Ekonomiska mål

tisdag 4 februari 2020

Ekonomifokus igen


NU NÄR JOBBET ÄR FIXAT är det dags att fokusera lite extra på det ekonomiska igen. De kommande månaderna kommer bli otroligt sköna eftersom vi blir två som delar på boende och hushållskostnader, men det känner jag inte av ännu. Januari har hittills medfört en hel del utgifter, bland annat ett avloppsbekymmer i köket som fick avhjälpas av proffs och dryga 2000 kronor. Dessutom kostar min rehab massor av pengar, och hästen skulle ha sin årliga spruta. Så sparkvoten blev lägre än vanligt, endast ca 12%. Men som sagt, räknar med 50% fr.o.m. mars och framåt, så det finns ett ljus i tunneln!

BÖRSEN RUSAR PÅ, och det känns löjligt att avkastningen vida överträffar min lön per dag just nu. Självklart kommer det inte vara för evigt, men lite lycklig blir man ju av alla blå siffror och kommande utdelningar. Jag som räknat med 8.000:- i utdelningar i år inser nu att det kommer bli närmare 10.000:-. Detta beror mycket på extrautdelning från BillerudKorsnäs och dessutom har jag köpt lite fler aktier i Investor.

EOLUS VIND fortsätter uppåt, och det börjar nästan kännas löjligt med kurser över 160:-. Vi får se hur länge den framgångssagan håller i sig, men jag gillar bolaget och tror på dem långsiktigt. Även mina nyare innehav Sdiptech och Nobina går fint, medan Resurs har fallit lite. Inget att oroa sig för, men jag funderar ändå på att hoppa av Resurs så småningom. Jag vill kunna ha en bra magkänsla kring de bolag jag investerar i, och jag käner inte riktigt så gällande Resurs. (Samma känsla hade jag med Swedbank som jag ägde tidigare, sålde av hela innehavet och köpte SEB i dippen i stället).

JAG HAR JU OCKSÅ AVSATT en mindre peng (10.000:-) i en lek/trading-portfölj. Tyvärr har jag inte hunnit leka så mycket som jag önskat där, men jag har köpt ett par förhoppningsbolag som har varit volatila av och till. Kan inte säga att jag vet hur det kommer gå, men går det åt skogen så förlorar jag inte så vansinnigt mycket pengar i alla fall. Dessutom har jag väl lärt mig någonting också kan man tänka :-).

DE KÖP SOM GJORTS PÅ SENARE TID är småtrista påfyllnadsköp, några i Investor (som vanligt) och några i SCA (där aktiekursen nu börjat stiga igen). Kan ha blivit 10 till Xact Högutdelande också.

JUST NU SER FÖRDELNINGEN UT SOM FÖLJER I MIN VANLIGA PORTFÖLJ:

JAG HAR EN DEL KASSA KVAR utanför Avanza också. Kanske kan de användas efter maj, när kurserna börjar gå ner igen? Ni vet "sell in may, stay away"? Nu kan man såklart inte veta om det blir så i år igen, men OM det blir så har jag lite torrt krut i plånboken i alla fall.

FÖR ÖVRIGT ÄR DET INTE MÅNGA DAGAR kvar på jobbet nu. Jag gör det jag måste för att inte lämna en massa skräp till kollegorna, men jag jobbar inte ihjäl mig.
Man får ju spara på energin till det nya jobbet :-)En extra paus emellanåt har väl inte skadat någon...?


8 kommentarer:

 1. Hej där! Läser din blogg regelbundet och uppskattar den mycket trots att jag är "hästlös" :-). Jag har också börjat fundera på att prova på trading men tycker det är så himla svårt. Du skulle inte kunna göra ett inlägg av det? Hur börjar man, (började du), vad ska man tänka på (hur tänker du), hur hittar du volatila aktier etc, etc. Även om du kanske tycker att du precis börjat med detta så tror jag ändå att fler än jag skulle uppskatta ett inlägg baserat med det du gjort fram till nu. Vill också tacka för en inspirerande blogg och hoppas ditt nya jobb blir kanon!/ snart fri

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Stort tack för din kommentar, det är sån´t man blir glad av! Jag kan absolut sammanställa ett inlägg om mina tradingtankar framöver. Återkommer!

   Mvh Louise

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
   1) Love Spells
   2) Förlorade kärleksformer
   3) Stoppa skilsmässa
   4) Äktenskapstavlar
   5) Graviditetsförtrollning
   6) Breakup Spells
   7) Döden
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Finns det någonstans där jag kan se hela din aktieportfölj? Verkar som att vi har många liknande bolag och även samma utdelning för 2020! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag gör ett inlägg om det snart. Ev kan jag presentera mina innehav i en speciell flik också framöver :-).

   Mvh Louise

   Radera
 3. Härligt att nuvarande jobb börjar närma sig slutet, får du någon ledighet emellan jobben?

  Kul att avkastningen från investeringarna överstiger lönen, blått är en favoritfärg :) Lite bättre momentum (just nu) idag iaf för Resurs men överlag är det inte någon av marknadens favoritaktier just nu.. Ska skriva om bolaget imorgon men så länge verksamheten fortsätter utvecklas väl är jag nöjd ändå :)

  Trevlig onsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har precis tid med ett föräldramöte emellan det gamla och det nya jobbet. Eftersom min dotter befinner sig 130 mil bort så tar det nämligen sisådär 3 dygn :-).

   Ja, det ska bli spännande att få läsa vad du skriver om Resurs. Vet inte riktigt varför jag inte har en bra magkänsla kring dem?

   Trevlig onsdag du också!

   /Louise

   Radera
 4. Grattis till det nya jobbet - hoppas att det kommer att gå bra för dig.
  För ett par år sedan var jag riktigt nära att köpa Eulos vind i dippen men efter att ha läst på om vindkraft ordentligt och landat i slutsatsen att vindkraftverken är för dyra samt att det var en del andra problem.

  Därefter sköt kusrsen såklart och nu sitter man här och tittar på ATH efte ATH, typiskt!

  Tycker du har en bra blogg och tänker lägga till dig på min länklista, är du intresserad av ett länkbyte?

  Hälsningar drommaren!

  SvaraRadera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...