Ekonomiska mål

torsdag 30 januari 2020

Jag har fått jobb!


NU ÄR DET KLART! Jag har fått anställning hos Golfklubben (som inte alls sysslar med golf) med start i omedelbar anslutning till att jag lämnar mitt nuvarande jobb!

DET VAR ALLTSÅ EN TREVLIG LUNCH IGÅR. God mat och trevligt samtal. Jag gillar mina nya kollegor. Vi redde ut de missförstånd som varit föremål för min misstro under tisdagen och jag fick ett konkret erbjudande att ta ställning till.

LÖNEN är helt okej, ungefär tusenlappen mer än idag. Men det bästa är att jag har lyckats förhandla mig till hela SJU veckors semester! Som ni säkert förstår och håller med om, så är frihet och tid minst lika viktig som lönen. Eller ja, mer än så faktiskt!

KARRIÄRMÄSSIGT ÄR DET ETT KLIV UPPÅT, även om det inte är viktigt. Stort kontor, frihet under ansvar, företagskort och grejer. Bra så. Dessutom bara ca 5 km från stan, vilket innebär att jag kommer kunna cykla. Hej då bilen! (Kanske).

NACKDELAR DÅ? Jag vet inte. Kanske blir jag lite ensam då vi bara är 5 stycken i staben där jag jobbar, och övriga reser ganska mycket. Vi får se!

SKÖNT? Ja, såklart :-).

FÖR ÖVRIGT så är ju både Eolus Vind och BillerudKorsnäs så oerhört värdefulla bekanstskaper just nu. Eolus fortsätter uppåt och utdelningen trillar in på kontot i morgon. BillerudKorsnäs har ökat rejält efter rapporten och föreslår en extrautdelning till aktieägarna. Jo jag tackar – det går bra nu!

DET FATTAS BARA EN LÄGENHET.
Men den kommer nog snart, den också :-)Happy days!

17 kommentarer:

 1. Riktigt härligt att läsa!! Grattis Louise. And may the force be with you...always!

  // Atlas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, stort tack! Vad glad jag blir :-).

   Radera
 2. Grattis! KUL! Snyggt jobbat med semestern!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar ödmjukast :). Ja, semestern känns guld! Dock blir det ju inte riktigt så lyxigt år ett, då har jag ju inte jobbat in så mycket. Men framöver så blir det toppen!

   Radera
 3. Stort grattis! Så kul med nytt jobb och bra villkor :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, jag hoppas verkligen det ska bli bra :-)

   Radera
 4. Grattis! Väldigt vad det svänger på ett bra sätt just nu!

  Visste inte ens att det var möjligt att få 7 veckors semester. Hoppas att jag aldrig hamnar i en förhandling mot dig. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller hur? Mitt liv är volatilt ;-)

   Avtalsförhandling kommer faktiskt vara en stor del av mitt kommande jobb :-). Och rätt ska vara rätt - det är sex veckors semester och i tillägg 5 dagars arbetstidsförkortning. Men resultatet blir ju det samma, bortsett en vecka då jag inte får semesterersättning.

   Radera
 5. oh vad kul ! grattis ! 7 veckors semester låter toppen :)

  SvaraRadera
 6. Stort grattis till det nya jobbet och grymt bra förhandlat :D

  /Hon

  https://utbrytningen.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kan säga så, men sanningen är att det var ganska lättförhandlat :-).

   Stort tack och trevlig helg!

   Radera
 7. STORT GRATTIS!! Det låter toppen, är verkligen superglad för din skull!!
  Ha en fantastiskt helg och hoppas ni hittar något bra på visningarna imorgon :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättetack :-). Gulligt av dig! Tyvärr gav visningarna inte så mycket den här helgen, men det ska nog lösa sig framöver!

   Radera
 8. Grattis till det nya jobbet!

  7 veckors semester låter riktigt flådigt. Låter som du bytt upp dig över hela linjen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Tja, möjligen ett snäpp upp, men egentligen spelar det ingen roll. Jag hoppas bara att jag kommer att trivas! För gör jag det så kan ju njuta av mina sju veckor kommande år :-).

   Radera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...