarer:

 1. Grattis ! Oh vad roligt att läsa ! och så spännande :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad snällt av dig! Ja, det känns jättekul nu :-)

   Radera
 2. Grattis. Det blev ju jättebra till slut. Glad påsk./Hea

  SvaraRadera
 3. gratulerar! Snyggt jobbat!

  SvaraRadera
 4. Hej Louise!

  STORT GRATTIS!!!! Så fantastiskt kul att höra, är verkligen superglad för er skull.

  Njut och fira ordentligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Snällt av dig! Det ska vi :-)

   Radera
 5. Hej Louise.

  Kul att ni äntligen hittat ert drömboende. Att få det till ett bra pris är ju också ett plus i kanten. Hoppas ni kommer trivas riktigt bra i den nya lägenheten framöver.

  Önskar er en trevlig påsk.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Slimis! Ja, jag hoppas också vi ska trivas, men det tror jag nog...
   Ha det fint!

   Radera
 6. Vad roligt, stort grattis! Om jag uppfattar det rätt, är det den lägenheten som har renoveringsbehov? :D Vila upp er, det blir mycket jobb med flytt! Behöver du kartonglådor så finns det oftast gratis i mataffärer! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nope, inget renoveringsbehov på denna, bara flytta in :-)

   Radera
 7. Skojigt! Vad bra det verkar bli!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi tror och hoppas det såklart!

   Radera

Summering av årets utdelningar

NU HAR JAG BARA 185 KRONOR kvar att erhålla i utdelning, så det känns tryggt att göra en sammanställning av vad året har inneburit på utdeln...