Ekonomiska mål

tisdag 21 januari 2020

En takterass är ingen FIRE

DET ÄR INTRESSANT ATT GÅ PÅ VISNINGAR. I helgen var det sex stycken som var inplanerade, men en lägenhet såldes innan visning, så därmed kan den normalbegåvade räkna ut att det blev fem kvar. Vi hade ganska gott hopp om att hitta något som kändes bra, och hade ett uppsatt schema för hur vi skulle hinna runt på samtliga.

DET VAR GALET MYCKET FOLK! I tre av lägenheterna kom vi inte ens in, utan fick vända i dörren och komma tillbaka de sista fem minuterna. Vad är meningen med att gå in och trängas när man inte kan se ett dugg av det man kommit för att se på, det vill säga själva bostaden?

BUDGIVNINGARNA BLEV DÄREFTER. Helt vansinniga. Som tur är så var det ändå ingen lägenhet som i slutänden kändes riktigt intressant för vår del, så det kan kvitta. Men som studie i mänskligt beteende var det en intressant helg!

EN AV DE LÄGENHETER VI BESÖKTE, och där det inte var så mycket folk, var en fin vindsvåning. Den kollade vi på mest för att det var roligt, den var lite dyr och inget som passade in i vår FIRE-strategi. Den hade dock passat oss riktigt bra i övrigt, och eftersom det var  möjligt med snabb inflyttning blev vi ändå lite intresserade när mäklaren ringde igår.

VI RÄKNADE, PRATADE OCH FUNDERADE. Gång på gång. För visst skulle vi rent konkret ha råd, det skulle till och med bli betydligt billigare boendekostnad än vad vi har idag. Ändå var det ju inte det där "nästan-gratis-boendet" som vi egentligen har ställt in oss på.

MEN VI KOM TILL SANS ÄNDÅ! Vi fick sätta oss ner, andas och tänka. Vad vill vi egentligen? Var är vi på väg, både gällande relation och ekonomiskt? När vi båda tänkte efter så var det faktiskt inte så svårt ändå. Vi ska bibehålla vår strategi och inte låta oss lockas av en takterass i sydväst :-).

DET ÄR PRECIS SOM MED INVESTERINGAR! Man ska sätta sin strategi och sedan hålla den hela vägen ut. Så på samma vis ska vi köpa en billigare lägenhet med låg avgift och spara maximalt med pengar under kommande år. Efter det tar vi ett nytt beslut. Fina bostäder kommer det finnas även framöver!

SÅ VI LETAR VIDARE. Förr eller senare så hittar vi det vi söker! Lite kul är det ju att leta också, även om det tar mycket tid och är lite frustrerande ibland.

INGET NYTT JOBB ÄNNU, men flera processer pågår.
Och på tentan fick jag endast ett fel och betyget Väl Godkänd :-)Vad är väl en takterass i söder? Det kan ju vara trist, tråkig, och...och helt underbar...!


8 kommentarer:

 1. Himla kul att höra dina utflykter på visningar. Lägenheten utan balkong var dock lite ångestladdad läsning. Burr. Takterass lät underbart...men ... kanske inte är en bra lösning för en Fire aspirant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, takterassen får vänta helt enkelt! Men en liten balkong där jag kan dricka morgonkaffe är ett krav!

   Radera
 2. Man kan ju oå andra sidan odla järnet på en takterass och sänka sina matkostnader betänkligt ;)
  Och med några promille i blodet så kommer festen på takterrassen vara ON FIRE! -_-'

  https://utbrytningen.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag har också funderat på det sättet, believe me :-).

   Radera
 3. Kan tänka mig att det är dyrt att bo i Stockholm. Varför inte flytta till en mindre stad? Grattis på tentan! Jag med söker jobb för fullt, får se hur det hela slutar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är dyrt, men å andra sidan är det betydligt lättare med jobb här än i mindre städer, och oftast är lönerna högre. Sen har vi ju barn, familj och umgänge i och runt Stockholm, och då vill man inte gärna flytta. På lite sikt dock så kanske vi flyttar permanent till vårt landsställe i Sörmland!

   Radera
 4. Kände mig träffad här.. vi valde en vindsvåning med takterrass mitt i sthlm. Det passar perfekt i ett fireperspektiv:) svårt att bo billigare toppen brf 550kr i avgift, ränta under 1000kr/mån. Nu har vi två riktigt bra sthlms löner att investera rakt in på börsen under tiden vi bor här medan en del av kapitalet ligger säkert i bostaden.. kanske ska fundera igen?;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, jo...men det ska ju vara rätt takterass också :-). Visst kan man hitta bra sådana också, men i vårt fall är det nog lättare att hitta en "vanlig" just nu. Vi har haft en vind tidigare, och den var superfin...men inte särskilt praktisk.

   Låter som ni hade en smula tur med er lägenhet också, och det är ju bra :-).

   Radera

Jo nu ska ni få höra!

I TRE MÅNADER har mitt hundcenter varit öppet nu, och jag har aldrig jobbat hårdare i hela mitt liv! När väl representanten från Länsstyrels...