Ekonomiska mål

onsdag 12 februari 2020

Hektiska dagar

JAG ÅNGRADE MITT SPONTANA INKÖP av ICA-gruppen och sålde mina aktier direkt igen, till en förlust av ett par hundralappar. Kanske var det riktigt bra ändå, för aktiekursen fortsätter sjunka, och idag kunde jag köpa en post för 397:- styck i stället för 414:- som jag betalade förra veckan. Det är bara 50 aktier, men om kursen fortsätter ner köper jag nog lite fler. Axfood har legat lite stabilare, och där har jag ökat något och köpte en näve idag igen för 193,70:-.

SDIPTECH rusar upp som en raket, och såklart ångrar jag att jag inte köpte fler aktier då för några veckor sedan när jag tyckte det var dyrt med 78:- styck. Idag ligger aktien på 112:-. Men det är lätt att vara efterklok, och man kan faktiskt inte äga allt man skulle vilja här i värden.

I ÖVRIGT JOBBAR PENGAMASKINEN på riktigt bra, och allt eftersom kassan minskar så kommer den få arbeta mer och mer självständigt utan min extrema övervakning. Jag ska ju börja på nytt jobb nu och kommer ändå inte ha tid till att bevaka aktiekurser varje dag. Det är bara små justeringar som jag vill göra innan jag känner att den är monterad precis så som jag vill ha den.

DET HAR VARIT HEKTISKA veckor på jobbet med att avsluta vissa saker och försöka överlämna annat till kollegorna. Det är svårare än man tror, och särskilt på vår arbetsplats där man ofta förundras över hur dumt allting är uppbyggt. Hur ska man kunna lära någon annan när man knappt  själv förstår varför man gör vissa saker? Men jag gör mitt bästa, mer än så kan jag inte göra - och sedan blir det ju inte mitt problem längre.

DET BÖRJAR BLI LJUSARE UTE NU! Jag har just varit ute på en ridtur i skogen, och det är fortfarande ljust klockan 17. Vansinnigt skönt, även om det just idag regnade mer än vad som uppskattades av både mig och pållen.
Men snart är våren här på riktigt, och precis som varje år så längtar jag massor!Inom kort i en trädgård nära dig...

6 kommentarer:

 1. Jag har ICA på bevakning och tycker priset ser mer och mer attraktivt ut. 380 kommer vi nå tror jag.

  Härligt med sol, det väntar vi också på, nu är det blås och regn...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hamnar det runt 375-380 kommer jag köpa lite mer :-)

   Radera
 2. Härligt att höra att pengamaskinen jobbar på fint, det är verkligen riktigt bra drag på börsen nu! :) Hur stor del av portföljen utgör kassan nu? Låter underbart med ridtur i skogen! Hoppas att avslutningen på jobbet går bra och att också rehaben går i rätt riktning så du snart är i löparspåret igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är kassan ca en sjundedel...och det känns helt ok! Lite kvar att justera/fylla på med, eller som extra krut om det blir köpläge i något specifikt bolag :-),

   Med rehaben går det framåt, men mitt vänstra ben spökar något helt galet! Domnar bort rätt ofta, så jag har svårt att köra bil till exempel. Hoppas det löser sig, ser ju fram emot löpning till våren!

   Radera
 3. Valde du att skälla på dig själv för ICA?

  Det är svårt att sluta på ett jobb man bryr sig om. Man hinner aldrig slutföra allt som man vill. :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, jag skällde på mig själv :-D.

   Nä, det är så sant! Bara släppa och gå vidare ändå...

   Radera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...