Ekonomiska mål

torsdag 16 januari 2020

Shopaholic?

JO TACK, de senaste dagarna har jag allt tryckt på köpknappen vid ett flertal tillfällen! Det är lite roligt efter så lång tid av velande, och nu har jag både fyllt på befintliga innehav och plockat in ett par nya.

PÅFYLLNAD HAR SKETT I:


 • SCA (igen). En viss nedgång fortsätter, och jag köper fler poster. Senast för 91,60:-
 • Investor (igen). Endast 5 stycken, men det känns alltid bra att fylla på i basinnehaven.
 • Xact Hög. Lite som ovan, känns bra att plocka in några andelar då och då.


SÅ HAR DET TILLKOMMIT NYTT! Vad? Jo, efter mycket funderande:


 • Sdiptech B. Har köpt 50 aktier till kusen 78,00:-. Denna aktie har jag varit sugen på en längre tid, men väntat på en nedgång. Den verkar dock inte komma, och i dag är priset 80,00:-. Jag gillar filosofin och har en del insyn i bolaget, vilket gör det hela extra kul!
 • Resurs Holding. Det var inte riktigt meningen, men eftersom kursen sjunkit lade jag en köporder på 57,00:- som gick igenom idag. Just i skrivande stund är kursen 57,90:-

DET INNEBÄR ATT JAG NU HAR TOTALT 14 BOLAG I PORTFÖLJEN. Dessutom 5 olika fonder (globala indexfonder, en räntefond, en Asienfond och Spiltan Investmentbolag), samt en börshandlad fond (Xact Hög).

FÖR STUNDEN VILL JAG FAKTISKT INTE ÄGA FLER BOLAG! Jag tycker det är viktigt att ha koll på de jag redan har, och kan just nu inte lägga tid på fler. Nobina är ju också ganska ny i min portfölj (än så länge en bra affär), så nu vill jag verkligen fokusera på att "lära känna" mina nya kompisar. 

JAG VAR NÄRA ATT KÖPA KINDRED EFTER RASET IGÅR (förrgår?) också, men lyckades avstå och hålla min strategi om att inte äga spelbolag. Känns bra just nu, och jag måste verkligen träna på att följa min egen valda strategi.

ÖVRIG UPPDATERING FÅR NI VÄNTA PÅ!
Men intervjun igår gick riktigt bra!


Shopaholic på börsen?

7 kommentarer:

 1. Grattis till en bra intervju! Hoppas det går som du vill!

  Känner igen mig med försöken att hålla ner antalet bolag. Tyvärr så ynglar mina bolag av sig. Atlas Copco delades i två bolag, NCC delades i två bolag, Dow delades i tre bolag. Skräp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, då är det ju svårt att inte få fler :D.

   (Skräp är för övrigt ett roligt ord :-))

   Radera
 2. Håller med dig, runt 10 bolag räcker. Vad roligt med intervju!Håller tummarna!"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag är glad att jag får respons på ansökningarna och att jag får gå på intervjuer - tänk om jag bara visste vad jag skulle vilja göra också!

   :-)

   Radera
  2. Känner mig likadant :) Jag går på intervjuer men får ingen napp... det gäller att inte ge upp.

   Radera
 3. Spännande köp! Resurs är mitt tredje största innehav så de gillar jag lite extra. Hoppas vi kan få se en Louise-effekt på Resurs i linje med vad vi fick se i Nobina :)

  Superglad att höra att intervjun gick bra, håller tummarna för att den fortsatta processen går lika bra!

  SvaraRadera
 4. Ja, kan vi inte mynta det uttrycket, Louise-effekten? Det betyder alltså att så fort jag köper en aktie så stiger kursen! :-)

  Tack, får troligen någon form av besked nästa vecka!

  SvaraRadera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...