Ekonomiska mål

fredag 10 januari 2020

Tre roliga


I JULAS VILLE JAG JU VÄCKA DOTTERNS AKTIEINTRESSE och gick därför med i en del nybörjarforum på sociala media. Jag tänkte visa min dotter och föra lite diskussioner med henne kring det som skrevs. (Jag vill inte påstå att jag nådde fram till henne i den omfattning jag önskat, men man måste ju i alla fall försöka). Anyhow, eftersom forumen är på en extremt ”låg” nivå så tänkte jag gå ur dessa grupper igen, men när jag häromdagen skulle sätta den planen i verket så fastnade jag vid en del nya inlägg.

DET ÄR ÄNDÅ LITE ROLIGT, så jag måste få dela med mig av dem här. Menar inte att på något sätt håna eller hänga ut de som inte kan så mycket om aktiehandel och börsen, och det är klart man måste få fråga efter förmåga. Men jag ger här tre exempel ur verkligheten, så får ni själva skapa er en uppfattning huruvida det är roligt eller ej.

  1. ”Jag är nybörjare på det här med aktier, och skulle köpa mina första igår. Eftersom jag vill ha så många som möjligt köpte jag den billigaste”
  2. ”Jag har förstått att det är viktigt att handla med stabila aktier (stabila över tid), så jag köpte bolaget X. Aktiekursen har inte rört sig alls på sex månader, så det bör väl vara bra?”
  3. ”Jag ska investera 1000 kronor. Är det bäst att köpa 1000 aktier för 1 krona, eller 1 aktie för 1000 kronor?”


FÖRLÅT! MEN DETTA VÄCKER SÅ MÅNGA IRONISKA KOMMENTARER i mitt huvud att jag helt enkelt inte kommer ge några alls här. Men jag tror faktiskt inte jag behöver vara med i nybörjarforum längre, och det kan ju åtminstone kännas skönt att jag ändå är ett trappsteg över basic-nivån.
Tror dessutom inte det är rätt forum för dottern heller...


Klart det inte är lätt! Men man behöver ju inte göra det svårare än vad det är...

8 kommentarer:

  1. Låter snarare som att du kan vara kvar där som mentor.

    Det drar i mungiporna, men har vi inte alla varit där någon gång? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltså jo...alla är barn i början. Men lite sunt förnuft bör ju råda också...?

      :-)

      Radera
  2. Haha, det är svårt att förstå om folk trollar eller är seriösa. Men Amnode verkar vara en aktie att satsa på om man vill ha många aktier ;D
    https://www.avanza.se/aktier/om-aktien.html/154807/amnode

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha! Ja, man kanske skulle ändra strategi ;)

      Radera
  3. Hahaha! Så många som möjligt! Den var bra! Ärligt talat så borde dom inte köpa aktier om de inte vet grunderna. All info finns ju på Avanza, varför läser man inte det? Är det inte bättre du berättar för dottern själv eller visar en bra youtube video?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det verkar livsfarligt för vissa att investera på börsen!

      Jo, självklart försöker jag själv lära dottern, men ibland vill man inte lyssna bara på mamma :-)

      Radera
  4. Jag skrattar med dom. Det är helt enkelt inte alltid så lätt och alla måste få börja någonstans. Du kanske skulle vara kvar och sprida lite visdom ändå? Tack för ett gott skratt! ^_^

    https://utbrytningen.blogspot.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha, jag skulle inte veta var jag skulle börja...:-)

      Radera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...