Ekonomiska mål

fredag 17 januari 2020

School´s out!

JAG HAR HAFT MIN SISTA TENTA NU och därmed kan jag meddela att jag är färdig med mina två högskolekurser jag läst parallellt med mitt arbete under hösten. Det är totalt 15 högskolepoäng som lagts till mina övriga poäng inom diverse områden, och det känns otroligt skönt att kunna släppa fokus på studier. Dock har det varit roliga och lärorika kurser, och i ärlighetens namn har det gått ganska enkelt att kombinera 80% arbete och 50% studier. Jag har alltid haft lätt för mig när det kommer till plugg, och när det är roliga ämnen underlättar det såklart ännu mer.

TENTAN VAR BETYDLIGT LÄTTARE än jag förutspått dessutom! En del tester under hösten har varit ganska knepiga, och det är lagar, förordningar, förarbeten och rättspraxis som man behövt sätta sig in i. Så jag blev minst sagt förvånad när tentan bara bestod av flervalsfrågor och inte en endaste "skriva-själv-fråga". Dessutom var tiden satt till fem timmar, så jag körde ut sambon klockan åtta i morse för att kunna komma igång så tidigt som möjligt. Sen var jag klar 09.05 :-).

JAG ÄR GANSKA ÖVERTYGAD om att jag klarat den. 60% rätt krävdes för godkänt, och 80% för väl godkänt, och jag kan max se en fråga som skulle kunnat blivit fel. Man kan ju aldrig vara helt säker förrän man får sitt resultat såklart (om ca två veckor), men jag känner mig lätt som en fjäder. Därför passade jag på att ta en skön 5 km löprunda direkt efteråt, och fjäderkänslan höll i sig. Jag sprang på i riktigt bra tempo! Nu ska vi bara se hur kroppen reagerar i eftermiddag...

SÅ NU SITTER JAG HÄR MED EN LEDIG FREDAG FRAMFÖR MIG! Så väldigt skönt! Jag ska möta en kompis i stallet och rida ut en sväng när hon slutar jobbet, och innan dess tänkte jag vara duktig och plocka undan en del ljusstakar här hemma. Sedan lite tvätt och efter stallet en lång, skön kväll!

Ha en trevlig helg!


Skönt även i vuxen ålder :-)

5 kommentarer:

 1. Check på den lixom! Skönt!

  Låter som en skön fredag. Har precis haft månadsavstämning med min chef och nu sitter jag som hemmasjuk labrador, tittar ut genom kontorsfönstret och längtar hem.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att man kan läsa bloggar då ;-)

   Radera
 2. Grattis! Skönt att vara färdig med studier!

  SvaraRadera
 3. Underbart, underbart! Vilken lättnad! Jamen visst går det bra att jobba samtidigt som man pluggar, och speciellt om man inte har något annat val. Jag jobbade heltid och pluggade på heltid. If there is a will there is a way...Men alla mina kvällar och helger och lov gick åt till att plugga. Men allt går när man vet att det är en begränsad tid.

  Stort grattis till dig! Är det OK om jag frågar vilket område du har studerat? Vad blir du nu lite till av? Om du förstår vad jag menar.

  Kramen och heja dig! Det verkar som om att förändringarnas vindar bläser i din riktning.

  Ha en fin kväll!

  Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anneli!

   Jag har läst Djurskydd och Etologi (2 separata kurser om 7,7 högskolepoäng vardera). Jag blir nog ingenting förutom lite mer allmänbildad :-). Att jag valde just dessa kurser beror på att jag är intresserad av djurhållning och allt runt omkring, och jag ville gärna studera något som jag är genuint intresserad av. Hade jag varit yngre hade jag nog fortsatt plugga och satsat på att bli djurskyddsinspektör, men jag tror inte jag kommer göra det nu efter 40 år fyllda.

   Min bakgrund är väldigt blandad, jag är utbildad i byggteknik, jag är fastighetsmäklare, jag är utbildad i journalistik, personalvetenskap och arbetsrätt. Jag är också diplomerad equiterapeut, och har alltså lagt till djurskydd och etologi till området "djur". Man måste ju vara lite nyfiken här i livet :-).

   Ja, förändringens vindar blåser minst sagt! Men det är en skön bris i ansiktet ;-)

   Kram och tack för dina tankar!

   /Louise

   Radera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...