Ekonomiska mål

måndag 13 januari 2020

Uppdatering small

DET KÄNNS SOM JAG BÖR UPPDATERA er lite om vad som händer i mitt liv med jobb, bostad och vad annat som nu "hänger löst". Det är dock inga revolutionerande nyheter på någon front.

MIN INTERVJU FÖRRA VECKAN gick bra tror jag. Det kändes avslappnat och samtalet flöt på i nästan 90 minuter, vilket jag tycker är ganska lång tid. Jag fick beskedet när jag gick att de fortfarande tyckte jag var en lämplig kandidat och att de skulle höra av sig. Det har inte skett ännu, men det är också bara två arbetsdagar som förflutit sedan jag var där. Lite tålamod får vara på sin plats, men det är nu inte min starka sida...

JAG SKA PÅ EN TILL INTERVJU PÅ ONSDAG. Ett helt annat företag i en helt annan bransch. Tjänsten är "mer kvalificerad" än den andra jag sökt, men å andra sidan är jag inte säker på att jag vill gå åt det hållet. Dessutom är jag inte säker på om jag vill arbeta i den branschen, även om företaget verkar trevligt. Äh, vad vet jag? Jag går dit och hör efter vad det handlar om. Man kan ju bli överraskad :-).

TRÄNINGEN GÅR DÅLIGT. Fast ridningen går bra! Jag har börjat rida och träna en kompis häst, och den är väldigt annorlunda mot min egen. Det i sin tur gör att ridningen utvecklas, och det är väldigt nyttigt! I övrigt är det fortfarande långa promenader och väldigt korta löppass - helt utan energi. Vet inte vad som hänt där, har bara ingen lust! Blä! Fast i övrigt mår jag bra. Känner mig lugnare än på länge, och tror det är vetskapen om att det nuvarande jobbet snart är över som hjälper till med den saken.

NÅGON BOSTAD HAR VI INTE HITTAT. Men precis som förväntat har utbudet exploderat, och nästa helg är det sex visningar för oss att gå på, varav tre är extra intressanta. Gissar att det kommer fler till helgen därpå också, så det ska nog finnas hopp!

BÖRSEN RUSAR VIDARE UPPÅT. Både Eolus och Nobina har haft bra medvind, och Nobina låg på börsens vinnarlista idag. Har satt mig in lite mer i bolaget och gillar vad jag läser och hör. Jag har bara en startposition än så länge, men vi får se om jag köper mer så småningom.

SCA GICK NER DÄREMOT. Då det gjort så några dagar på raken så köpte jag några aktier där idag för 93,60 stycket. Tror på bolaget på sikt, och det är definitivt en långsiktig placering jag har tänkt mig där.

JA, DET VAR DEN LILLA UPPDATERINGEN.
Mer spännande är det inte just nu.Hur sanningsenlig ska man vara på en intervju?

8 kommentarer:

 1. Hej Louise.

  Lycka till på din jobb intervju på Onsdag. Förövrigt låter det verkligen spännande med så många visningar. Jag hoppas ni hittar ert drömboende :D Håller även tummarna för din investering i SCA. Det känns som ett tryggt alternativ på längre sikt då skogen alltid växer oavsett konjunktur :-)

  Ha en bra dag.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska göra mitt bästa så får vi se hur långt det räcker :-)

   Ja, tror också på skogen i längden!

   Tack för din kommentar och må så gott!

   //Louise

   Radera
 2. Alltid roligt att följa dig! Är inte hästridningen en sport? När jag red sist hade jag ont överallt :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, ridning är en sport och en ganska tuff sådan. Men för mig är den formen av träning vardag, så jag försöker ju även löpträna. Det är den delen som går lite sämre just nu...

   Tack för snälla ord!

   //Louise

   Radera
 3. Många spännande saker! Håller tummarna för att du hittar såväl drömboende som att du får det jobb du vill ha och förtjänar. Kul med Nobina, bra tajming du hade där!

  Hoppas energin i löpningen kommer tillbaka snart. Promenader är också riktigt fint och instämmer även med föregående talare om att ridning (i min värld) är väldigt bra träning.

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är spännande, men även en smula frustrerande att befinna sig i ett vakum och inte veta ....Men tids nog kommer allt reda upp sig såklart!

   Ja, jag är glad att jag har stallet och ridningen. Det är mycket varierad träning i ett stall, man släpar hö, spån och halm, sopar, lyfter grejor, går, bygger hinder och så själva ridningen såklart :-)

   Radera
 4. Jag köpte idag Sca, faktiskt innan jag gick in idag och läste att du nyligen också gjort det. Kul med aktier!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, vad roligt! Du som snart äger skog själv och allt, spännande!

   Radera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...