Ekonomiska mål

onsdag 8 januari 2020

Äntligen röda siffror!

ÄNTLIGEN DIPPADE BÖRSEN EN SMULA! Kan man säga så!? :-) Jag tyckte i alla fall att det möjliggjorde för mig att småköpa lite i befintliga bolag, så det blev 3 Investor och 10 Xact Högutdelande. Håller även koll på SCA som dömts till böter i Chile.

TYDLIGEN ÄR DET PÅ GRUND AV EN KARTELLBILDNING tillsammans med en lokal konkurrent. SCA hävdar att det var den lokala konkurrenten som "övertalade" SCA att gå med i denna kartell, men det låter ju en smula blåögt. Hur som helst så utdöms böter på ca 140 miljoner, och kursen var som mest ner 2,2% på morgonen.

SCA ÄR MITT SJÄTTE STÖRSTA INNEHAV, och om kursen skulle fortsatt neråt hade jag kanske köpt några fler aktier. I skrivande stund är dock kursen på väg upp igen, så vi får se vad som händer framöver.

IMORGON ÄR DET DAGS FÖR EN JOBBINTERVJU! Bolaget är faktiskt inom finans- och värdepappersbranschen, men innan jag sökte jobbet där hade jag aldrig hört talas om det. Ska bli väldigt intressant att få mer information. För ovanlighetens skull är intervjun förlagd till kvällstid (eller sen eftermiddag), och det är ju tacksamt när man har ett annat arbete som fortfarande ska skötas.

JAG HAR DOCK LÄRT MIG att det där med intervjuer kan resultera lite i vad som helst. Eller ingenting. Kanske får man en dålig känsla på plats, kanske söker de något helt annat än vad man själv kan erbjuda. Kanske rinner det ut i sanden eller kanske har man helt olika åsikter om lön. Men det är ju bara att hoppas på det bästa och springa på så många intervjuer som möjligt.

INGEN NY LÄGENHET I SIKTE ÄNNU. Min blivande sambo trivs dock lite för bra i min lägenhet och skojade lite smått om att vi kanske kan bo där till hösten. Det är dock inte aktuellt av logistiska skäl, men skönt ändå att man har ett ställe man trivs på i glappet mellan två boenden.

LÖPNINGEN GÅR DÅLIGT. Kroppen protesterar, och jag har smärta som flyttar runt mellan ländrygg, höfter och baksida lår. Det är inget nytt, jag har haft så rätt länge, men nu är det värre än vanligt. Det gör att jag bara springer futtiga kilometrar för att "känna på", och sedan promenerar jag. Har en del rehab-övningar som jag får ta tag i, men det tar emot just nu. Bättring!

IDAG ÄR I ALLA FALL MIN LEDIGA DAG i veckan, och jag ska ut på en längre ridtur med en vän. Hur trevligt? Det sägs att det ska bli 10 grader och sol efter klockan 13 :-).
Skönt - men konstigt.En vanlig onsdag i januari?7 kommentarer:

 1. Ja, det är 10 grader även här :) Helt sjukt! Mitt i vintern! Lycka till på intervjun! Håller tummarna! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håll dem hårt :-)

   Dessvärre har jag fått riktigt ont i halsen, hoppas kunna prata ordentligt i morgon!

   Radera
 2. Hehe, det var en fin ursäkt av SCA :) Vad spännande med jobbintervju, det kommer gå galant!

  Tråkigt med skadekänningar :( Hoppas att det hjälper med rehabövningarna och att du snart kan springa utan smärta igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur!? Alltid är det någon annans fel...:-)

   Ja, vi får hoppas det flyter på i morgon. Är rätt van med intervjuer numera, och sällan nervös. Men det beror ju mycket på vilken person man har framför sig också, om personkemin finns är det lättare!

   Börjar bli förkyld och har halsont. Ett par dagars vila, sedan PW:s och ordentliga rehab-övningar. Hoppas det kan hjälpa!

   Radera
 3. Tråkigt med förkylningen :( Hoppas skadekänningarna hinner läka under tiden så rehabövningarna övergår till att bli prehab :) Krya!

  SvaraRadera
 4. Hej. ang din smärta och löpningen kolla på optimum-metoden.se. kanske också lyssna på denna podd http://4health.se/?s=markus+greus
  Lycka till.

  SvaraRadera

Summering av årets utdelningar

NU HAR JAG BARA 185 KRONOR kvar att erhålla i utdelning, så det känns tryggt att göra en sammanställning av vad året har inneburit på utdeln...