Ekonomiska mål

måndag 2 mars 2020

A sign from above?


TROR NI PÅ ”TECKEN”? Att ni får svar på era funderingar på märkliga vis som inte känns som en slump (men som mycket väl kan vara det?). Då undrar jag vad ni säger om det som hände mig idag.

JAG SATT LITE DYSTERT och funderade över vad trevligt det vore att få en manikyr då mina naglar ser mindre roliga ut för stunden. Jag har som vana att sköta dem själv och har varit rätt noga med den saken, men nu är de trasiga och jobbiga och jag funderade alltså på hur skönt det varit om man kunde få gå till en salong, och bara hux-flux så är saken biff liksom.

JUST NÄR JAG FUNDERADE som bäst på detta oerhört viktiga ämne så skulle jag samtidigt logga in för att betala en räkning på nätet. När jag öppnar bankappen och kollar saldot så ser jag, till min förvåning, en insättning på mitt konto om nästan 46.000:-!

KAN DET HA VARIT TECKNET FRÅN OVAN? Varsågod Louise, ta nu de pengar du behöver och boka en tid på en nagelsalong? För jag visste banne mig inte var dessa pengar kom från, och noteringen var otydlig med bara mina initialer.

HMM…lön från tidigare arbetsgivare hade jag redan fått, och även från nuvarande. Förvisso väntade jag på utbetalning av tre semesterdagar som jag hade innestående, men nja…knappast till ett värde om 46.000:-.

MEN VET NI VAD? Det visade sig att jag liksom hade glömt de innestående semesterdagarna för i ÅR, de stod nämligen inte med på lönebeskedet utan fylls ju på i månadsbrytningen mars/april. Så det var ju nästan ett helt års semesterdagar som jag HELT MISSAT! PLUS de tre som jag kände till då.

FÖR ATT VARA SJUKT NOGA med min ekonomi så har jag tydligen extremt dålig koll (*skäms*). Men glad som en lärka blev jag minsann, 46.000:- som en bonus liksom, hur ofta händer det? I Coronatider och allt!?

SÅ KAN DET GÅ! Känner mig lycklig och rik, och dagen är extra bra då min prinsessa är hemma för sportlov. Det skulle kunna bli så att jag bjuder henne på lunch i morgon till och med :-).

MEN BOKADE JAG DÅ NÅGON TID PÅ NAGELSALONGEN, i helt motsatt FIRE-anda? Nä, tänk det gjorde jag inte! 
Men jag köpte aktier :-).


Fri tolkning råder.

8 kommentarer:

 1. haha...underbart ! och såklart du köpte aktier ! oh vad kul det hade varit med 46 000 kr extra att handla för !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt kul :-). Men jag har inte handlat för allt ännu, inväntar bra lägen nu!

   Radera
 2. Det var inget dåligt tillskott i dessa tider, 46000!! Du får berätta sen vad du köpte för pengarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp! Har inte investerat allt ännu, men fyllde på i ISK så jag ha pengar när det blir läge. Har märkt att jag gärna vill ha en sådär 20.000 i kassa, annars blir jag bara sur om jag missar ett bra köptillfälle genom att inte ha pengar...

   Radera
 3. Det är precis det jag jobbar med dagligen. Svarar på semesterfrågor, avslut, sparade/intjänade och årets semesterdagar bland annat :) Vad glad jag blir för din skull! Jag själv väntar på tills jag slutar, då får jag mina intjänade dagar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den pucken hade inte du missat :-)

   Radera
 4. Underbart! Det blir många fina aktieköp det och hoppas du också unnar dig själv något trevligt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja...något litet kanske det blir :-)

   Radera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...